Announcement

Collapse
No announcement yet.

PLM Unresponsive

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • mnsandler
    replied
    try the following:
    1. Manually factory reset the new plm, and restart the plugin and verify the plugin can recognize the plm.
    2. run the swap interface routine from the config page (this is required). it will reprogram all the devices with the new plm insteon id.

    if you are still getting a lot if NAKs there may be noise on the powerline/RF causing this

    if you are still having troubles, I need more info about your setup: is the plm plugged directly into a wall outlet? what else is on that circuit? have you tried another serial cable?

    Leave a comment:


  • Rob2791
    replied
    Here is log exert with debug enabled.
    Dec-09 9:11:45 PM Insteon Transmit failed to device Kitchen Kitchen Light (3C.44.91) for cmd 00 00 00 3C 44 91 0F 13 00 after 2 tries.
    Dec-09 9:11:45 PM Insteon **Internal transmit attempt failed for CMD: 00 00 00 3C 44 91 0F 13 00
    Dec-09 9:11:45 PM Insteon ..Got NAK from the RF PLM for command
    Dec-09 9:11:44 PM Insteon ..Retry #2 required. Pausing 300ms for RF PLM to clear...
    Dec-09 9:11:44 PM Insteon ..Got NAK from the RF PLM for command
    Dec-09 9:11:44 PM Insteon ..Retry #1 required. Pausing 250ms for RF PLM to clear...
    Dec-09 9:11:44 PM Insteon ..Got NAK from the RF PLM for command
    Dec-09 9:11:44 PM Insteon Sending command 02 62 3C 44 91 0F 13 00 to RF PLM, (Expecting 0 bytes extra back) Pre-Payload ACK:False, NAK is ok:False
    Dec-09 9:11:44 PM Insteon **Internal transmit attempt failed for CMD: 00 00 00 3C 44 91 0F 13 00
    Dec-09 9:11:44 PM Insteon ..Got NAK from the RF PLM for command
    Dec-09 9:11:43 PM Insteon ..Retry #2 required. Pausing 300ms for RF PLM to clear...
    Dec-09 9:11:43 PM Insteon ..Got NAK from the RF PLM for command
    Dec-09 9:11:43 PM Insteon ..Retry #1 required. Pausing 250ms for RF PLM to clear...
    Dec-09 9:11:43 PM Insteon ..Got NAK from the RF PLM for command
    Dec-09 9:11:43 PM Insteon Sending command 02 62 3C 44 91 0F 13 00 to RF PLM, (Expecting 0 bytes extra back) Pre-Payload ACK:False, NAK is ok:False
    Dec-09 9:11:43 PM Insteon CAPIControl: Label=Off, Value=0, ControlType=Button
    Dec-09 9:11:43 PM Device Control Device: Kitchen Kitchen Light - Button On/Load to Off (0) by/from: CAPI Control Handler

    Leave a comment:


  • Rob2791
    started a topic PLM Unresponsive

    PLM Unresponsive

    So a couple months ago (seems like ages) I thought my PLM died, it was about 2.5 years old and I know some have had short life spans so i didn't think much of it. I patently waited until black Friday because I know they always run sales. Today the new serial PLM came in but I'm still having issues. Upon a restart of the Insteon Plugin, the PLM communicates and there are no errors, but as soon as i got to issue a command i get the "Transmit Failed...after 2 tries".

    After doing some reading here today, i realized i was running 3.0.7.2 that i must have installed when Mark had that up instead of 3.0.7.1. i tried downgrading, no luck, i am now running the beta and still not having any luck. Of course my backup before I did the update to 3.0.7.2 is corrupt so now i'm out of luck.

    Let me know what everyone's thoughts are.
Working...
X