Announcement

Collapse
No announcement yet.

How clear unregistered addresses?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    How clear unregistered addresses?

    On Plugin/Insteon/Main Configuration Page, I see this message:

    "The following are unregistered Insteon addresses found in the network.
    53.CB.05 found in Bedroom M Mini Remote
    53.4F.07 found in Den Mini Remote"

    Both Mini Remotes work just fine. How do I register or otherwise clear this message?

    #2
    Click on the device name at the end which looks like a link and then delete the device links that have that ID in them.
    HomeSeer 3, Insteon, Z-wave, USB-UIRT, Google Hub/Chromecasts/Smart Speakers, Foscam cameras, Amcrest camera, RCA HSDB2a doorbell
    Plugins: BLLAN, BLOccupied, BLUSBUIRT, Chromecast, Insteon, Jon00 Homeseer/Echo Skill Helper, Jon00 DB Charting, MediaController, NetCAM, PHLocation2, Pushover 3P, weatherXML, Z-wave

    Comment


      #3
      I have the same thing:


      The following are unregistered Insteon addresses found in the network.
      17.DB.08 found in Bedroom Front Bedroom Small Lamp
      1B.D7.09 found in Bedroom Front Bedroom Small Lamp
      53.2B.A4 found in Bedroom Front Bedroom Small Lamp
      FF.FF.FF found in Bedroom Front Bedroom Small Lamp
      17.DB.08 found in Living Room Art Sofa Light
      1B.D7.09 found in Living Room Art Sofa Light
      53.2B.D7 found in Living Room Art Sofa Light
      FF.FF.FF found in Living Room Art Sofa Light

      Comment


        #4
        1. Click on the link to the device.
        2. Look for those Insteon addresses in the link table. Most likely they will be listed as Unregistered Device.
        3. Make a note of each offending link #
        4. Click Edit Links below the link table.
        5. Look for the link #s you noted in step 3.
        6. Delete those links.

        These are "half-links." Kinda like shaking hands with your imaginary friend.


        Jim Speiser
        35-year veteran of Home Automation
        Still don't know squat

        Comment


          #5
          That did the trick...thanks.

          Comment


            #6
            Thanks all, that worked after I remembered to Put the device into Linking Mode before attempting to program it.

            Comment


              #7
              Originally posted by allenc3 View Post
              Thanks all, that worked after I remembered to Put the device into Linking Mode before attempting to program it.
              Darn it, I was auditioning for a job as a documentation writer for HomeSeer, and that should have been step 5A!


              Jim Speiser
              35-year veteran of Home Automation
              Still don't know squat

              Comment

              Working...
              X