Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bond Plugin Install Issue

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • alexbk66
    replied
    Great. Please note that this is a temporary version (my common plugin library has some temporary changes for AKShelly plugin). When finished with AKShelly troubleshooting I will post the new AKBond version as well. Shouldn't be any issues for you, just letting you know.

    Leave a comment:


  • Mhhomeseer@gmail.com
    replied
    Originally posted by alexbk66 View Post
    Just in case - BETA 4.0.4.4 - I renamed Utils.dll to AKUtils.dll
    Great, this version was able to install and activate ok

    Thanks for the quick responses and resolution!

    Leave a comment:


  • alexbk66
    replied
    Just in case - BETA 4.0.4.4 - I renamed Utils.dll to AKUtils.dll

    Leave a comment:


  • alexbk66
    replied
    Originally posted by Mhhomeseer@gmail.com View Post
    Warning, Error details with EXE HSPI_AKBond.exe: Could not load type 'Utils.ILog' from assembly 'Utils, Version=5.60.93.14549, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.Startup Complete, 1 errors detected, check the log for more information.
    That's strange message because the Utils.dll version should be 4.0.4.30, it looks like you have some other Utils.dll in your PATH environment.

    May be try deleting C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS4\Bin\AKBond folder and re-installing the plugin.

    Leave a comment:


  • Mhhomeseer@gmail.com
    replied
    The Beta plugin appears to have done the same, I tried the legacy HS3 version which installed fine, I then removed it and tried the beta, which did not initialize and appear under the plugins section

    This message also shows in the startup log:
    Warning, Error details with EXE HSPI_AKBond.exe: Could not load type 'Utils.ILog' from assembly 'Utils, Version=5.60.93.14549, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.Startup Complete, 1 errors detected, check the log for more information.

    See below outputs from Tools-Help

    Code:
    Date/time=9/13/2022 9:41:54 AM SA Pacific Standard Time
    Version=HS4 Pro Edition 4.2.15.0 (Windows)
    License=Registered
    Confguration File=C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Data\HomeSeerData.json
    In Virtual Machine=No MFG: hewlett-packard
    Antivirus=Webroot SecureAnywhere Windows Defender Webroot SecureAnywhere
    OS=Microsoft Windows 10 Enterprise - Work Station
    OS Version=10.0.19044
    Uptime=0 Days 0 Hours 9 Minutes 47 Seconds
    Lan IP=192.168.2.57 (mhhomeseer)
    Device Count=168
    Event Count=70
    Processor:=Intel64 Family 6 Model 42 Stepping 7 at 1.49 GHz
    Modules/Threads=133 Modules, 72 Threads
    Available Threads=1023
    System Load=201 Processes, 3% Load
    Free/Total Memory=4.08 GBytes / 7.89 GBytes (52% free)
    Free/Total Virtual Memory=4.66 GBytes / 9.77 GBytes (48% free)
    HomeSeer Memory Used=93 Mbytes
    Plugin Memory Used=7 EXE Plug-Ins using 263 Mbytes
    Plugins Installed=BLStat 2.0.87.0,CONCORD 3.1.13.10,EasyTrigger 3.0.0.74,Govee Plugin 4.0.0.0,HSBuddy 3.26.1114.49,Z-Wave 4.0.3.0,Z-Wave Parameters 4.0.55.0
    
    
    
    Date/time=9/13/2022 9:41:57 AM SA Pacific Standard Time
    Version=HS4 Pro Edition 4.2.15.0 (Windows)
    License=Registered
    License ID=673175
    MyHS Subscription=Basic
    MyHS Subscription Backup Interval=No Backup
    MyHS Subscription Max Cameras=1
    Confguration File=C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Data\HomeSeerData.json
    In Virtual Machine=No MFG: hewlett-packard
    Antivirus=Webroot SecureAnywhere Windows Defender Webroot SecureAnywhere
    OS=Microsoft Windows 10 Enterprise - Work Station
    OS Version=10.0.19044
    Uptime=0 Days 0 Hours 9 Minutes 48 Seconds
    User/Access=michaelhypolite (Admin)
    Lan IP=192.168.2.57 (mhhomeseer)
    WAN IP=208.168.252.183 ()
    Device Count=168
    Event Count=70
    Last Event Ran=Timed Events : Dawn Lights Off, Ran at 9/13/2022 6:00:00 AM
    # of unique event scripts=10
    Processor:=Intel64 Family 6 Model 42 Stepping 7 at 1.49 GHz
    Modules/Threads=133 Modules, 76 Threads
    Available Threads=1023
    System Load=201 Processes, 2% Load
    Free/Total Memory=4.08 GBytes / 7.89 GBytes (52% free)
    Free/Total Virtual Memory=4.66 GBytes / 9.77 GBytes (48% free)
    HomeSeer Memory Used=93 Mbytes
    Plugin Memory Used=7 EXE Plug-Ins using 263 Mbytes
    Plugins Installed=BLStat 2.0.87.0,CONCORD 3.1.13.10,EasyTrigger 3.0.0.74,Govee Plugin 4.0.0.0,HSBuddy 3.26.1114.49,Z-Wave 4.0.3.0,Z-Wave Parameters 4.0.55.0

    Leave a comment:


  • alexbk66
    replied
    Please try BETA 4.0.4.3 - to install beta please enable "Show Beta Plugins" on Plugins => Add page.

    In case of any issues please post output from Tools => Help.

    Leave a comment:


  • Mhhomeseer@gmail.com
    started a topic Bond Plugin Install Issue

    Bond Plugin Install Issue

    Hello all

    I'm running HS4.2.15.0 on windows 11, after installing the Bond plugin, it did not show up under the plugins section, restarting Homeseer threw a bunch of errors along the lines of "Cannot load EXE file (possibly missing dependencies) HSPI_AKBond.exe: Unable to load one or more of the requested types"

    Running the bond plugin exe from the install folder gives the errors in the attached

    Any ideas of what may be causing this?

    Thanks
    Click image for larger version

Name:	bond error.jpg
Views:	110
Size:	25.1 KB
ID:	1566045
Working...
X