Announcement

Collapse
No announcement yet.

IRLinc Receiver 2411R

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    IRLinc Receiver 2411R

    For some reason I can not link HS with this device anymore, just curious since only few people may use this device, did you remove it from the plugin?

    Thanks

    #2
    i did not remove it from the plugin. what version of HS and the plugin are you running? with detailed logging enable, can you post a log snippet of the registration process so i can see what's going on
    Last edited by mnsandler; November 17, 2020, 10:57 AM. Reason: i did not remove it from the plugin
    Mark

    HS3 Pro 3.0.0.534
    Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
    Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
    Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

    Comment


      #3
      I just wanted to make sure 100% since i"m trying to figure out why it is not working anymore. The file has been compressed with ext 7z. IT HS 3. The device in question is 0F.5A.65.

      Thank you Sandler.
      Attached Files

      Comment


        #4
        Looks like the device isn't responding to the plugins request to read the link database. specifically it isn't sending the link data when requested

        can you do a factor reset on the device and try again.
        Mark

        HS3 Pro 3.0.0.534
        Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
        Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
        Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

        Comment


          #5
          I did it several times including removing it and re adding to the Insteon plugin. Please do not worry, I know you have lot in your plate.

          Comment


            #6
            No worries. One last idea, manually link the plm to the device by following the manual to do this. then try to add it to the plugin.
            Mark

            HS3 Pro 3.0.0.534
            Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
            Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
            Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

            Comment


              #7
              Thanks, very much appreciated. I'm successful in adding devices thru the plm but when I try to read the links via the plugin, it gives me that error. It looks like that it is stuck on link number 1 ", "The link table and device settings could not be retrieved for your device. "although the "Test Communications" is always successful 100%

              Comment


                #8
                add a few more links manually, and then try registering it again. enable detailed logging and post a log.

                my only other thought, is if this registered in the past, but doesn't work now, then something is bad in the device.
                Mark

                HS3 Pro 3.0.0.534
                Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                Comment


                  #9
                  Added more links, same issue. Attached is the log file zipped with ZIP extension. As a note, I'm able to control the responders (Insteon lights with the remote control) the only issue is adding it to HS or retrieving the links.
                  Attached Files

                  Comment


                    #10
                    can you change your Hops settings on the config page to the max setting and see if you can read the links and settings from the device page
                    Mark

                    HS3 Pro 3.0.0.534
                    Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                    Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                    Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                    Comment


                      #11
                      The max hops is set to 4, changing it, did not make a difference. Please do not worry, something to do with the device and since it is not a common, it is not worth spending more time on it. As always, thank you for all your help.

                      Comment


                        #12
                        ok. well thanks for reporting back.
                        Mark

                        HS3 Pro 3.0.0.534
                        Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                        Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                        Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                        Comment

                        Working...
                        X