Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wrong status

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Wrong status

    Bob,
    BLLan will somtimes turn on for devices that are 100% sure offline.

    Fore other devices it will work fine.
    see the example
    Irtrans was not offline in the last 3 months
    Imac27 is offline for 2 weeks

    Hope you can fix this
    Attached Files

  • #2
    I am using the hs.Ping call to check the status of the computers. It may be returning the wrong status. I am relying on that call to tell me the status.
    I will check into other ways of doing it and see what I can find out.
    Cheers,
    Bob
    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

    Comment


    • #3
      Bob,
      That will be fine.
      Since I use BLLan also for turning on the lights.
      When Device online like Iphone or Nevo remote I know that there is someone in house..
      Status will update BLradar.

      Comment


      • #4
        I had many false status issues with hs.ping... stay away from hs.ping it is very buggy and they have no intention of fixing it...

        I used the following to replace hs.ping and maybe Bob can get an idea from it to update his plugin with the following.

        PHP Code:
        Sub Main(ByVal Parm as Object)
            
        'Script checks status of computers on internal network.
        Dim devStat As Integer
        Dim total As Integer
        Dim i As Integer
        If My.Computer.Network.IsAvailable = True Then
           Dim ipList As String() = {"192.168.1.5","192.168.1.6","192.168.1.7"}
           Dim devList As String() = {"a51","a52","a53"}
           total = ipList.Length()
           total = total - 1
           Try
           For i = 0 to total
              devStat = hs.DeviceStatus(devList(i))
              If My.Computer.Network.Ping(ipList(i),2000) Then
                 If devStat = 3 Then
                    hs.execX10NoLog(devList(i), "on", 0, 0)
                 End If
              Else
                 If devStat = 2 Then
                    hs.execX10NoLog(devList(i), "off",0 ,0)
                 End If
              End If
           Next
           Catch ex As Exception
           End Try
        End If
        End Sub 

        Comment


        • #5
          Yes thx. That looks like it will do the trick.
          I will update the plugin and let you know once I have tested it.
          Cheers,
          Bob
          Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

          Comment


          • #6
            Catch ex As Exception
            What is this line used for ?? Were and what is ex ???

            Comment


            • #7
              Originally posted by dem5867 View Post
              Catch ex As Exception
              What is this line used for ?? Were and what is ex ???
              It is a basic error catch method used within a Try / Catch Structure... to learn more...
              http://www.homeandlearn.co.uk/NET/nets5p4.html

              Comment


              • #8
                Hi Blade,

                thanks for fixing this. I was using the BLLAN plugin with the Emotion plugin to detect peoples phones arriving in the house by wifi ping and timeout. Instead of bluetooth that Emotion describes.

                I was convinced at one stage that teh sense of the device (on .vs. off) was back to front, but now I know you use hs.ping then I expect that is the issue. I have had many problems with that call in the past.

                cheers,
                Phil

                Comment


                • #9
                  I have not fixed it yet but I hope to have it out tomorrow at some point.
                  Cheers,
                  Bob
                  Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                  Comment


                  • #10
                    I have released a new build (1.0.6.0) on my web site.
                    Please try it out and let me know how it goes.
                    Thx
                    Cheers,
                    Bob
                    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                    Comment


                    • #11
                      Hi Blade,

                      thanks for the new version. I am trying it out.

                      Can you please explain how often the plugin pings? It will help me set the number of pings in the timeouts for iphones etc which come and go on the wifi and I am trying to use them for people presence detection that someone is home. (using the emotion plugin)

                      Can the ping interval be modified globally or individually?

                      Will let you know how I go.

                      cheers,
                      Phil

                      Comment


                      • #12
                        It pings every 10 seconds.
                        It is not configurable in the plugin.
                        Cheers,
                        Bob
                        Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                        Comment


                        • #13
                          The latest version is working fine.
                          Did not had any wrong update in the last 4 days.

                          REQ:
                          why isn't possibile to change the URL or the IP after a devices is added?



                          Thx

                          Comment


                          • #14
                            I believe you cannot change it once added. Just delete it and re-add it
                            Cheers,
                            Bob
                            Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                            Comment


                            • #15
                              Hi,

                              This new version 1.0.6 works fine regarding status, thanks.

                              But it stops HS Web Server sometimes. Nothing else in log that "Web Server Stopped".

                              Back to 1.0.4 solves the problem.

                              Any idea ?

                              Comment

                              Working...
                              X