Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dimmer Module - Light on and ramp rate

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Dimmer Module - Light on and ramp rate

    Hey Mark,

    I have some new Plug-in Modules and can't get the Light on and ramp rate to work on them, works fine on the older. I see an issue in the log too.

    FW 4.2 2419

    Code:
     
    Jun-26 17:57:08 Insteon Process ACK Message for device Family Room Side Lamp (54.E0.D4)
    Jun-26 17:57:08 Insteon Setting status and value for device 54.E0.D4:1. Old status:0 Old Value:0, New Status:2 New Value:100
    Jun-26 17:57:08 Insteon ProcessInsteonTrigger Parameters: DeviceID=54.E0.D4, Command=2E, Command2=FF, Group=1
    Jun-26 17:57:08 Insteon Received a Direct ACK from Family Room Side Lamp (54.E0.D4): 54 E0 D4 2B 90 F6 27 2E FF
    Jun-26 17:57:08 Insteon Received STX 0x50 (Raw Insteon Rec):54 E0 D4 2B 90 F6 27 2E FF
    Jun-26 17:57:07 Insteon ..Got RF PLM Response 02 62 54 E0 D4 0F 2E FF 06
    Jun-26 17:57:07 Insteon Sending command 02 62 54 E0 D4 0F 2E FF to RF PLM, (Expecting 0 bytes extra back) Pre-Payload ACK:False, NAK is ok:False
    Jun-26 17:57:07 Insteon Trouble converting [] to integer
    Jun-26 17:57:07 Event Event Trigger "Family Room test - Copy"
    Jun-26 17:57:07 Event Event Family Room test - Copy triggered by the event page 'Run' button.

    #2
    Quick update, did a reboot and the integer error went away, but still not working properly.

    Comment


      #3
      did they register properly with the plugin? if so what is the devicetype from the [device x] section of the device.

      does the device have links back to homeseer?

      Mark

      HS3 Pro 3.0.0.534
      Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
      Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
      Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

      Comment


        #4
        They register fine from what I see, and I can control them in Homeseer no problem, it's just the light on with ramp rate event that isn't working. The device status changes, but the light is still off (and LED stays red on module)

        Device Type: Dual-Band LampLinc

        Here's the link table:
        Code:
        Link #2 Outlet has local control reporting to HomeSeer
        Link #5 Outlet is controlled by Family Room Lights (30.CE.B3) - On Level: 100%, Ramp Rate: 2 Sec.
        Link #1 Outlet is controlled by HomeSeer using RF PLM Group #0 (i2CS Registration Link) - On Level: 100%, Ramp Rate: .5 Sec.
        Link #3 Outlet is controlled by HomeSeer using RF PLM Group #254 (HomeSeer All Devices Group) - On Level: 100%, Ramp Rate: .1 Sec.
        Link #4 Outlet is controlled by HomeSeer using RF PLM Group #43 Registered Group #8 'Family Room Scene All Lights' - On Level: 100%, Ramp Rate: .1 Sec.

        Comment


          #5
          can you post the [device] section from the insteon.ini for the device

          i may need to revise that action based on the info in the insteon.ini
          Mark

          HS3 Pro 3.0.0.534
          Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
          Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
          Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

          Comment


            #6
            Code:
            [Device 69]
            DatabaseDelta=5
            DeviceID=54.E0.D4
            DeviceLocation=Family Room
            DeviceName=Side Lamp
            DeviceType=010E
            EEValues=LEDBrightness=0,DefaultOnLevel=254,DefaultRampRate= 28,OpFlags1=96
            FailedInteractions=30
            FirmwareVer=43
            HopData=373,12,351,10
            LastContact=6/26/2020 5:46:02 PM
            Link 1=A2 00 2B 90 F6 FF 1C 00 1
            Link 2=E2 01 2B 90 F6 00 00 01 2
            Link 3=A2 FE 2B 90 F6 FF 1F 01 3
            Link 4=A2 2B 2B 90 F6 FF 1F 01 4
            Link 5=A2 01 30 CE B3 FF 00 01 5
            LinksDownloaded=1
            NumLinks=5
            PollingInterval=0
            Protocol=3
            RecentDatabaseDelta=5
            TotalInteractions=360

            Comment


              #7
              can you try the send device command action to your device with the following values: 34 FF
              Mark

              HS3 Pro 3.0.0.534
              Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
              Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
              Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

              Comment


                #8
                Light turned on immediately

                Code:
                 
                Jun-28 13:04:00 Insteon Setting status and value for device 54.E0.D4:1. Old status:0 Old Value:0, New Status:2 New Value:100
                Jun-28 13:04:00 Insteon Process ACK Message for device Family Room Side Lamp (54.E0.D4)
                Jun-28 13:04:00 Insteon ProcessInsteonTrigger Parameters: DeviceID=54.E0.D4, Command=34, Command2=FF, Group=1
                Jun-28 13:04:00 Insteon Received a Direct ACK from Family Room Side Lamp (54.E0.D4): 54 E0 D4 2B 90 F6 27 34 FF
                Jun-28 13:04:00 Insteon Received STX 0x50 (Raw Insteon Rec):54 E0 D4 2B 90 F6 27 34 FF
                Jun-28 13:04:00 Insteon ..Got RF PLM Response 02 62 54 E0 D4 0F 34 FF 06
                Jun-28 13:04:00 Insteon Sending command 02 62 54 E0 D4 0F 34 FF to RF PLM, (Expecting 0 bytes extra back) Pre-Payload ACK:False, NAK is ok:False

                Comment


                  #9
                  I guess insteon made a changed to the firmware at ver 43. I had it in my records the change didn't occur until fw 44.
                  I'll fix this in the next beta
                  Mark

                  HS3 Pro 3.0.0.534
                  Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                  Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                  Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                  Comment


                    #10
                    sounds good, thanks for looking into it. Let me know when its ready to test. As always, appreciate the level of support.

                    Comment


                      #11
                      Hey Mark, any timeline for this fix? Thx so much

                      Comment


                        #12
                        Originally posted by dhogan View Post
                        Hey Mark, any timeline for this fix? Thx so much
                        i'll post something in the next day or two. was just waiting to see if anything else popped up
                        Mark

                        HS3 Pro 3.0.0.534
                        Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                        Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                        Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                        Comment


                          #13
                          i posted 3.0.7.29. let me know how it goes.
                          Mark

                          HS3 Pro 3.0.0.534
                          Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                          Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                          Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                          Comment


                            #14
                            Looks to be working perfectly!

                            Comment


                              #15
                              thanks for reporting back. I wonder if i broke this functionality for someelse's device with a different fw requirement. i guess i'll see.
                              Mark

                              HS3 Pro 3.0.0.534
                              Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                              Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                              Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                              Comment

                              Working...
                              X