Announcement

Collapse
No announcement yet.

HSPro 4.2.13.0 Camera configuration - save - view not working

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    HSPro 4.2.13.0 Camera configuration - save - view not working

    RTSP camera configuration is not saved and display is not working. It did work fine a few versions back.

    - Pete

    Auto mator
    Homeseer 3 Pro - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU 16Gb
    Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro
    HS4 Lite - Ubuntu 22.04 / Lenovo Tiny M900 / 32Gb Ram

    HS4 Pro - V4.1.18.1 - Ubuntu 22.04 / Lenova Tiny M900 / 32Gb Ram
    HSTouch on Intel tabletop tablets (Jogglers) - Asus AIO - Windows 11

    X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation-Tasmota-Espurna. OmniPro 2, Russound zoned audio, Alexa, Cheaper RFID, W800 and Home Assistant

    #2
    What exactly are you doing? Is this on Windows or Linux? I added a new manual camera, gave it a name, saved it, then added an RTSP URL and saved it. It saved OK. I restarted HS just to be sure it saved.

    Originally posted by Pete View Post
    RTSP camera configuration is not saved and display is not working. It did work fine a few versions back.
    💁‍♂️ Support & Customer Service 🙋‍♂️ Sales Questions 🛒 Shop HomeSeer Products

    Comment


      #3
      Thank you Rich.

      Linux.

      I added a camera name, then the RTSP URL / Snapshot URL and hit the save button. Then returned to the camera configuration and there was no camera saved.

      I tried this with Chrome / Firefox running on Ubuntu Linux desktop.

      So I went to the legacy HS3 camera configuration links in HS4 and I entered the snapshot and RTSP links and looked at the HS4 camera configuration and saw the camera links had been saved. Tested it to work.
      - Pete

      Auto mator
      Homeseer 3 Pro - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU 16Gb
      Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro
      HS4 Lite - Ubuntu 22.04 / Lenovo Tiny M900 / 32Gb Ram

      HS4 Pro - V4.1.18.1 - Ubuntu 22.04 / Lenova Tiny M900 / 32Gb Ram
      HSTouch on Intel tabletop tablets (Jogglers) - Asus AIO - Windows 11

      X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation-Tasmota-Espurna. OmniPro 2, Russound zoned audio, Alexa, Cheaper RFID, W800 and Home Assistant

      Comment


        #4
        I am having a similar problem - had Insteon (Foscam OEMs) working under 4.2.12 fine - upgraded to 4.2.13 today and my camera is gone and I have no ability to reconfigure and save again. Hints and tips welcomed -

        Before upgrade:

        Click image for larger version

Name:	camera.jpg
Views:	220
Size:	58.3 KB
ID:	1552394

        After upgrading to 4.2.13 the camera is gone and I can't seem to delete cameras or add cameras successfully - there is no spot for Username or Password:

        Click image for larger version

Name:	camera2.jpg
Views:	177
Size:	29.6 KB
ID:	1552395

        Comment


          #5
          Adding a new camera name works fine. Its just the saving of the camera links that doesn't work.

          I utilized Jon00's Links add on which provides the legacy Homeseer 3 links in Homeseer 4. Worked fine at installing camera and saving.

          Click image for larger version

Name:	cam1.jpg
Views:	226
Size:	44.1 KB
ID:	1552414
          - Pete

          Auto mator
          Homeseer 3 Pro - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU 16Gb
          Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro
          HS4 Lite - Ubuntu 22.04 / Lenovo Tiny M900 / 32Gb Ram

          HS4 Pro - V4.1.18.1 - Ubuntu 22.04 / Lenova Tiny M900 / 32Gb Ram
          HSTouch on Intel tabletop tablets (Jogglers) - Asus AIO - Windows 11

          X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation-Tasmota-Espurna. OmniPro 2, Russound zoned audio, Alexa, Cheaper RFID, W800 and Home Assistant

          Comment


            #6
            I ran into this same thing with HS 4.2.12.0 on Windows. Tried Chrome, Firefox on Windows 10 and Chrome, Firefox, and Safari on Mac.
            "if I have seen further [than others], it is by standing on the shoulders of giants." --Sir Isaac Newton (1675)

            Comment


              #7
              It looks to me like the save button is not working.

              That said I only configured the Hikvision Wireless DB with HS. The Hikvision is detached from the cloud and cloud apps.

              Using Zoneminder (years now) and Blue Iris (testing)
              - Pete

              Auto mator
              Homeseer 3 Pro - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU 16Gb
              Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro
              HS4 Lite - Ubuntu 22.04 / Lenovo Tiny M900 / 32Gb Ram

              HS4 Pro - V4.1.18.1 - Ubuntu 22.04 / Lenova Tiny M900 / 32Gb Ram
              HSTouch on Intel tabletop tablets (Jogglers) - Asus AIO - Windows 11

              X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation-Tasmota-Espurna. OmniPro 2, Russound zoned audio, Alexa, Cheaper RFID, W800 and Home Assistant

              Comment

              Working...
              X