Announcement

Collapse

Contacting HomeSeer This Week

HomeSeer is open and operational this week. All orders are being processed and shipped as usual. However, some staff are working from home. If you need to contact HomeSeer for support or customer service, please use our Email or Chat options. https://homeseer.com/contact-us/
See more
See less

Unexpected error in the UpdateCameraZoneAssignments(150) function/subroutine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Unexpected error in the UpdateCameraZoneAssignments(150) function/subroutine

    I get this error every time I click ok to save/exit the capconfig utility. Not sure that it actually causes any problems, but wanted to report that I get the error nontheless in case it can be resolve or is causing an issue I don't readily see.. The error is 13-type mismatch.

    Jay Fro

  • #2
    other errors or messages in the log

    I got a couple cameras setup (Xcams) and am hoping to trigger them on the security (napco plugin) motion detectors. I have one in the office, and one in the family room. So far it doesn't look like the motion detectors are triggering the snaps. My guess is because they aren't standard X10 motion detectors? In either case, I also tried to go to streaming video, and I get the following in the log (and no video):

    2/1/2006 7:11:41 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:12:00 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:12:02 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:12:03 PM CaptureUtility Debug L2 StartStreaming - Request to start streaming on port 8080
    2/1/2006 7:12:07 PM CaptureUtility Debug L2 Form_Load - form loaded - Init value is True
    2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 Form_Load - CapPreview Form Loaded
    2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 Starting streaming
    2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 Entered ResetCameraConfig() for camera Family Room Camera Not Streaming - Snap in progress False - Capture filter enabled False
    2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 ResetCameraConfig - Adding brightness:20
    2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 Brightness-0-31-1-20(40) Contrast-0-31-1-22(22) Hue-0-31-1-15(15)
    2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 Saturation-0-31-1-20(20) Sharpness-0-31-1-20(20) Gamma-0-31-1-20(20)
    2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 Video Source-1/Video SVideo Channel-4 V Size-320 x 240 Color Format-RGB24
    2/1/2006 7:12:28 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:12:31 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:12:34 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:12:37 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:12:40 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:12:43 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:12:43 PM Hauppauge Capture - Streaming - Not activated with 15 secconds
    2/1/2006 7:13:34 PM Napco Gemini Status event received: 192, 15, 20 (Living Room Motion Detector): Zone Opened.
    2/1/2006 7:13:38 PM Napco Gemini Status event received: 194, 0, 20 (Living Room Motion Detector): Zone Closed.
    2/1/2006 7:13:44 PM Napco Gemini Status event received: 192, 15, 17 (Office Motion Detector): Zone Opened.
    2/1/2006 7:13:47 PM Napco Gemini Status event received: 194, 0, 17 (Office Motion Detector): Zone Closed.
    2/1/2006 7:13:54 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:13:54 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:13:57 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:14:00 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:14:04 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:14:07 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:14:10 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:14:13 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
    2/1/2006 7:14:13 PM Hauppauge Capture - Streaming - Not activated with 15 secconds


    Any ideas what may be wrong?

    Jay Fro

    Comment


    • #3
      Set TV Channel in stream?

      I am using Svideo. What channel needs to be set here? I have Svideo coming from a single X10 video receiver currently. Once I have this running, I would also like to utilize the video input on the WinTV and switch between the X10 cams on Svideo, and the camcorder which will be modulated.

      Thanks for any assistance.

      Jay Fro

      Comment


      • #4
        I've definately made progress, but still getting quite a few errors in the log. I created an event to trigger when motion is detected on the sensors (since it didn't appear that the plugin sees the napco zone as on/off), but I get an error every time it is triggered. Here are the log entries which may help me figure it out..

        Jay Fro

        2/1/2006 9:46:43 PM Info Event Trigger "Motion Detected in Family Room"
        2/1/2006 9:46:43 PM Info Running script statement immediately: &hs.plugin("Hauppauge Capture").MotionDetected("Napco Gemini Family Room Motion Detector")
        2/1/2006 9:46:43 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 Request to take picture using camera Family Room Camera
        2/1/2006 9:46:43 PM Hauppauge Capture Error An unexpected error occured in the Check_Motion(220) function/subroutine: [91 - Object variable or With block variable not set]
        2/1/2006 9:46:43 PM Info Event Trigger "Motion Detected in Family Room"
        2/1/2006 9:46:43 PM Info Running script statement immediately: &hs.plugin("Hauppauge Capture").MotionDetected("Napco Gemini Family Room Motion Detector")
        2/1/2006 9:46:43 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 Request to take picture using camera Family Room Camera
        2/1/2006 9:46:43 PM Hauppauge Capture Error An unexpected error occured in the Check_Motion(220) function/subroutine: [91 - Object variable or With block variable not set]
        2/1/2006 9:46:49 PM Napco Gemini Status event received: 194, 0, 21 (Family Room Motion Detector): Zone Closed.
        2/1/2006 9:46:49 PM Napco Gemini Status event received: 192, 15, 17 (Office Motion Detector): Zone Opened.
        2/1/2006 9:46:49 PM Info Event Trigger "Motion Detected in Office"
        2/1/2006 9:46:49 PM Info Running script statement immediately: &hs.plugin("Hauppauge Capture").MotionDetected("Napco Gemini Office Motion Detector")
        2/1/2006 9:46:49 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 Request to take picture using camera Office Camera
        2/1/2006 9:46:49 PM Hauppauge Capture Error An unexpected error occured in the Check_Motion(220) function/subroutine: [91 - Object variable or With block variable not set]
        2/1/2006 9:46:49 PM Info Event Trigger "Motion Detected in Office"
        2/1/2006 9:46:49 PM Info Running script statement immediately: &hs.plugin("Hauppauge Capture").MotionDetected("Napco Gemini Office Motion Detector")
        2/1/2006 9:46:49 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 Request to take picture using camera Office Camera
        2/1/2006 9:46:49 PM Hauppauge Capture Error An unexpected error occured in the Check_Motion(220) function/subroutine: [91 - Object variable or With block variable not set]
        2/1/2006 9:46:53 PM Napco Gemini Status event received: 194, 0, 17 (Office Motion Detector): Zone Closed.

        Comment


        • #5
          I had a similar error, and I had to disable an event I had created telling the plug-in to snap pictures. I created the event because it said to do so in the documentation, but apparently that part of the documentation is wrong. The plug-in will automatically snap pictures without such an event. So if you created such an event, try disabling it. It will still take snaps OK. See thread here http://board.homeseer.com/showthread.php?t=110429

          Comment


          • #6
            I will give it a shot, but I added the event because the pics wouldn't trigger on motion from my Napco motion sensors. I think the Napco plugin is sending a zone open/closed message to HS, so HS doesn't report it as a simple on/off like a X10 MS. I figured I had to do this workaround to make the cam plug see the motion triggers. it looks like it does, but errors.

            Jay Fro

            Comment


            • #7
              If the Napco plugin is handling the X10 then this plugin may not get the X10 on message. With all the changes I've made, I'll have to check if the manual snap still works properly.

              When I read the documentation more carefully, it does tell you that motion sensor On commands are processed automatically and that options 2 and 3 are not necessary. I've made that clearer and more visable in the doc's for 4.1.1.
              Bryan
              (Config is in my profile)

              Comment


              • #8
                I don't think Napco (or the plugin) sends any X10. It sends its own commands. That is why I think I need to use the manual trigger so that when an event fires from Napco it will trigger the Hauppauge plugin to snap the pic.

                Jay Fro

                Comment


                • #9
                  Originally posted by jayfro
                  I got a couple cameras setup (Xcams) and am hoping to trigger them on the security (napco plugin) motion detectors. I have one in the office, and one in the family room. So far it doesn't look like the motion detectors are triggering the snaps. My guess is because they aren't standard X10 motion detectors? In either case, I also tried to go to streaming video, and I get the following in the log (and no video):

                  2/1/2006 7:11:41 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:12:00 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:12:02 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:12:03 PM CaptureUtility Debug L2 StartStreaming - Request to start streaming on port 8080
                  2/1/2006 7:12:07 PM CaptureUtility Debug L2 Form_Load - form loaded - Init value is True
                  2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 Form_Load - CapPreview Form Loaded
                  2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 Starting streaming
                  2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 Entered ResetCameraConfig() for camera Family Room Camera Not Streaming - Snap in progress False - Capture filter enabled False
                  2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 ResetCameraConfig - Adding brightness:20
                  2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 Brightness-0-31-1-20(40) Contrast-0-31-1-22(22) Hue-0-31-1-15(15)
                  2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 Saturation-0-31-1-20(20) Sharpness-0-31-1-20(20) Gamma-0-31-1-20(20)
                  2/1/2006 7:12:12 PM CaptureUtility Debug L2 Video Source-1/Video SVideo Channel-4 V Size-320 x 240 Color Format-RGB24
                  2/1/2006 7:12:28 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:12:31 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:12:34 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:12:37 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:12:40 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:12:43 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:12:43 PM Hauppauge Capture - Streaming - Not activated with 15 secconds
                  2/1/2006 7:13:34 PM Napco Gemini Status event received: 192, 15, 20 (Living Room Motion Detector): Zone Opened.
                  2/1/2006 7:13:38 PM Napco Gemini Status event received: 194, 0, 20 (Living Room Motion Detector): Zone Closed.
                  2/1/2006 7:13:44 PM Napco Gemini Status event received: 192, 15, 17 (Office Motion Detector): Zone Opened.
                  2/1/2006 7:13:47 PM Napco Gemini Status event received: 194, 0, 17 (Office Motion Detector): Zone Closed.
                  2/1/2006 7:13:54 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:13:54 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:13:57 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:14:00 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:14:04 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:14:07 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:14:10 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:14:13 PM Hauppauge Capture Warning FindOnCamera - Multiple Cameras are on
                  2/1/2006 7:14:13 PM Hauppauge Capture - Streaming - Not activated with 15 secconds


                  Any ideas what may be wrong?

                  Jay Fro
                  Make sure that all the camera devices in HomeSeer are Off before snapping a picture.
                  Bryan
                  (Config is in my profile)

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by jayfro
                    I've definately made progress, but still getting quite a few errors in the log. I created an event to trigger when motion is detected on the sensors (since it didn't appear that the plugin sees the napco zone as on/off), but I get an error every time it is triggered. Here are the log entries which may help me figure it out..

                    Jay Fro

                    2/1/2006 9:46:43 PM Info Event Trigger "Motion Detected in Family Room"
                    2/1/2006 9:46:43 PM Info Running script statement immediately: &hs.plugin("Hauppauge Capture").MotionDetected("Napco Gemini Family Room Motion Detector")
                    2/1/2006 9:46:43 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 Request to take picture using camera Family Room Camera
                    2/1/2006 9:46:43 PM Hauppauge Capture Error An unexpected error occured in the Check_Motion(220) function/subroutine: [91 - Object variable or With block variable not set]
                    2/1/2006 9:46:43 PM Info Event Trigger "Motion Detected in Family Room"
                    2/1/2006 9:46:43 PM Info Running script statement immediately: &hs.plugin("Hauppauge Capture").MotionDetected("Napco Gemini Family Room Motion Detector")
                    2/1/2006 9:46:43 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 Request to take picture using camera Family Room Camera
                    2/1/2006 9:46:43 PM Hauppauge Capture Error An unexpected error occured in the Check_Motion(220) function/subroutine: [91 - Object variable or With block variable not set]
                    2/1/2006 9:46:49 PM Napco Gemini Status event received: 194, 0, 21 (Family Room Motion Detector): Zone Closed.
                    2/1/2006 9:46:49 PM Napco Gemini Status event received: 192, 15, 17 (Office Motion Detector): Zone Opened.
                    2/1/2006 9:46:49 PM Info Event Trigger "Motion Detected in Office"
                    2/1/2006 9:46:49 PM Info Running script statement immediately: &hs.plugin("Hauppauge Capture").MotionDetected("Napco Gemini Office Motion Detector")
                    2/1/2006 9:46:49 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 Request to take picture using camera Office Camera
                    2/1/2006 9:46:49 PM Hauppauge Capture Error An unexpected error occured in the Check_Motion(220) function/subroutine: [91 - Object variable or With block variable not set]
                    2/1/2006 9:46:49 PM Info Event Trigger "Motion Detected in Office"
                    2/1/2006 9:46:49 PM Info Running script statement immediately: &hs.plugin("Hauppauge Capture").MotionDetected("Napco Gemini Office Motion Detector")
                    2/1/2006 9:46:49 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 Request to take picture using camera Office Camera
                    2/1/2006 9:46:49 PM Hauppauge Capture Error An unexpected error occured in the Check_Motion(220) function/subroutine: [91 - Object variable or With block variable not set]
                    2/1/2006 9:46:53 PM Napco Gemini Status event received: 194, 0, 17 (Office Motion Detector): Zone Closed.
                    I tested the CheckMotion method and I got the same error - looks like you found a bug. I'll work on it tomorrow and send you an updated 4.1.1 with that problem fixed.
                    Bryan
                    (Config is in my profile)

                    Comment


                    • #11
                      Awesome.. thanks for looking into to.. I look forward to the update! I am hoping to spend the afternoon trying to get this working. It only sometimes will take a snapshot when using the camera.asp page. I also haven't got it to change X10 cams. HS shows that it is changed, but the cams must be missing the X10 command. I think I have some noise problems that may be causing it.

                      Jay Fro

                      Comment


                      • #12
                        4.1.1.1 fixed the issue and I am now snapping images on motion from the security system. Very nice.

                        I do still have an issue periodically with Streaming. Not sure what the deal is, but I have only got it working one time. I get exec.asp: Streaming - Not activated with 15 secconds - try againStartStreaming
                        most of the time.

                        Not a big deal, but notice the extra 'c' in seconds in the error message.

                        Jay Fro

                        Comment


                        • #13
                          That darn spell checker in VB doesn't seem to be working

                          For the streaming, you may want to try a few other streaming profiles - set it on the general tab of the config page. You may have to experiment a bit.
                          Bryan
                          (Config is in my profile)

                          Comment

                          Working...
                          X