Announcement

Collapse
No announcement yet.

HS version for SG Plug-in

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    I forgot to mention I uploaded a new version of the log http://www.harbortec.net/ha/HomeSeer.LOG

    Comment


      #17
      Greg,
      It looks like there is still a trace option selected somewhere that is continually reporting activity. I looked at the posting, and it seems that once you told HS to look on com10 it connected with SG with no problem. Check all your option pages to be sure you don't have something selected that is logging activity traces. If you can't find what's causing the trace statements, then a help ticket is probably the quickest way to find someone who can point you in the right direction.
      Mike____________________________________________________________ __________________
      HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

      HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

      Comment


        #18
        I was not able to find any option page with a trace option. All the debug stuff is turned off.

        I am getting the following to events on the HS log over and over again:
        Enter Plugin Check Interfaces
        Exit plugin Check Interfaces

        Also on the SG log I am getting a bunch of giberish like 8888888888888888888 over and over (not sure how many 8s there are - too many to count)

        The HS log shows some SG security events which is a good sign. X10 control through HS does not work even though I have enabled X10 for the SG plugin.

        Any help would be greatly appreciated.

        -- greg

        Comment


          #19
          That is definitely not normal behavior for my system. Have you put in a help ticket request? This looks like a question for RJ.
          Mike____________________________________________________________ __________________
          HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

          HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

          Comment


            #20
            I submitted a ticket and RJ came back with a suspicion that the problem is the serial splitter.

            So, I tried several more serial splitter configs until I found one that seems to work. X-10 is working and WinEvM is logging properly and the HS is not stuck in a continued loop.

            The serial splitter config is
            One to Many
            In - COM1 (set as main)
            Out - COM3 (WinEvM) - COM10 (HS set as main)

            The only thing is now I get a periodic stream of numbers in the WinEvM log. They look like this:
            0000000000000008
            0000888888888888
            8888880088018888
            0000000089888088
            8888888888888888
            8888888888888888 (12 times)
            .
            .
            8888888888888888

            Do you get that as well? Is there a way to suppress the numbers from showing?

            -- greg

            Comment


              #21
              The only time I see strings of numbers is when I start HS. Typically, it looks like this:

              Code:
              00
              00
              42
              01
              01
              00
              5a
              4a
              4e
              46
              43
              3c
              40
              42
              00
              00
              00
              00
              12
              00
              47
              49
              00
              00
              00
              00
              00
              00
              00
              00
              00
              00
              000000000000010000000000010000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001000000000000000
              00000000000
              
              8888888888888888
              1088888888888888
              8188888888888888
              0888880888888888
              8888888888888888
              1188888888888880
              8888888888888888
              8888888888888888
              8888888888888888
              8888888888888888
              0008888888888888
              8118888818888888
              0808888888880888
              8888888888888888
              0000888808888888
              8800188088888888
              I do not see any more until I need to restart HS again.
              Mike____________________________________________________________ __________________
              HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

              HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

              Comment


                #22
                Hey Gang-

                Sorry for my absence here, I have been busy configing HomeTrollers this past week.

                So, when HomeSeer starts, it reads the Stargate's status. This is X10, I/O, Relays, Digitals, etc. After that, it polls the Stargate every so often depending on how your polling interval is setup. The responses to the polls are typically just numbers, and that is what you were probably seeing.

                One other note, to get rid of the HomeSeer debug statements, just make an event that runs:
                Code:
                hs.DebugMode = 0
                -RJ (HomeSeer Tech)

                Comment


                  #23
                  For some unknown reason I no longer see these repeating events in the log
                  Enter Plugin Check Interfaces
                  Exit plugin Check Interfaces
                  like I was before. The only thing that has changed is I have reset everything and rebooted several times.

                  Anyway, the HS log is now quiet however, the WinEvM every minute or so shows the same series of long numbers. Comm debug is off. I changed the polling interval and it looks like RJ hit it on the head. That's where the numbers are coming from. Wish there was a way to suppress them. I guess I will have to live with it.

                  Uncle Michael, you mentioned that you only see these numbers at start up. What polling interval do you have set up? If you change it to something like 5 seconds, do you see the numbers then?

                  -- greg

                  Comment


                    #24
                    Greg,
                    That's the difference. I do not have HS poll SG. Since the SG actions are reflected automatically, the only place where polling seems to be necessary is for external devices, such as expanders. (See the note on the SG plugin configuration page.)

                    You might try turning polling off and see what, if anything breaks. I took the opposite approach and never turned it on. I was waiting to see if I missed any SG actions, and I didn't, so it's still off.
                    Mike____________________________________________________________ __________________
                    HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

                    HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

                    Comment


                      #25
                      Greg-

                      Michael is correct. Basically, when HomeSeer starts, it tells Stargate to send all updates to it. This way, polling isn't really necesary. If you need to read Analog devices, that is the only item that is not sent to HomeSeer via an event.
                      -RJ (HomeSeer Tech)

                      Comment


                        #26
                        Michael & RJ,

                        OK, that's great. I do use some analog. Too early to know yet if I will need to get any of that data into HS. Meanwhile I will turn off the polling.

                        Thanks for all the help. I'll be back with more question soon in a new thread you can be sure of that.

                        -- greg

                        Comment


                          #27
                          Originally posted by noopara View Post
                          I do use some analog. Too early to know yet if I will need to get any of that data into HS.
                          Greg,
                          To make HS aware of analogue values in SG, I have SG read the analogue value periodically and put it in a variable. Since variables are updated automatically (usually), HS is aware of the analogue values too.

                          Although cumbersome, you could also use a flag if you want HS to force SG to reread an analogue value as part of an event. I don't do that, but it might be less overhead than continually polling the analogue reading.

                          As an aside, I believe it is necessary to have all logging turned on in WinEVM for SG to update HS. My guess is that the HS updating uses the same process as logging to WinEVM. Although I have not done a careful test, it appearas that if I tell WinEVM to stop logging certain types of events, then those values are also no longer updated to HS.

                          RJ,
                          Can you comment?
                          Mike____________________________________________________________ __________________
                          HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

                          HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

                          Comment


                            #28
                            Are you also using a WebX? That is a big variable. I removed mine to eliminate the potential for collisions between commands from Homeseer and the WebX.

                            Comment


                              #29
                              Hi Guys-

                              I can't comment on the WebX or the WinEVM strategy, as I'm not familiar with either of those. Basically, when HomeSeer starts, it sends a command to the Stargate that tells it to update HomeSeer whenever a value changes. This "event" based feedback allows HomeSeer to always know when a value changes.

                              The only exception to the event system is the analog devices. My guess is that disabling the log options in WinEVM probably disables the event feedback in HomeSeer.
                              -RJ (HomeSeer Tech)

                              Comment

                              Working...
                              X