Announcement

Collapse
No announcement yet.

Missing device in HStouch - Solved!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Missing device in HStouch - Solved!

    I have been puzzling a bit because I can't get a RFXCOM security alarm state device showing up in HStouch.

    It has been working until Bert changed something in the plugin and the security device were rebuild.

    In HS3 I see the 5 virtual security devices, all fine. But when I work in HStouch designer and want to show the state of the alarm panel, it is shows only four virtual device (and they work fine) but I am missing the important Alarm State. (Not Alarm Status)
    The only thing different on this device is, that it has been created as Root device.
    I have deleted the whole set and let them get them recreated by the plugin but still the same issue.

    I am curious if I am the only one with this issue and what could be a solution.

    I am using all the latest version of HS (101) and HStoch server (41)

    #2
    It is likely to be because it is set up as a root device, unfortunately HSTouch I understand does not show root devices and only child devices. This was never documented to my knowledge so some plugins that use root devices to show information are not shown in HSTouch. There is nothing you can do about it really unless HSTouch or the plugin is changed.

    Comment


      #3
      Hi guys I am stumped on why a device is not showing in HSTouch. I simply cloned another custom plugin of mine (SharpTVIR), changed the plugin type, name, IR Codes, and for some reason the new plugin/device will show in the web view but not HSTouch.

      Troubleshooting:
      1. It is not a root device, it is control
      2. Tried setting up a new project
      3. Changed room tags
      4. refreshed HSTouch
      5. Compared the two devices to make sure IDs are all different etc


      Below I have screen shots of the device, the advanced stats, how I make the device, etc.






      Comment


        #4
        Homeseer Device not showing in HSTouch Designer - Solved!

        Hi guys I am stumped on why a device is not showing in HSTouch. I simply cloned another custom plugin of mine (SharpTVIR), changed the plugin type, name, IR Codes, and for some reason the new plugin/device will show in the web view but not HSTouch.

        Troubleshooting:
        1. It is not a root device, it is control
        2. Tried setting up a new project
        3. Changed room tags
        4. refreshed HSTouch
        5. Compared the two devices to make sure IDs are all different etc


        Below I have screen shots of the device, the advanced stats, how I make the device, etc.






        Comment


          #5
          Did you try restarting the HSTouch Server Plugin?
          Mike

          Comment


            #6
            Doh - the restart of HSTOUCH plugin didn't fix it. But the restart of HS3 did the trick. Fixed now!

            Comment


              #7
              Try restarting your HS3 PC and/or restarting the plugin, over the weekend I had an issue where the designer appeared to have devices in the devices chooser that predated my HSTouch project. I struggled and could not figure it out until I restarted the HS PC and the new names/new devices all appeared.

              Comment

              Working...
              X