Announcement

Collapse

Contacting HomeSeer This Week

HomeSeer is open and operational this week. All orders are being processed and shipped as usual. However, some staff are working from home. If you need to contact HomeSeer for support or customer service, please use our Email or Chat options. https://homeseer.com/contact-us/
See more
See less

Pics being taken, but wrong one loading into page

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pics being taken, but wrong one loading into page

    using the camera.asp, I think I now have it so that it is taking the pics correctly, switching cams, etc. However,when using camera.asp, the pics are taken and stored to the drive,but the web page is trying to pull up a different pic than the one just taken. Here is a snippet of the log that may show what is happening.

    Also, I am getting an error when using an X10 motion detector to trigger a camera. Let me know if you need more advanced log level info.

    thanks

    Jay Fro


    2/4/2006 1:53:45 PM X10 Received M7 (Basement Motion Detector) M On
    2/4/2006 1:53:45 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 Request to take picture using camera Basement Camera
    2/4/2006 1:53:45 PM Hauppauge Capture Error An unexpected error occured in the Check_Motion(220) function/subroutine: [6 - Overflow]
    2/4/2006 1:54:54 PM CaptureUtility Debug L2 Form_Load - form loaded - Init value is True
    2/4/2006 1:54:55 PM CaptureUtility Debug L2 Form_Load - CapPreview Form Loaded
    2/4/2006 1:54:55 PM CaptureUtility Debug L2 TakePicture Hauppauge - Starting Initial Timer -100
    2/4/2006 1:54:55 PM CaptureUtility Debug L2 tmFormTimer - Timer fired for Form Timer - Interval was:100
    2/4/2006 1:54:55 PM CaptureUtility Debug L2 Entered ResetCameraConfig() for camera Basement Camera Not Streaming - Snap in progress False - Capture filter enabled False
    2/4/2006 1:54:56 PM CaptureUtility Warning Image 640x480 is invalid - trying predefined Video Size (320 x 240)
    2/4/2006 1:54:56 PM CaptureUtility Debug L2 Brightness-0-31-1-20(20) Contrast-0-31-1-22(22) Hue-0-31-1-15(15)
    2/4/2006 1:54:56 PM CaptureUtility Debug L2 Saturation-0-31-1-20(20) Sharpness-0-31-1-20(20) Gamma-0-31-1-20(20)
    2/4/2006 1:54:56 PM CaptureUtility Debug L2 Video Source-1/Video SVideo Channel-4 V Size-320 x 240 Color Format-RGB24
    2/4/2006 1:54:56 PM CaptureUtility Debug L2 tmFormTimer - Starting preview
    2/4/2006 1:54:59 PM X10 Received M7 (Basement Motion Detector) M Off
    2/4/2006 1:54:59 PM CaptureUtility Debug L2 tmFormTimer - Connected to drivers
    2/4/2006 1:55:00 PM CaptureUtility Info Snapping Image set 1 for Basement Camera C:\Program Files\HomeSeer 2\html\Capture\Basement Camera_2006-02-04_13-55-00.jpg
    2/4/2006 1:55:00 PM CaptureUtility Info tmCaptureImage - Starting AVI capture for 10 seconds - C:\Program Files\HomeSeer 2\html\AVI\Basement Camera_2006-02-04_13-55-00.avi
    2/4/2006 1:55:19 PM CaptureUtility Debug L2 Timer fired for CaptureExtraImageTimer - Image(2) Interval was(1300) Streaming(False) Capture (True) AVI Capture(True) Image Capturing(True) Capture filter enabled(True) Preview(True)
    2/4/2006 1:55:20 PM CaptureUtility Debug L2 Timer fired for CaptureExtraImageTimer - Image(3) Interval was(1000) Streaming(False) Capture (True) AVI Capture(True) Image Capturing(True) Capture filter enabled(True) Preview(True)
    2/4/2006 1:55:23 PM CaptureUtility Info AVI Capture complete
    2/4/2006 1:55:23 PM CaptureUtility Debug L2 FinishUpWhenDone from (3) - Streaming(False) Capture (False) AVI Capturing(False) Still Capturing(True) Capture filter enabled(True) Preview(True)
    2/4/2006 1:55:23 PM CaptureUtility Debug L2 FinishUpWhenDone - delaying capture for image set 4
    2/4/2006 1:55:24 PM CaptureUtility Debug L2 Purging for C:\Program Files\HomeSeer 2\html\AVI\Basement Camera_*.avi for 50
    2/4/2006 1:55:24 PM CaptureUtility Debug L2 Entered Class terminate
    2/4/2006 1:55:24 PM Hauppauge Capture Info Reset CaptureUtility -- PluginInActivity Count:6 CapUtility Activity Count:1
    2/4/2006 1:57:06 PM X10 Received M7 (Basement Motion Detector) M On
    2/4/2006 1:57:06 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 Request to take picture using camera Basement Camera
    2/4/2006 1:57:06 PM Hauppauge Capture Error An unexpected error occured in the Check_Motion(220) function/subroutine: [6 - Overflow]
    2/4/2006 1:57:17 PM X10 Received M7 (Basement Motion Detector) M On
    2/4/2006 1:57:17 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 Request to take picture using camera Basement Camera
    2/4/2006 1:57:17 PM Hauppauge Capture Error An unexpected error occured in the Check_Motion(220) function/subroutine: [6 - Overflow]
    2/4/2006 1:57:51 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 camera_switch - Found our camera that should be turned on K4 Basement Camera
    2/4/2006 1:57:52 PM CaptureUtility Debug L2 Form_Load - form loaded - Init value is True
    2/4/2006 1:57:53 PM CaptureUtility Debug L2 Form_Load - CapPreview Form Loaded
    2/4/2006 1:57:53 PM CaptureUtility Debug L2 Switching to camera Basement Camera
    2/4/2006 1:57:53 PM CaptureUtility Debug L2 Entered ResetCameraConfig() for camera Basement Camera Not Streaming - Snap in progress False - Capture filter enabled False
    2/4/2006 1:57:53 PM CaptureUtility Warning Image 640x480 is invalid - trying predefined Video Size (320 x 240)
    2/4/2006 1:57:54 PM CaptureUtility Debug L2 Brightness-0-31-1-20(20) Contrast-0-31-1-22(22) Hue-0-31-1-15(15)
    2/4/2006 1:57:54 PM CaptureUtility Debug L2 Saturation-0-31-1-20(20) Sharpness-0-31-1-20(20) Gamma-0-31-1-20(20)
    2/4/2006 1:57:54 PM CaptureUtility Debug L2 Video Source-1/Video SVideo Channel-4 V Size-320 x 240 Color Format-RGB24
    2/4/2006 1:57:54 PM CaptureUtility Debug L2 TakePicture Hauppauge - Starting Initial Timer -100
    2/4/2006 1:57:54 PM CaptureUtility Debug L2 tmFormTimer - Timer fired for Form Timer - Interval was:100
    2/4/2006 1:57:54 PM CaptureUtility Debug L2 tmFormTimer - Starting preview
    2/4/2006 1:57:58 PM CaptureUtility Debug L2 tmFormTimer - Connected to drivers
    2/4/2006 1:57:58 PM CaptureUtility Info Snapping Image set 1 for Basement Camera C:\Program Files\HomeSeer 2\html\Capture\Basement Camera_2006-02-04_13-57-58.jpg
    2/4/2006 1:57:59 PM CaptureUtility Debug L2 Timer fired for CaptureExtraImageTimer - Image(2) Interval was(1000) Streaming(False) Capture (False) AVI Capture(False) Image Capturing(True) Capture filter enabled(True) Preview(True)
    2/4/2006 1:58:01 PM CaptureUtility Debug L2 Timer fired for CaptureExtraImageTimer - Image(3) Interval was(1000) Streaming(False) Capture (False) AVI Capture(False) Image Capturing(True) Capture filter enabled(True) Preview(True)
    2/4/2006 1:58:02 PM CaptureUtility Debug L2 Entered Class terminate
    2/4/2006 1:58:02 PM Hauppauge Capture Info Reset CaptureUtility -- PluginInActivity Count:6 CapUtility Activity Count:1
    2/4/2006 1:58:30 PM X10 Received M7 (Basement Motion Detector) M Off
    2/4/2006 1:58:49 PM X10 Received M7 (Basement Motion Detector) M On
    2/4/2006 1:58:49 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 Request to take picture using camera Basement Camera
    2/4/2006 1:58:49 PM Hauppauge Capture Error An unexpected error occured in the Check_Motion(220) function/subroutine: [6 - Overflow]
    2/4/2006 1:59:17 PM Hauppauge Capture Debug Level 2 camera_switch - Found our camera that should be turned on K3 Back Yard SwingSet Camera
    2/4/2006 1:59:18 PM CaptureUtility Debug L2 Form_Load - form loaded - Init value is True
    2/4/2006 1:59:19 PM CaptureUtility Debug L2 Form_Load - CapPreview Form Loaded
    2/4/2006 1:59:20 PM CaptureUtility Debug L2 Switching to camera Back Yard SwingSet Camera
    2/4/2006 1:59:20 PM CaptureUtility Debug L2 Entered ResetCameraConfig() for camera Back Yard SwingSet Camera Not Streaming - Snap in progress False - Capture filter enabled False
    2/4/2006 1:59:20 PM CaptureUtility Warning Image 640x480 is invalid - trying predefined Video Size (320 x 240)
    2/4/2006 1:59:20 PM CaptureUtility Debug L2 Brightness-0-31-1-20(20) Contrast-0-31-1-22(22) Hue-0-31-1-15(15)
    2/4/2006 1:59:20 PM CaptureUtility Debug L2 Saturation-0-31-1-20(20) Sharpness-0-31-1-20(20) Gamma-0-31-1-20(20)
    2/4/2006 1:59:20 PM CaptureUtility Debug L2 Video Source-0/Video Tuner Channel-4 V Size-320 x 240 Color Format-RGB24
    2/4/2006 1:59:20 PM CaptureUtility Debug L2 Autotuning channel 4
    2/4/2006 1:59:21 PM CaptureUtility Debug L2 TakePicture Hauppauge - Starting Initial Timer -100
    2/4/2006 1:59:21 PM CaptureUtility Debug L2 tmFormTimer - Timer fired for Form Timer - Interval was:100
    2/4/2006 1:59:21 PM CaptureUtility Debug L2 tmFormTimer - Starting preview
    2/4/2006 1:59:24 PM CaptureUtility Debug L2 tmFormTimer - Connected to drivers
    2/4/2006 1:59:25 PM CaptureUtility Info Snapping Image set 1 for Back Yard SwingSet Camera C:\Program Files\HomeSeer 2\html\Capture\Back Yard SwingSet Camera_2006-02-04_13-59-25.jpg
    2/4/2006 1:59:26 PM CaptureUtility Debug L2 Timer fired for CaptureExtraImageTimer - Image(2) Interval was(1000) Streaming(False) Capture (False) AVI Capture(False) Image Capturing(True) Capture filter enabled(True) Preview(True)
    2/4/2006 1:59:27 PM CaptureUtility Debug L2 Timer fired for CaptureExtraImageTimer - Image(3) Interval was(1000) Streaming(False) Capture (False) AVI Capture(False) Image Capturing(True) Capture filter enabled(True) Preview(True)
    2/4/2006 1:59:28 PM CaptureUtility Debug L2 Entered Class terminate
    2/4/2006 1:59:28 PM Hauppauge Capture Info Reset CaptureUtility -- PluginInActivity Count:6 CapUtility Activity Count:1
    2/4/2006 1:59:29 PM Error Web Server Error 404, cannot serve file: C:\Program Files\HomeSeer 2\html/Capture/Back Yard SwingSet Camera_2006-02-04_11-18-18.jpg

  • #2
    Jay - this problem is fixed in 4.1.1 that I sent you yesterday.
    Bryan
    (Config is in my profile)

    Comment


    • #3
      You build you sent me does seem to have fixed this. Thanks

      Jay Fro

      Comment


      • #4
        Good to here - I thought it would. I have submitted v4.1.1 to the updater so it sould be available to all users within a day or two. The help file has also been updated.
        Bryan
        (Config is in my profile)

        Comment


        • #5
          Bryan,

          I'm having similar problems (when the camera actually switches). The updater still has 4.1.0.1 and I was wondering if the 4.1.1 version as discussed earlier in the thread may have a bearing on this and the problem I have running in another thread.

          Regards

          Dave

          Comment


          • #6
            Ninja is working. (Almost)

            Got the Ninja working using the remote. Still have work to do on the CM19a to get more range.

            On my site, if you go to the What's New button it will tell you how to view the Ninja videos.

            Would appreciate any comments left in the Guestbook.

            Getting there, slow but sure.

            Thanks

            Comment

            Working...
            X