Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rain8 Unit keeps being removed

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Rain8 Unit keeps being removed

    My Rain8 unit that I create keeps getting removed. Not sure how it is happening. This last time happened after I restarted my computer.

    This started happening recently. I am still using version 1.0.14.0

    Anyone have any ideas? How can I back up my units so I can easily bring them back.

    Thanks!

  • #2
    Can you paste what is in the hspi_BLRain8Net.ini
    It is in the config folder
    Cheers,
    Bob
    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

    Comment


    • #3
      Originally posted by Blade View Post
      Can you paste what is in the hspi_BLRain8Net.ini
      It is in the config folder

      [Settings]
      debugLevel=false
      zoneProcessingEnabled=true
      numberOfRecordsToShowOnActivityLog=100
      logMessagesReceivedFromRain8ToHomeseerLog=false
      logMessagesSentToRain8ToHomeseerLog=false
      logFileEnabled=true
      logFileDaysToKeep=30
      dateFormat=mm/dd/yyyy
      logToDatabase=false
      daysToKeepZoneLogs=30
      helpFolder=/BLHelp/
      supportForumUrl=http://forums.homeseer.com/forumdisplay.php?f=1151
      rain8ComPort=4
      [Rain8=BLRain8Net-01]
      key=BLRain8Net-01
      name=Pool Valves
      address=01
      disabled=false
      [Zone=BLRain8Net-01-1]
      key=BLRain8Net-01-1
      rain8Key=BLRain8Net-01
      number=1
      enabled=true
      disabled=false
      onString=On
      onImage=/Images/BLRain8Net/on.gif
      onStyle=color:green
      offString=Off
      offImage=/Images/BLRain8Net/off.gif
      offStyle=color:red
      unknownString=Unknown
      unknownImage=/Images/BLRain8Net/unknown.gif
      lastOff=2/6/2017 9:51:34 AM
      status=3
      running=false
      manualRun=false
      minutesToShutOffZoneWhenRunning=-1
      maxMinutesOn=600000
      [Zone=BLRain8Net-01-2]
      key=BLRain8Net-01-2
      rain8Key=BLRain8Net-01
      number=2
      enabled=true
      disabled=false
      onString=On
      onImage=/Images/BLRain8Net/on.gif
      onStyle=color:green
      offString=Off
      offImage=/Images/BLRain8Net/off.gif
      offStyle=color:red
      unknownString=Unknown
      unknownImage=/Images/BLRain8Net/unknown.gif
      lastOff=2/6/2017 9:51:37 AM
      status=3
      running=false
      manualRun=false
      minutesToShutOffZoneWhenRunning=-1
      maxMinutesOn=600000
      [Zone=BLRain8Net-01-3]
      key=BLRain8Net-01-3
      rain8Key=BLRain8Net-01
      number=3
      enabled=true
      disabled=false
      onString=On
      onImage=/Images/BLRain8Net/on.gif
      onStyle=color:green
      offString=Off
      offImage=/Images/BLRain8Net/off.gif
      offStyle=color:red
      unknownString=Unknown
      unknownImage=/Images/BLRain8Net/unknown.gif
      lastOn=2/5/2017 4:34:54 PM
      status=3
      running=false
      manualRun=false
      minutesToShutOffZoneWhenRunning=-1
      lastOff=2/5/2017 5:34:57 PM
      maxMinutesOn=600000
      [Zone=BLRain8Net-01-4]
      key=BLRain8Net-01-4
      rain8Key=BLRain8Net-01
      number=4
      enabled=false
      disabled=false
      onString=On
      onImage=/Images/BLRain8Net/on.gif
      onStyle=color:green
      offString=Off
      offImage=/Images/BLRain8Net/off.gif
      offStyle=color:red
      unknownString=Unknown
      unknownImage=/Images/BLRain8Net/unknown.gif
      [Zone=BLRain8Net-01-5]
      key=BLRain8Net-01-5
      rain8Key=BLRain8Net-01
      number=5
      enabled=true
      disabled=false
      onString=On
      onImage=/Images/BLRain8Net/on.gif
      onStyle=color:green
      offString=Off
      offImage=/Images/BLRain8Net/off.gif
      offStyle=color:red
      unknownString=Unknown
      unknownImage=/Images/BLRain8Net/unknown.gif
      lastOn=2/5/2017 4:35:05 PM
      status=3
      running=false
      manualRun=false
      minutesToShutOffZoneWhenRunning=-1
      lastOff=2/5/2017 5:35:08 PM
      maxMinutesOn=600000
      [Zone=BLRain8Net-01-6]
      key=BLRain8Net-01-6
      rain8Key=BLRain8Net-01
      number=6
      enabled=true
      disabled=false
      onString=On
      onImage=/Images/BLRain8Net/on.gif
      onStyle=color:green
      offString=Off
      offImage=/Images/BLRain8Net/off.gif
      offStyle=color:red
      unknownString=Unknown
      unknownImage=/Images/BLRain8Net/unknown.gif
      lastOff=2/6/2017 9:51:42 AM
      status=3
      running=false
      manualRun=false
      minutesToShutOffZoneWhenRunning=-1
      maxMinutesOn=600000
      [Zone=BLRain8Net-01-7]
      key=BLRain8Net-01-7
      rain8Key=BLRain8Net-01
      number=7
      enabled=false
      disabled=false
      onString=On
      onImage=/Images/BLRain8Net/on.gif
      onStyle=color:green
      offString=Off
      offImage=/Images/BLRain8Net/off.gif
      offStyle=color:red
      unknownString=Unknown
      unknownImage=/Images/BLRain8Net/unknown.gif
      lastOn=2/5/2017 4:34:59 PM
      status=3
      running=false
      manualRun=false
      minutesToShutOffZoneWhenRunning=-1
      lastOff=2/5/2017 4:35:08 PM
      [Zone=BLRain8Net-01-8]
      key=BLRain8Net-01-8
      rain8Key=BLRain8Net-01
      number=8
      enabled=false
      disabled=false
      onString=On
      onImage=/Images/BLRain8Net/on.gif
      onStyle=color:green
      offString=Off
      offImage=/Images/BLRain8Net/off.gif
      offStyle=color:red
      unknownString=Unknown
      unknownImage=/Images/BLRain8Net/unknown.gif

      Comment


      • #4
        OK the data is there
        Do the following:

        1. Shutdown HS3
        2. Edit the hspi_BLRain8Net.ini and change debugLevel=true
        3. Save INI file
        4. Restart HS3

        Once HS3 has been started for 20-30 seconds, then go to the BLRain8Net options and disable debug logging

        Attach the BLRain8Net-Detailed.log zipped so I can see it
        Cheers,
        Bob
        Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

        Comment


        • #5
          Ok, I will do make the update. But Fyi, I already added a new unit. Maybe that is why the data is there? Can I back up this file so I will have it in case it wipes it out again?

          Comment


          • #6
            Sure just create a copy of it somewhere else before you do the test
            Cheers,
            Bob
            Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

            Comment


            • #7
              Do you think I should upgrade to your latest version? Last time I did it wouldn't work, that is why I backed it out. Let me know... Thanks!
              Attached Files

              Comment


              • #8
                You can upgrade to the newest

                1. Disable the plugin
                2. Make sure the HSPI_BLRain8Net.exe is not running (if it is running then kill it)
                3. Update the plugin
                4. Re-enable the plugin

                I will check your log as soon as I can
                Cheers,
                Bob
                Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                Comment


                • #9
                  When you loaded up the plugin did you see the rain8 loaded?
                  Cheers,
                  Bob
                  Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                  Comment


                  • #10
                    Sorry for the late reply.

                    I installed the latest 2.0.2.0 and I do see the rain8. It works when I press buttons for zones but it does not give a status.
                    Attached Files

                    Comment


                    • #11
                      Try out 2.0.3 in the HS3 updater
                      Cheers,
                      Bob
                      Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                      Comment


                      • #12
                        Thank you it works great!

                        Comment


                        • #13
                          Glad it is working
                          Cheers,
                          Bob
                          Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                          Comment


                          • #14
                            Oops, spoke to soon. It keeps dropping the port. I have to keep restarting homeseer for it to come back online.

                            Comment


                            • #15
                              Are you saying it is losing connection with the Rain8Net?
                              Cheers,
                              Bob
                              Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                              Comment

                              Working...
                              X