Announcement

Collapse
No announcement yet.

sensors not found

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • sensors not found

    hi,

    today I installed a new system and did a restore from a backup. But it seems Jowihue does not really like this. It find and creates all my lights on the connected bridge, but for some reason it does not recreate the sensors. I even uninstalled the plugin, deleted everything jowihue from the homeseer folder and re-installed it. When looking at bridge maintenance, it says:

    Sensors on Bridge (holding 12 sensors)

    But when I then click on the drop down it shows none. In HS all the lights are created and working, but none sensors show. Below some errors that show in the log:
    Apr-19 14:10:31 JowiHue Error: (BuildSliderSensors)::web Maintenance:Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-19 14:10:30 JowiHue Error: (BuildSliderSensors)::web Maintenance:Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-19 14:06:52 JowiHue Error: (BuildSliderSensors)::web Maintenance:Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-19 14:06:47 JowiHue Refresh bridge r2donker set to 30 seconds after establishing direct connection
    Apr-19 14:06:46 JowiHue socket opened for r2donker on 192.168.1.149:443
    Apr-19 14:06:44 JowiHue ============================================================ ==================================
    Apr-19 14:06:44 JowiHue 0 Animations available for use in this plugin
    Apr-19 14:06:44 JowiHue 0 Local scenes available for use in the JowiHue plugin
    Apr-19 14:06:44 JowiHue 22 Presets available for use in the JowiHue plugin
    Apr-19 14:06:44 JowiHue -------------------------------------Plugin info ---------------------------------------------
    Apr-19 14:06:44 JowiHue Bridge r2donker is at version 2.5.20 of type deCONZ on a ConBee
    Apr-19 14:06:44 JowiHue 11 Groups available on bridge 'r2donker'
    Apr-19 14:06:44 JowiHue 12 lights and/or plugs connected to bridge 'r2donker'
    Apr-19 14:06:44 JowiHue -------------------------------------Bridge info ---------------------------------------------
    Apr-19 14:06:44 JowiHue ============================================================ ==================================
    Apr-19 14:06:43 JowiHue Error: (AddOrUpdatebridgeuser)::SQL logic error or missing database no such column: False
    Apr-19 14:06:43 JowiHue * Connected to bridge r2donker at 192.168.1.149:80
    Apr-19 14:06:42 Plug-In Finished initializing plug-in JowiHue
    Apr-19 14:06:42 Starting Plug-In JowiHue loaded in 503 milliseconds
    Apr-19 14:06:42 Starting Plug-In Plugin JowiHue started successfully in 193 milliseconds
    Apr-19 14:06:42 JowiHue InitIO:Plugin basic initialisation done
    Apr-19 14:06:42 JowiHue Error: (InitDatabase)::Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-19 14:06:42 JowiHue Error: (InitDatabase)::Error occured at table SensorTypes with statement PRAGMA table_info(SensorTypes)
    Apr-19 14:06:42 JowiHue Table SensorType has been altered
    Apr-19 14:06:42 JowiHue Starting plugin JowiHue 2.0.3.2 on Windows
    Apr-19 14:06:42 Starting Plug-In Initializing plugin JowiHue ...
    Apr-19 14:06:42 Info Plugin JowiHue has connected. IP:127.0.0.1:57273
    Apr-19 14:06:34 Info Plugin JowiHue with instance: has disconnected
    Apr-19 14:06:34 JowiHue JowiHue Plugin is stopped. Thanks for using it :-)
    Apr-19 14:06:34 JowiHue disconnecting bridge r2donker
    Apr-19 14:06:34 Plug-In Shutting down Plug-In: JowiHue
    Apr-19 14:06:21 JowiHue Error: (BuildSliderSensors)::web Maintenance:Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-19 14:06:09 JowiHue Error: (BuildSliderSensors)::web Maintenance:Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-19 14:06:06 JowiHue Error: (BuildSliderSensors)::web Maintenance:Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-19 14:05:25 JowiHue Scanning New sensors started. If New lights are found the plugin will add them automatically
    Apr-19 14:04:10 JowiHue Error: (BuildSliderSensors)::web Maintenance:Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-19 14:04:03 JowiHue Error: (BuildSliderSensors)::web Maintenance:Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-19 14:03:50 JowiHue Refresh bridge r2donker set to 30 seconds after establishing direct connection
    Apr-19 14:03:49 JowiHue socket opened for r2donker on 192.168.1.149:443
    Apr-19 14:03:49 JowiHue Devices added for new group All Lights
    Apr-19 14:03:49 JowiHue Devices added for new light Gazebo light left
    Apr-19 14:03:49 JowiHue Devices added for new light Computer room light
    Apr-19 14:03:49 JowiHue Devices added for new light Stairs
    Apr-19 14:03:49 JowiHue Devices added for new light Porch light
    Apr-19 14:03:49 JowiHue Devices added for new light Landing light 2
    Apr-19 14:03:49 JowiHue Devices added for new light Landing light 1
    Apr-19 14:03:49 JowiHue Devices added for new light Hall light
    Apr-19 14:03:49 JowiHue Devices added for new light Kitchen Leds
    Apr-19 14:03:49 JowiHue Devices added for new light Garden lamppost 1
    Apr-19 14:03:49 JowiHue Devices added for new light Gazebo light right
    Apr-19 14:03:48 JowiHue Devices added for new light Kitchen mood light 1
    Apr-19 14:03:48 JowiHue Devices added for new light Utility light
    Apr-19 14:03:46 JowiHue Error: (AddOrUpdatebridgeuser)::SQL logic error or missing database no such column: False
    Apr-19 14:03:46 JowiHue Error: (AddOrUpdatebridgeuser)::SQL logic error or missing database no such column: False
    Apr-19 14:03:46 JowiHue Registration of bridge was succesfull

  • #2
    had to remove and add sensors in Deconz for it to work again. All good now.

    Comment


    • #3
      Don't like the SQL messages you got. I think that is where it did go wrong. did you restore the JowiHue database as well with the restore? It looks like there has been a mismatch between the Homeseer database and the JowiHue database. Are you sure both were from the same version?
      -- Wim

      Plugins:RFXCOM, HSTouch Server, Squeezebox, BLGData, Restart, Jon00's Perfmon and Network monitor, WeatherXML, BLBackup, TenScripting, BC4, Pushover, PHLocation, JowiHue, Zwave, Sonos
      650 devices ---- 336 events ----- 40 scripts

      Comment


      • #4
        well...... to be honest, I made a back-up of an older HS version running on Linux. Then installed the latest version of HS on Windows and restored using that back up. Then -re-installed all plug-ins (expecting the plugins to create new databases if needed). No issues except the sensors. Maybe it is because these are battery operated?

        Anyhow, all working without error messages now :-)

        Comment


        • #5
          Hmmm, last time I checked when using the jowiHue database moving from Linux to Windows it was no success either, because of incompatible serialisation issues. So that could explain the issues you have been seeing. But for now good to know everything is working again!
          -- Wim

          Plugins:RFXCOM, HSTouch Server, Squeezebox, BLGData, Restart, Jon00's Perfmon and Network monitor, WeatherXML, BLBackup, TenScripting, BC4, Pushover, PHLocation, JowiHue, Zwave, Sonos
          650 devices ---- 336 events ----- 40 scripts

          Comment

          Working...
          X