Announcement

Collapse
No announcement yet.

Open/close runtime module

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Open/close runtime module

    Hey Mark
    if you remember i told you about the problem i have with the open/close module i use for windows shades.
    since it lower and raise the shades, the weight of the shades is different when lowering them and raising them.

    so 40% status when the shades are closed is different from 40% status when the shades are opened.
    when they are opened and i select 40%, it will go just fine but if the shades are closed and i need to put them in 40%, it will never be the same state.

    anything we can do about this?
    maybe a different runtime for open or close?

    #2
    have you tried other software like houselinc?

    if not, please do so and post a log snippet if it works
    Mark

    HS3 Pro 3.0.0.534
    Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
    Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
    Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

    Comment


      #3
      can i use them both?

      Comment


        #4
        I have the same problem.
        When shade goes to 50% and up again a few times, it does not go up all the way anymore.
        Going to 100% and then up again solves the problem.
        Also keeping the local up button pushed for a few seconds makes the screen go up all the way.
        Is the last option also possible from HS?( I now let it go to 100% and then up at the end of the day )
        Peter

        http://ohh.pcgsm.nl

        Comment


          #5
          yes i hate it when i open the shades and there is always some left.
          then i need to go and press the button again to clear it.

          i think it still has something to do with the runtime. there is a 1-2 seconds different between up and down

          Comment


            #6
            I'm only suggesting another sw to see if it is a sw or hw issue

            you won't be able to run two sw packages on the same com port at the same time
            Mark

            HS3 Pro 3.0.0.534
            Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
            Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
            Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

            Comment


              #7
              so we have 2 issues:
              different run time for open and close
              and probably related, the open value (100%) is not fully open since the runtime is not exactly correct
              i tried adding a few seconds but its still not resolved.

              i will check with houselinc

              Comment


                #8
                ok i added it to houselinc and was able to turn on and turn off.

                but for some reason i dont have anything in the middle, only "on" and "off" (as you can see in the printscreen i attached)

                should i try with the HUB's APP itself?
                Attached Files

                Comment


                  #9
                  does the shade open and close correctly?

                  yes, try the hub app
                  Mark

                  HS3 Pro 3.0.0.534
                  Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                  Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                  Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                  Comment


                    #10
                    yes. but again, usually it happens when the shades are in the middle of the runtime.

                    if it takes longer to life it (since its heavier), it thinks its at 70% but in realty its more like 50%. so when i select open and it goes up to 100%, it is actually is 80% but i cant do anything from homeseer.
                    when you manually program the module, i have an option to set the runtime and i select once down and once up. could it be that it is learning the actual runtime of open and close differently?

                    Comment


                      #11
                      In the Android app you can also only select on/off.
                      You can try what happens when you calibrate the up time and add a few seconds.....

                      Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
                      Peter

                      http://ohh.pcgsm.nl

                      Comment

                      Working...
                      X