Announcement

Collapse
No announcement yet.

Can't get BC4 to send any IR

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Can't get BC4 to send any IR

    I just got my BC4 configured on HS. I can get to its built in webpage, and gave it a static IP. I have it setup on HS and can read the temp and activate/deactivate the relays, etc.

    When I try to send a command out a port, my emitters do not show any activity.

    I tested the emitters on a Xantech connecting block with a Xantech receiver and an IR remote and they work fine. It is a dual output emitter.

    I've tried all 4 ports on the BC4 and although everything acts like it should work, there is no flashing on the emitters.

    Running firmware 1.074

    Any ideas?
    Last edited by email68; February 5th, 2011, 07:27 PM.
    -Tim

    HSPro - 3.XXX - Dell mini W7 x32
    Way2 Call
    Elk M1 Gold
    UPB HAI switches
    HAI RC2000 Thermostat

  • #2
    Basics

    I expect you are using the BC4 interface below when you test the emitters?

    "When using the BC4 Plug-In, the HomeSeer "IR Signals" interface is not used. All IR codes and devices must be configured through the BC4 Plug-In's "IR Device Setup" interface."

    -just to eliminate the simple stuff -- hope that's all it is.

    Comment


    • #3
      Thanks for the feedback.

      I'm using the BC4's IR config. I wish it was that simple.

      I ended up removing the BC4 plug-in, reseting the BC4 with the reset switch, and starting all over. I have the same issue. No IR signals out of any ports.
      -Tim

      HSPro - 3.XXX - Dell mini W7 x32
      Way2 Call
      Elk M1 Gold
      UPB HAI switches
      HAI RC2000 Thermostat

      Comment


      • #4
        Check your email, I sent you a procedure to try.

        Comment


        • #5
          That did it Mark.

          Thanks
          -Tim

          HSPro - 3.XXX - Dell mini W7 x32
          Way2 Call
          Elk M1 Gold
          UPB HAI switches
          HAI RC2000 Thermostat

          Comment


          • #6
            What's the trick to fix - started happening to me now.

            Comment


            • #7
              Did you get help with this?
              -Tim

              HSPro - 3.XXX - Dell mini W7 x32
              Way2 Call
              Elk M1 Gold
              UPB HAI switches
              HAI RC2000 Thermostat

              Comment


              • #8
                If someone could post the fix, that would make this thread a lot more useful!
                Learn About HomeSeer

                Comment


                • #9
                  I agree, but bitwise_Mark specifically mentioned not posting it.

                  I'll PM it to anyone who wants if Mark doesn't reply here.
                  -Tim

                  HSPro - 3.XXX - Dell mini W7 x32
                  Way2 Call
                  Elk M1 Gold
                  UPB HAI switches
                  HAI RC2000 Thermostat

                  Comment


                  • #10
                    Jacy has been answered via email. The precedure used is not the same in all instances, and can cause problems if used inappropriately, which is why I have not posted anything publicly. If anyone has a similar issue, they can feel free to PM or email me.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by email68 View Post
                      I agree, but bitwise_Mark specifically mentioned not posting it.

                      I'll PM it to anyone who wants if Mark doesn't reply here.
                      I would like it
                      please

                      Comment

                      Working...
                      X