Announcement

Collapse
No announcement yet.

Doesn't work pls fix I'm a buyer

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Doesn't work pls fix I'm a buyer

    Replacing 50+ light switches throughout the house to meet every software update is not an option. So I hope that the software will meet my older Radio RA installation.

    Two major problems.

    1. Extra optional "0" in the command voids the command for older Radio RA. HS2 plug-in didn't insert this extra "0" and it was working fine. Unfortunately it pops up in Blade's plug-in ruining it for me. This optional parameter is reserved for fade time and could be from 0 to 240 sec. As far as it is 0 it doesn't do anything but voiding the command for older systems.

    Example:

    old HS2 plug-in: SSL, 26, ON - does work
    Blade's SSL,26,ON,0 - doesn't work

    This 0 is universally applied in all commands rendering them null and void for my system.

    How do I know it? I have "RS232 terminal" screen on my Lutron Chronos Bridge (part of Radio RA system) that displays all commands that Radio RA received from Homeseer.

    2. The plug-in manages up to 32 zones (one subsystem) whereas Radio RA supports 64 zones (two subsystems bridged by Chronos bridge part of Radio RA). There is optional parameter S1 or S2 in each command to address each subsystem in each and every command. The default is S1 if parameter is omitted which is the case with Blade's plug-in

    Examples:

    SSL,26,ON - will turn on zone 26 of system 1 by default.
    SSL,26,ON,S1 - will turn on zone 26 of system 1 explicitly.
    SSL,26,ON,S2 - will turn on zone 26 of system 2.

    Source: "RadioRA RS232 Protocol and Programming guide" - still could be find online although older RadioRA information is overshadowed by the newer RadioRA2 now.

  • #2
    If you look at the plugin options there should be a setting called

    Include Fade in RadioRA commands

    Uncheck that and save and it should not include the fade

    Let me know
    Cheers,
    Bob
    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

    Comment


    • #3
      The system (S1 and S2) is going to take some work to the plugin in order to make that work right
      I may have some questions for you on how it works with the S1 and S2
      Cheers,
      Bob
      Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

      Comment


      • #4
        Thanks

        Hi Blade,

        Thanks for the prompt reply. Problem #1 is history now. Your RadioRA plug-in works like a charm after I removed the "fade" option. Sorry for not noticing it in the first place.

        S1 and S2 are equally important to me. As an old-timer programmer I do agree that it will take some work but maybe not a lot with proper use of "copy" and "paste" :-) You need to duplicate everything you have and add suffix ,S2 to all commands to get the subsystem S2 going in addition to S1 that you have now by default. As always it is easier said than done. I know.

        Needless to say that I will be available to answer all of your questions and even run some tests for you here. Feel free to contact me privately for that.

        I have 29 days trial left and I hope that you'll be able to modify the plug-in before the trail expires so that I buy right away.

        Thanks,

        RISquare

        Comment


        • #5
          OK leave it with me
          I will be on vacation in a couple weeks so I want to get it done for you before I go but I also do not want to break it for existing users

          Can I get you to attach your hspi_BLRadioRA.ini file zipped so I can see what you have setup.
          It is in the config folder
          Cheers,
          Bob
          Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

          Comment


          • #6
            attached

            Hi Blade,

            Thanks again for the prompt response. Per your request see attached.

            RISquare
            Attached Files

            Comment


            • #7
              ...ooooops wrong file

              here is the correct one...
              Attached Files

              Comment


              • #8
                Try out 2.0.7 in the HS3 updater and let me know
                Cheers,
                Bob
                Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                Comment


                • #9
                  Feedback

                  Hi Blade,

                  Thanks for the quick turnaround. Your plug-in does control 64 RadioRA zones now in two subsystems S1 and S2. This is great and was achieved in a record short time. It's highly appreciated.

                  There is still one thing that is not there for me. It is listed as No.1 below. I'm sorry to mention it now. Could have done it earlier but was overwhelmed by the other issues. This No.1 is the only thing that is crucial for me. The other items 2. trough 8. are just a feedback to you.

                  1. There is no Graphic Eye scene management. I have at least 5 graphic eyes installed with 5 scenes each. Those are expensive and important units that control up to 6 circuits each and various combinations (scenes) and I must control them.

                  The command is listed on page 24 of the "RadioRA Protocol and programming Guide"

                  The syntax is

                  SGS,zone,scene,System

                  where zone is the zone number integer 1 to 32
                  scene is the scene number integer 0 to 16 (0 means off)
                  System is S1 or S2

                  as far as this command is very similar to the commands you already manage, I do hope that there will be no problem for you to add it. BTW HS2 plug-in for Radio RA does have it.

                  2. The "Master Controls" tab in the plug-in setup page doesn't have S1 and S2 attributes yet. Unlike the phantom buttons, the master controls do belong to either S1 or S2.

                  3. BLRadioRA creates 15 HS3 devices for RadioRA each master control entered into the plug-in setup menu. This would be 90 devices for an average home with 6 master controls.

                  They show up in the "control device" menu and most likely in HSTouch menus but they are useless as there is NO RadioRA command to control them.

                  They show up also as triggers which makes sense as there is a command for feedback MBP (see below), however it doesn't seem that BLRadioRA has implemented it. All my efforts to make it working were futile.

                  4. This feedback command (MBP) from RadioRA could be used to trigger HS3 events

                  Example:

                  MBP,03,16,ON,S2

                  means that someone has pressed ALL ON button on master control 3 System 2.
                  The implementation will allow users to use their existing RadioRA keypads to control HS.

                  See also p.8 below.

                  More details on page 29 of RadioRA document.


                  5. Phantom buttons are global for the whole system (S1 plus S2) and their total number is 17. You've added 17 more for S2. This is overkill and could be confusing as you show 34 phantom buttons now and only 17 exist in reality. However, the parameter S1/S2 is still valid in phantom button control commands. When it is used the zones will be turned first of the specified subsystem.

                  Example: BP,12,ON,S2

                  This command will emulate a press of Phantom button 12. If button 12 commands zones from both S1 and S2, than the zones from S2 will be turned on first.

                  In this regard you can keep your duplicate phantom buttons with a foot note that they are the same but the use of the phantom buttons marked S2 will first turn zones from S2.

                  See page 21 of RadioRA document for more details if needed.

                  6. Make the use of S2 in addition to S1 as an option in your options menu.

                  7. Bug report (likely). I named 2 master controls for testing. By mistake I named them both "Main entry". I corrected myself by naming them "Family room" and "Main entry" respectively, however they still show as two "Main entry" and none "Family room" in HS3 device names. I disabled and re-enabled BLRadioRa and I also restarted HS3. Still the same.

                  Here is what I see in HS3 devices

                  Main entry - button1
                  Main entry - button1
                  Main entry - button2
                  Main entry - button 2
                  ...etc.

                  Furthermore there is no parity between the names of master controls and their buttons in BLRadioRA and the corresponding HS3 devices. Changes in one doesn't lead to changes in the other and vice versa.

                  Finally, if I may recommend this. Unless you implement 4. above these devices are useless and better be put in a separate "floor" or "room" and made invisible by default to avoid the glut.

                  8. I went back to HS2 RadioRA plug-in by Homeseer. It has 9 RadioRA related triggers to trigger an event. I can't see any RadioRA related trigger in BLRadioRA plug-in. Am I doing something wrong? Quite possibly as I'm new to HS3 just strating HS2 --> HS3 migration.

                  Hope this helps.

                  Regards,

                  RISquare
                  Last edited by risquare; November 3rd, 2017, 09:50 PM.

                  Comment


                  • #10
                    Wow that is a lot of information
                    Let me digest that
                    Cheers,
                    Bob
                    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                    Comment


                    • #11
                      Try out 2.0.8

                      I have added a Set Grafik Eye Scene event action to the plugin so you can control them
                      Attached Files
                      Cheers,
                      Bob
                      Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                      Comment


                      • #12
                        Thanks

                        Blade, thanks a lot.
                        That will do it for me.
                        It is up to you if you wish to address the rest of the issues or not.
                        Enjoy your well deserved vacation.

                        Best Regards,

                        RI2

                        Comment


                        • #13
                          ...ooops

                          ... ooops missed that one

                          There is no "Scene 0" in your latest command SGS (Set Graphic Eye Scenes).
                          As outlined in the documentation Scene 0 is used to turn Graphic Eye OFF.

                          Thanks,
                          RI2

                          Comment


                          • #14
                            Try out 2.0.9
                            Cheers,
                            Bob
                            Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                            Comment


                            • #15
                              Thanks. Clean job as usual.

                              Comment

                              Working...
                              X