Announcement

Collapse
No announcement yet.

Check devices on refererence XXXX and 0It looks like sensor device has doubled

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • w.vuyk
    replied
    Matthieu,

    This issue was not yet solved (check the release notes here) It is part of a larger change I am still working on. It takes more time to implment this and I decicded to first solve some issues that could not wait longer

    Leave a comment:


  • MattL0
    replied
    Back to Op.

    But the problem is, that i did not have those before ( don't remember when :S Maybe a little before i created the Op.), and it started randomly. Hope it won't reappear one day.

    Edit: Maybe it was when I changed the ws port and the phoscon web app port. Not sure.

    Leave a comment:


  • MattL0
    replied
    This is what I just did today. lol... In fact I think my deconz DB was corrupted or something..My install is somewhat old. It was at a point when i added a sensor, it was working good until i reset deconz... then the device disappeared.. from phoscon webapp...and it was at every restart.
    + Was not able to do a backup from phoscon web app. it was failing every time.

    So today I had fun and did repair all my devices from scratch in deconz with a fresh install from apt repo( and a fresh install of the plugin too)..... and redid all my events in hs3 (3/4 finished).

    Leave a comment:


  • bdickhaus
    replied
    I am still seeing this too. But I don't think it actually means anything. I am not seeing any problems with those devices. If you delete the device and cycle the plugin, it will be added back and the message does go away. But it means changing any events that referenced that device, so I have only done that once to see if it got rid of the message (and it did).

    Leave a comment:


  • MattL0
    replied
    hi Wim,

    i still have the same issue with 2.0.3.3 :
    May-24 17:00:54 JowiHue Check devices on refererence 9900 and 0It looks like sensor device has doubled
    May-24 17:00:54 JowiHue Check devices on refererence 9896 and 0It looks like sensor device has doubled
    May-24 17:00:54 JowiHue Check devices on refererence 9892 and 0It looks like sensor device has doubled
    May-24 17:00:54 JowiHue Check devices on refererence 9889 and 0It looks like sensor device has doubled
    May-24 17:00:54 JowiHue Check devices on refererence 8157 and 0It looks like sensor device has doubled
    May-24 17:00:53 JowiHue Check devices on refererence 8149 and 0It looks like sensor device has doubled
    May-24 17:00:53 JowiHue Check devices on refererence 8145 and 0It looks like sensor device has doubled
    May-24 17:00:53 JowiHue Check devices on refererence 8139 and 0It looks like sensor device has doubled
    May-24 17:00:53 JowiHue Check devices on refererence 7990 and 0It looks like sensor device has doubled
    May-24 17:00:52 JowiHue Check devices on refererence 4904 and 0It looks like sensor device has doubled
    May-24 17:00:52 JowiHue Check devices on refererence 4902 and 0It looks like sensor device has doubled

    Leave a comment:


  • MattL0
    replied

    Leave a comment:


  • w.vuyk
    replied
    Thanks MattL0 and bdickhaus for your help in solving this issue! Is solved in 2.0.3.2
    Wim

    Leave a comment:


  • MattL0
    replied
    ok logs sent w.vuyk

    Leave a comment:


  • MattL0
    replied
    ok will wait thanks !! Yes no harm with this issue .

    For the second issue I will send you the log today.

    Leave a comment:


  • bdickhaus
    replied
    I am getting the device double warnings as well, but it does not seem to be causing any issues.

    Leave a comment:


  • w.vuyk
    replied
    That should not be there. On the double errors, not sure what is happening there, but do not think it will be causing issues. After the next release I will be working on a redesign of the setup of devices, which should improve handling of complex devices, like multisensor devices. I am guessing these might throw the erros you are seeing. As (and if!) these errors are not causiing issues once the plugin is started, I suggest to wait until after this release to solve this?

    On the second issue, if it is now recurring with every restart (which I never could cause earlier), please create a detailed trace to file for me and send it to me, so I could have a look and hopefully will have a pointer what might be causing this?

    Thanks!

    Wim

    Leave a comment:


  • MattL0
    replied
    Did some ''tests''.

    The warning/error comes up at each plugin start.

    ----

    I also got those at each SYSTEM restart ( was not getting them before ).
    Apr-02 23:52:12 JowiHue Extra info: change_device-0-8145-3
    Apr-02 23:52:12 JowiHue Error: (HSEvent)::Error running config change:Min (34) must be less than or equal to max (-1) in a Range object.
    Apr-02 23:52:12 JowiHue Extra info: change_device-0-6142-3
    Apr-02 23:52:12 JowiHue Error: (HSEvent)::Error running config change:Min (25) must be less than or equal to max (-1) in a Range object.
    Apr-02 23:52:11 JowiHue Extra info: change_device-0-4941-3
    Apr-02 23:52:11 JowiHue Error: (HSEvent)::Error running config change:Min (20) must be less than or equal to max (-1) in a Range object.
    Apr-02 23:52:11 JowiHue Extra info: change_device-0-4929-3
    Apr-02 23:52:11 JowiHue Error: (HSEvent)::Error running config change:Min (17) must be less than or equal to max (-1) in a Range object.
    Apr-02 23:52:11 JowiHue Extra info: change_device-0-4922-3
    Apr-02 23:52:11 JowiHue Error: (HSEvent)::Error running config change:Min (13) must be less than or equal to max (-1) in a Range object.
    Apr-02 23:52:11 JowiHue Extra info: change_device-0-4904-3
    Apr-02 23:52:11 JowiHue Error: (HSEvent)::Error running config change:Min (8) must be less than or equal to max (-1) in a Range object.
    Apr-02 23:52:11 JowiHue Extra info: change_device-0-29-3
    Apr-02 23:52:11 JowiHue Error: (HSEvent)::Error running config change:Min (3) must be less than or equal to max (-1) in a Range object.
    Apr-02 23:52:10 JowiHue Extra info: change_device-0-10-3
    Apr-02 23:52:10 JowiHue Error: (HSEvent)::Error running config change:Min (1) must be less than or equal to max (-1) in a Range object.





    Leave a comment:


  • Check devices on refererence XXXX and 0It looks like sensor device has doubled

    hi Wim,

    I have this in the log. I do not know why the plugin is complaining, i have no ''doubles'' .

    Code:
     
    Apr-02 23:51:38 JowiHue -------------------------------------Bridge info ---------------------------------------------
    Apr-02 23:51:38 JowiHue ==============================================================================================
    Apr-02 23:51:37 JowiHue Check devices on refererence 9900 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:37 JowiHue Check devices on refererence 9896 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:37 JowiHue Check devices on refererence 9892 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:37 JowiHue Check devices on refererence 9889 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:37 JowiHue Check devices on refererence 9764 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:36 JowiHue Check devices on refererence 8157 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:36 JowiHue Check devices on refererence 8149 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:36 JowiHue Check devices on refererence 8145 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:36 JowiHue Check devices on refererence 8139 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:36 JowiHue Check devices on refererence 7990 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:36 JowiHue Check devices on refererence 7530 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:36 JowiHue Check devices on refererence 4904 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:36 JowiHue Check devices on refererence 4902 and 0It looks like sensor device has doubled
    Apr-02 23:51:35 JowiHue * Connected to bridge Conbee USB at 192.168.1.x:PORT
    Apr-02 23:51:34 JowiHue InitIO:Plugin basic initialisation done
    Apr-02 23:51:34 JowiHue Starting plugin JowiHue 2.0.3.1 on Linux
Working...
X