Announcement

Collapse

Contacting HomeSeer This Week

HomeSeer is open and operational this week. All orders are being processed and shipped as usual. However, some staff are working from home. If you need to contact HomeSeer for support or customer service, please use our Email or Chat options. https://homeseer.com/contact-us/
See more
See less

Cannot get plug-in to work

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Sorry to hear that your HS installation got hosed ... not sure how it could do that. I've been thinking about the difficulties you have gone through and what changes I could make to the plugin to simplify it's use. I've got a few ideas to work on.

    Bryan
    (Config is in my profile)
    Bryan
    (Config is in my profile)

    Comment


    • #17
      Hi Bryan;


      Selected the Garage camera (via one-line script)using the plug-in select Camera feature it appeared to have sent an X10 off (existing camera) and X10 on for selected camera. Still no luck with the image????

      Y1="Garage Camera" Location "Security"
      Y4="Courtyard Camera" Location "Security"

      Y3="Garage Motion Detector" Location "Security"
      Y5="Courtyard Motion Detector" Location "Security"
      Y3 & Y5 are defined in DooMotion as Mottion Detectors.



      See Event Log Below:



      3/18/2003 5:15:33 PM~!~Error~!~Web Server Error 404, cannot serve file: C:\Program Files\HomeSeer\html/Capture/Frame_2003-03-18_17-10-34.jpg
      3/18/2003 5:15:34 PM~!~Send X10 from ext interface~!~Y1 OFF dim: 0 extra: 0
      3/18/2003 5:15:34 PM~!~Send X10 from ext interface~!~Y4 On dim: 0 extra: 0
      3/18/2003 5:15:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Video Server Loaded 3/18/2003 5:15:43 PM
      3/18/2003 5:15:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Reseting camera 1 Security Courtyard Camera
      3/18/2003 5:15:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Reseting camera 2 Security Courtyard Camera Index is 2
      3/18/2003 5:15:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Reseting camera 3 Security Courtyard Camera
      3/18/2003 5:15:45 PM~!~Hauppauge Capture Info~!~Taking Primary Image using Security Courtyard Camera C:\Program Files\HomeSeer\html\Capture\Frame_2003-03-18_17-15-45.jpg
      3/18/2003 5:15:46 PM~!~Hauppauge Capture Error~!~File not properly created C:\Program Files\HomeSeer\html\Capture\Frame_2003-03-18_17-15-45.jpg - Image status Poor
      3/18/2003 5:15:55 PM~!~Error~!~Web Server Error 404, cannot serve file: C:\Program Files\HomeSeer\html/Capture/Frame_2003-03-18_17-15-45.jpg
      3/18/2003 5:17:34 PM~!~Web Server Error 404~!~Cannot serve file: C:\Program Files\HomeSeer\html\dir_list.asp
      3/18/2003 5:18:29 PM~!~Event Trigger~!~Recurring Trigger (Check for Late Breaking CNN Announcements)
      3/18/2003 5:19:21 PM~!~Send X10 from ext interface~!~Y4 OFF dim: 0 extra: 0
      3/18/2003 5:19:21 PM~!~Send X10 from ext interface~!~Y1 On dim: 0 extra: 0
      3/18/2003 5:19:21 PM~!~Event Trigger~!~External Trigger (Switch to Garage Camera)
      3/18/2003 5:19:31 PM~!~Error~!~Web Server Error 404, cannot serve file: C:\Program Files\HomeSeer\html/Capture/Frame_2003-03-18_17-15-45.jpg
      3/18/2003 5:19:34 PM~!~Send X10 from ext interface~!~Y1 OFF dim: 0 extra: 0
      3/18/2003 5:19:34 PM~!~Send X10 from ext interface~!~Y1 On dim: 0 extra: 0
      3/18/2003 5:19:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Video Server Loaded 3/18/2003 5:19:43 PM
      3/18/2003 5:19:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Reseting camera 1 Security Garage Camera
      3/18/2003 5:19:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Reseting camera 2 Security Garage Camera Index is 1
      3/18/2003 5:19:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Reseting camera 3 Security Garage Camera
      3/18/2003 5:19:45 PM~!~Hauppauge Capture Info~!~Taking Primary Image using Security Garage Camera C:\Program Files\HomeSeer\html\Capture\Frame_2003-03-18_17-19-45.jpg
      3/18/2003 5:19:45 PM~!~Hauppauge Capture Error~!~File not properly created C:\Program Files\HomeSeer\html\Capture\Frame_2003-03-18_17-19-45.jpg - Image status Poor
      3/18/2003 5:19:55 PM~!~Error~!~Web Server Error 404, cannot serve file: C:\Program Files\HomeSeer\html/Capture/Frame_2003-03-18_17-19-45.jpg



      3/18/2003 5:15:33 PM~!~Error~!~Web Server Error 404, cannot serve file: C:\Program Files\HomeSeer\html/Capture/Frame_2003-03-18_17-10-34.jpg
      3/18/2003 5:15:34 PM~!~Send X10 from ext interface~!~Y1 OFF dim: 0 extra: 0
      3/18/2003 5:15:34 PM~!~Send X10 from ext interface~!~Y4 On dim: 0 extra: 0
      3/18/2003 5:15:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Video Server Loaded 3/18/2003 5:15:43 PM
      3/18/2003 5:15:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Reseting camera 1 Security Courtyard Camera
      3/18/2003 5:15:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Reseting camera 2 Security Courtyard Camera Index is 2
      3/18/2003 5:15:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Reseting camera 3 Security Courtyard Camera
      3/18/2003 5:15:45 PM~!~Hauppauge Capture Info~!~Taking Primary Image using Security Courtyard Camera C:\Program Files\HomeSeer\html\Capture\Frame_2003-03-18_17-15-45.jpg
      3/18/2003 5:15:46 PM~!~Hauppauge Capture Error~!~File not properly created C:\Program Files\HomeSeer\html\Capture\Frame_2003-03-18_17-15-45.jpg - Image status Poor
      3/18/2003 5:15:55 PM~!~Error~!~Web Server Error 404, cannot serve file: C:\Program Files\HomeSeer\html/Capture/Frame_2003-03-18_17-15-45.jpg
      3/18/2003 5:17:34 PM~!~Web Server Error 404~!~Cannot serve file: C:\Program Files\HomeSeer\html\dir_list.asp
      3/18/2003 5:18:29 PM~!~Event Trigger~!~Recurring Trigger (Check for Late Breaking CNN Announcements)
      3/18/2003 5:19:21 PM~!~Send X10 from ext interface~!~Y4 OFF dim: 0 extra: 0
      3/18/2003 5:19:21 PM~!~Send X10 from ext interface~!~Y1 On dim: 0 extra: 0
      3/18/2003 5:19:21 PM~!~Event Trigger~!~External Trigger (Switch to Garage Camera)
      3/18/2003 5:19:31 PM~!~Error~!~Web Server Error 404, cannot serve file: C:\Program Files\HomeSeer\html/Capture/Frame_2003-03-18_17-15-45.jpg
      3/18/2003 5:19:34 PM~!~Send X10 from ext interface~!~Y1 OFF dim: 0 extra: 0
      3/18/2003 5:19:34 PM~!~Send X10 from ext interface~!~Y1 On dim: 0 extra: 0
      3/18/2003 5:19:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Video Server Loaded 3/18/2003 5:19:43 PM
      3/18/2003 5:19:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Reseting camera 1 Security Garage Camera
      3/18/2003 5:19:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Reseting camera 2 Security Garage Camera Index is 1
      3/18/2003 5:19:43 PM~!~Hauppauge Capture Debug Level 2~!~Reseting camera 3 Security Garage Camera
      3/18/2003 5:19:45 PM~!~Hauppauge Capture Info~!~Taking Primary Image using Security Garage Camera C:\Program Files\HomeSeer\html\Capture\Frame_2003-03-18_17-19-45.jpg
      3/18/2003 5:19:45 PM~!~Hauppauge Capture Error~!~File not properly created C:\Program Files\HomeSeer\html\Capture\Frame_2003-03-18_17-19-45.jpg - Image status Poor
      3/18/2003 5:19:55 PM~!~Error~!~Web Server Error 404, cannot serve file: C:\Program Files\HomeSeer\html/Capture/Frame_2003-03-18_17-19-45.jpg


      Thanksm,

      AndyM

      Comment


      • #18
        Andy

        It looks like the camera is getting selected properly and it sounds like everything is set up right. Can you turn on level 1 debugging and go into the CapConfig screen and click OK - then restart HS (lots of debug stuff written to log). Execute the one-liner event then open the CapPreview, click connect. The camera name should be showing up ok in the CapPreview form (click reset just to make sure). Send me the level 1 log so I can see what settings it is assuming for the selected camera. If you could, also include the hspi_Hauppauge_Capture.ini file. Email them to me if possible - bstein@accesscomm.ca.

        More things to try - post your results of testing:
        - after you execute the one-liner make sure the CapPreview form is closed and then execute the AppSample.exe in the WinTVOCX folder - without changing anything, can you see an image?

        - close the AppSample and open the CapPreview - if you don't see an image, click the + or - on the button tool bar to change channels on the tunner - what channels appear in the channel box? Any image appear for any channel?

        We'll get to the bottom of this!

        Thanks

        Bryan
        (Config is in my profile)
        Bryan
        (Config is in my profile)

        Comment


        • #19
          I can't manage to see any video in the preview form..
          I am using the plug-in to capture images from my XCam..Is it necessary for me to have a motion sensor trigger the cam? can't i do without it? The video is apparently streaming but no luck with viewing anything..what do you think could be the problem>

          Comment


          • #20
            Does your video interface show up in the plug-in menu for Cap Preview? If not, then the plug-in is not finding your video interface. There might be some clues at HS startup in the log.

            If it does show up in the list, what happens when you open the preview window?

            You do not need to set up a motion sensor if you use TakePicture from a script. This is what I do.

            Bill

            Comment


            • #21
              well what video interface are we talking about? I'll tell you exactly whats happening..the CapPreview shows a black screen with some dosturbance in the corner..the same kind that appears when there is no cable connection..weird black n white stuff..

              Comment

              Working...
              X