Announcement

Collapse
No announcement yet.

event trigger

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • stipus
    replied
    Sent you a PM.

    Leave a comment:


  • gregdeux
    replied
    no other ideas ?

    Leave a comment:


  • gregdeux
    replied
    no ok



    i remove my all HsConfigXX line in my ini file
    and realy all option triger come back

    in status homeseer device is 0 or 1
    in event triger i try to put " from -15 to +15 " or any other value this is not work
    i go in bluetooth connector and go in configure of 1 device

    i choice widcomm or microsft stack
    and trigeer option for this device comeback in limited choice
    in config of device in bluetooth connector i config 1 device without devicestring or devicevalue or booth its same

    Leave a comment:


  • stipus
    replied
    I think I understand the problem:

    If HS device values and associated text messages are set, Homeseer changes the possible triggers.

    The solution is to remove the value settings.

    - Shutdown HS
    - Create a backup copy of Config/hspi_bt.ini
    - Edit hspi_bt.ini
    - For each BT Device, remove all HsConfigXX lines from the config.
    - Restart HS.

    You'll get original values from -15 to +15 without any text, and HS triggers should be normal.

    Leave a comment:


  • gregdeux
    replied
    ave you test or news for me ?

    Leave a comment:


  • gregdeux
    replied
    juste peut etre si ca peut t aider
    les valeur du triggger sont les meme que pour les deteceur de mouvement
    se peut t il qu il faut mettre 1 autre classe pour le bt dans la database ?

    Leave a comment:


  • gregdeux
    replied
    je sais je l ai vu dans ton prof c est pour ca que je te l ai dit
    maintenant je vit au quebec

    j ai deja fait ca le probleme c est que lorsqu il detecte "ou qu il n est pas present" le telephone il relance c ette evenement a chaque x qu il relance 1 scan du bluetooth
    essaye tu veras
    donc meme le changement de valeur ne fonctionne pas corectement
    par contre pour les autre device "zwave" la j ai pas de probleme cette commande fonctionne bien


    on peut continuer en eng pour les autre qui on le meme probleme si tu prefere

    Leave a comment:


  • stipus
    replied

    Leave a comment:


  • stipus
    replied
    I'm french

    Leave a comment:


  • gregdeux
    replied
    i try all before create my ticket and before write here
    i ave edit file hspi_bt.ini and i remove my all device
    in status device to
    and i ave remove my event
    i ave reinstall to the bluetooth connector
    same probleme

    my ticket is 13566

    if you go in triger and you put a device zwave you ave all option
    and if in the same triger you chane this device in a bt device after +-1 sec you receive just 3 otion triger

    thanks for your help
    and sorry for my english (i m a belgium people and i speak just in french lol )

    Leave a comment:


  • stipus
    replied
    I just double-checked my code to be sure.... and this plugin is really doing nothing to change triggers.


    // TRIGGERS SUPPORT
    publicbool SupportsTriggerUI()
    {
    LogDebugString(
    "SupportsTriggerUI() called" );
    returnfalse;
    }
    Can you try to delete the HS devices connected to BT devices, and restart HomeSeer ?

    I'm really puzzled about this. If you still have a problem after recreating the devices, I'll open a HS ticket myself, and try to understand what's happening with HS developpers. Can you give me your HS ticket number as a reference ?

    I think I have already seen some messages on the board about similar problems (not specific to the BT connector).

    There must be some condition that change the HS trigger interface... I'm sure we are going to find the reason.

    Do you have any other pluggin that may change triggers for all devices ?

    Leave a comment:


  • gregdeux
    replied
    my version of homeseer pro is 2.2.0.11
    and for bt connector is 0.42.2.2

    i ave write a ticket to homeseer and the responce for that is

    This is a 3rd party plugin so I would suggest asking the plugin author/developer about this. It appears he is over ridding the default device value triggers in his plugin. This should be posted on the HomeSeer bulletin board in the plugins forum.




    in your homeseer triger ave you "-equal to -not equal to -greater than -less than -any value - set to -set to any -in the range "
    i ave that just for zwave device and not for bt device

    Leave a comment:


  • Rupp
    replied
    Originally posted by gregdeux View Post
    i try that
    and i ave the same option
    and the probleme there it s everytime the stack bluetooth detect my device my event run (every +-1 min)
    in older version this is work perfect
    and in last version this is not work

    my objetif it s
    1 if arrive in my home the homeseer detect my phone and i receive a welcome msg
    2 if no phone (4 phone) in my home homeseer disable all light and go in random light

    this scene work perfectly before
    What version of HomeSeer are you running on your PRo-100?

    Leave a comment:


  • stipus
    replied
    Honestly I don't know what's happening.

    I doubt this is a problem with the BT Connector plugin, as it doesn't interract at all with the event system.

    It may be a problem with the HomeSeer version running on your Pro100.

    Try to see if you have the same event triggers with other HS devices (not created by my plugin).

    Leave a comment:


  • gregdeux
    replied
    i try that
    and i ave the same option
    and the probleme there it s everytime the stack bluetooth detect my device my event run (every +-1 min)
    in older version this is work perfect
    and in last version this is not work

    my objetif it s
    1 if arrive in my home the homeseer detect my phone and i receive a welcome msg
    2 if no phone (4 phone) in my home homeseer disable all light and go in random light

    this scene work perfectly before

    Leave a comment:

Working...
X