Announcement

Collapse
No announcement yet.

TeleFragger's start to HS4 Beta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Originally posted by concordseer View Post

    What exactly do you want to do.

    I suggest you break down your events into a number of simple logic events. You’re only slowing down the execution of events with all those “ifs”.
    well if i knew what variables there were, i could tell you... hah..

    so one thing would be nice.. is simple...
    i have 2 kids..
    i can have it add the user variable for who unlocked the house so i know who is home...


    oh and 3 ifs are too much? if so, HS4 cant handle much then huh.. ive seen events with people doing a ton...
    but i will look into what you posted on how to do it better.. appreciate it.. really do!
    HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

    HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

    Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

    Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

    Comment


      #32
      Originally posted by amr42 View Post

      and BTW - keep up these good posts, I am waiting for the 'tipping point' on HS4, but haven't seen that evidence yet.

      Thanks,
      Andrew
      what is the tipping point for you?
      i was able to do it cuz hs3 was doing minimum for me...
      now HS4 is doing exactly what hs3 was doing so im good there...

      i just came on though as my garage lights didnt come on when i opened the door (concord alarm sensor) to see what gives.. then jumped here first.. so now onto that...
      HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

      HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

      Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

      Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

      Comment


        #33
        Originally posted by TeleFragger View Post
        another example.. my neighbor got ticked at his old snow blower... txt me cuz i help him work on it every year.. said u want it. im gonna walk it to the curb.. i said sure.. so i did to it what i told him.. take it apart and pressure wash it... there was shredded belt, melted rubber stuck inside and was making the clutches not engage enough and throwing the belt..
        since i got it, i pressure washed it and cleaned it... IT HASNT SNOWED TO USE IT IN 2 YEARS!!!!!!! so thats a good thing.. LOL
        We're here for the same reason. I'm not ready to dip my toe into the HS4 pool just quite yet. But thumbs up to those that are helping to fix the little gremlins that always come with something new.

        and I'd take a free snow blower anyday to stop it snowing for 2 years! You got a good deal TeleFragger !

        Keep up the good work,
        Andrew

        Comment


          #34
          well i do have my hs3 box sitting in the corner.. so im using a totally different box..

          not sure if you saw the threads I had about tiny pc's by lenovo? then Pete did a full thread on it... what he bought, how cheap they are , etc.. way powerful, great runners and on 18 watts!!!! so why run a raspberry pi or atom processor when you can run this power beast and be cheap on power and a great performer...

          so the issue was me. I still havent setup the machine to auto login and HS4 to launch after logging in.. we had a power failure so it was sitting there at a login screen...

          like look at the specs on this...
          https://www.ebay.com/itm/Lenovo-Thin...o/333285797065

          i have this.. has NVME!!!!!!
          i paid less.. this one comes with SSD..
          i got one without memory and drive.. and put 32gb ddr4 and 500gb nvme!!!
          https://www.ebay.com/itm/Lenovo-Thin...O/143569951119




          oh and thx for the thumbs up and keeping it going.. i thought i may as well show different things im doing. nothing sophisticated like everyone else..its basic but works..
          HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

          HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

          Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

          Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

          Comment


            #35
            Here too running HS4 on a separate computer at this time. Baby steps here. Homeseer 3 is currently primary.

            Doing a GDO plus two garage door sensors here with a wired to alarm panel configuration plus testing new GDO multiple function WiFi device using MQTT / Tasmota which works well and is as fast as the wired stuff.

            Here running Ubuntu 18.04 (and Virtual Box), Windows 2016, Windows 10 Pro on three Lenova Tiny computers.

            Built a Lenova Tiny running Windows 2016 for Gogs (Gordon in Scotland) and Jon purchased one for HS use a couple of months back.

            Added legacy serial ports to the ones used for automation.

            Switched from using any ARM based PC to Intel for running HS4 Pro / HS4 Lite. I can do much more with the Intel CPUs.



            Click image for larger version  Name:	HS4.jpg Views:	0 Size:	43.4 KB ID:	1388107
            - Pete

            Auto mator
            Homeseer 3 Pro - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU 16Gb
            Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro
            HS4 Lite - Ubuntu 20.04 / VB W7e Jetway JBC420U591
            Fanless Intel® Celeron N3160 SoC 8Gb
            HS4 Pro - V4.1.18.1 - Ubuntu 20.04/VB W7e 64 bit Intel Kaby Lake CPU - 32Gb
            HSTouch on Intel tabletop tablets

            X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation-Tasmota-Espurna. OmniPro 2, Russound zoned audio, Smartthings hub, Hubitat Hub, and Home Assistant

            Comment


              #36
              b_weijenberg - are there drivers for these older 433 receivers? All I see are pics of white adapters which are the newer ones???


              out of nowhere... rfxcom plugin stopped working. said couldnt open port for port 4 to which the usb receiver is set to.


              i had to go in and delete the receiver and went to recreate it but wouldnt see my port. uninstall my port from windows device manager, unplug receiver, plug it back in and now it sees the port again. Back up and running...

              Attached Files
              HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

              HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

              Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

              Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

              Comment


                #37
                old and newer RFXCOM devices use the standard FTDI USB drivers.

                Comment


                  #38
                  well i think im going back to hs3 to make sure everything works still...

                  so far.. x10 isnt working for me.. and now rfxcom isnt either...


                  i was having an issue with my computer locking up every 2-3d and it is headless so i had to power it down via power button and power on. system would work again.

                  I can say that I believe the locking up issue is gone after a few version release of hs4 beta.


                  bit frustrated as it took 2 months to get a reply asking me if im still having an issue with HS4 and RFXCOM and after no response from me in 7d its closed as
                  Your request status changed to Resolved with resolution Declined. (HSCS-96 RFXCOM looses com port after HS restart)
                  oh and same thing goes for my other issue.. HSCS-97 Google Assistant on Android closed now... after 7d of no response from me...

                  wanted to beta hs4 and possibly use it.. but i cant..

                  im also having an issue with the aeonlabs current monitor as it is only seeing one of the devices vs the 2 that are plugged in.. guess i wont bother with that for now...


                  HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

                  HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                  Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

                  Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

                  Comment


                    #39
                    Got X10 to work. Really didnt do anything special. Just went in, created a virtual device. Had to go and set X10 address first, else first page got wiped (name, floor, room, etc).

                    so I have a Lutron dual controlled outlet in the basement that the traveler wire goes outside to 2x WR outlets and they work. Have an x10 outlet by the door, and one by a garage door. All working and in an event. One Zwave Intermatic Appliance module in the event too...

                    Click image for larger version

Name:	x10a.jpg
Views:	166
Size:	37.9 KB
ID:	1436771Click image for larger version

Name:	x10b.jpg
Views:	218
Size:	40.1 KB
ID:	1436770

                    Next up is to go back and see about my tickets that got closed. Need RFXCom fixed and my aeotec power monitor... the main electrical panel. Only 1 leg was seen of 2
                    HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

                    HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                    Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

                    Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

                    Comment


                      #40
                      Update... I haven't been using HS much at all lately with lack of Google Voice...
                      Needed to remote into my HS box as a power surge reboot it so I took that time to figure out what is going on.

                      I hit windows + R and typed shell:startup to which brought me to the folder
                      I looked and saw my HS4.cmd file and double clicked it... HS did not launch.
                      edit the file and noticed it was c:\program files (x86)\HS3\HS4.exe and I went and looked. HS3 folder doesnt exist and I know this was working so I do not know why or how but none the less, I edited the file to HS4 folder and now the cmd file works.

                      Great...

                      so reboot and made sure the machine auto logged in and started HS and it did... Good...

                      then it said upgrade... so I upgraded and now am on the latest.

                      That was last week. Today I was like, wish Google integration would work, so I launched Home from my Note 20 Ultra and went through the steps. I received a different scenario this time. Instead of it just dropping back to the apps list and not adding Homeseer... it said " there are no devices in Homeseer". That got me thinking so I went into the console and looked. I checked off voice control on 2 items, went in and updated and BOOM!!! Google Home devices now control!!!! went in and enabled the rest and google home is working for me AGAIN!!!!

                      HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

                      HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                      Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

                      Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

                      Comment


                        #41
                        screenshots

                        HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

                        HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                        Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

                        Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

                        Comment


                          #42
                          Now back to locating the THC-138's I have all over the place. Found most but 2... not sure where they are but they are the same temp, so must be together and most likely in a parts box.

                          I even have one outside, wedged in between the rungs of the plastic ladder... workin 2nd year now...

                          Click image for larger version

Name:	Temps.PNG
Views:	121
Size:	148.3 KB
ID:	1481178
                          HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

                          HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                          Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

                          Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

                          Comment


                            #43
                            Update...

                            super cool...got it working then moved hs box back to its spot..
                            waiting on a 50ft db9 cable..
                            Attached Files
                            HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

                            HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                            Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

                            Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

                            Comment


                              #44
                              Got some things going...

                              Jon00 HS4 Plugin Updater and HS4 Updater notifications - set up emails

                              Click image for larger version

Name:	Jon00Plugins.png
Views:	63
Size:	39.6 KB
ID:	1509705

                              Jon00 Horoscopes

                              Click image for larger version

Name:	Jon00Horoscopes.png
Views:	34
Size:	63.1 KB
ID:	1509706



                              BLBackup
                              I changed the icons since I had to create a virtual device. Not sure if this is how it is done, but that is what I did.

                              Click image for larger version

Name:	blbackup1.png
Views:	34
Size:	33.0 KB
ID:	1509707Click image for larger version

Name:	blbackup2.png
Views:	34
Size:	348.2 KB
ID:	1509708Click image for larger version

Name:	blbackup3.png
Views:	34
Size:	319.4 KB
ID:	1509709

                              Jon00 Days Till - for users, I was unable to get the date to show and Jon00 is looking into it..

                              Click image for larger version

Name:	Jon00DaysTill.png
Views:	34
Size:	378.9 KB
ID:	1509710
                              HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

                              HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                              Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

                              Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

                              Comment


                                #45
                                so Tried the Modification History and it originally loaded and I finally decided to try and put something in it and it errored out. Same thing as what was in
                                Modification History - HomeSeer Message Board

                                and in there, it was said to open the csv to see if it had any comma or anything weird... well this is what it had..
                                Type,Description,Date
                                Checked,Installed but not using yet
                                ,11/23/2021 5:39:25 PM
                                Checked,Installed but not using yet,11/23/2021 5:39:25 PM


                                so I renamed the csv and tried again and now it is working..
                                weird...

                                ohhh i see now... that I have to be careful! LOL...

                                A comma ended that line and moved the next part to Date!!!!! Whoops..

                                Still nice addition jon00

                                Click image for larger version

Name:	Jon00Mod.png
Views:	56
Size:	36.1 KB
ID:	1509712
                                HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

                                HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                                Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

                                Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

                                Comment

                                Working...
                                X