Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trådfri motion sensor Gen2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • w.vuyk
    replied
    Will try to retest this here and check.... Thought I caught this earlier!

    Leave a comment:


  • lurendrejer
    replied
    But, when upgrading it creates root devices for white only devices.
    i have old white devices with root devices, and new ones without.

    Leave a comment:


  • lurendrejer
    replied
    Correct! That makes sense.
    I just saw a pattern and thought to share

    Leave a comment:


  • w.vuyk
    replied
    If it are white only devices, they will not get a root device indeed. Only devices that have a colotemperature or color capability - that do need more then one device only - will get a root device. So I am a bit guessing you have added white only devices?

    Leave a comment:


  • lurendrejer
    replied
    Just bought a few bulbs to test something else, when added to the beta directly - they don't get a root device. Just sharing, it might help you in some way

    Leave a comment:


  • lurendrejer
    replied
    Perfectly fine.
    Take your time

    Leave a comment:


  • w.vuyk
    replied
    I will have to check a few things here, I have gen1 tradfri motion sensors here, will check here if new device creation go well here. It should have create a seperate motion device.
    But this probably will happen after the weekend ok?

    Leave a comment:


  • lurendrejer
    replied
    Also, i would think that Deconz/phoscon has some sort of stock in this issue also.
    The device has seized direct control of a bulb, the bulb still works as before - but the sensor also controls it directly.

    I did not notice this before, since it is a lamp outside of the house - sorry.

    Leave a comment:


  • lurendrejer
    replied
    And, the advanced page looks like this:

    Click image for larger version

Name:	2019-07-26 06_23_38-.png
Views:	59
Size:	52.0 KB
ID:	1317804

    Leave a comment:


  • lurendrejer
    replied
    Good morning.

    The device was added after the conversion.

    The JSON from the JH-tab looks like this:

    ZHAPresence

    **************************** Object info *****************************
    {
    "state": {
    "presence": false,
    "lastupdated": "2019-07-25T20:53:51",
    "dark": true
    },
    "config": {
    "on": true,
    "alert": "none",
    "battery": 87,
    "duration": 60,
    "delay": 180,
    "reachable": true
    },
    "name": "TRÅDFRI Motion sensor",
    "type": "ZHAPresence",
    "modelid": "TRADFRI motion sensor",
    "manufacturername": "IKEA of Sweden",
    "swversion": "2.0.022",
    "uniqueid": "14:b4:57:ff:fe:7b:91:75-01-0006",
    "ep": 1,
    "etag": "73ce22fed44772b36f3a7f9f9935d22e"
    }
    ************************* End Object info ***************************

    Leave a comment:


  • w.vuyk
    replied
    yes, there sure are missing some.....what do you get when pressing the JowiHue tab? is there a json available? also, I would like to see the advanced tab of this device. This is not at all supposed to happen...

    Did you add this device before or after the conversion to the beta?

    Leave a comment:


  • lurendrejer
    replied
    This is a screenshot of the root devices status graphics page.

    Click image for larger version

Name:	2019-07-25 22_36_19.png
Views:	64
Size:	84.3 KB
ID:	1317693

    Leave a comment:


  • lurendrejer
    replied
    Hi, sorry for the late answer.
    If that is the case, some devices are missing from the Gen2 i would think

    Click image for larger version

Name:	2019-07-25 22_34_46.png
Views:	61
Size:	15.7 KB
ID:	1317691

    Leave a comment:


  • w.vuyk
    replied
    The motion is not shown in the root device, but one of its subdevices. best way to check that is make sure the device manage page of HS has show in groups enabled
    Attached Files

    Leave a comment:


  • lurendrejer
    started a topic Trådfri motion sensor Gen2

    Trådfri motion sensor Gen2

    Hi.
    Has anyone had any luck with the new motion sensor (with the night/day and 30%/100% settings) ?

    It detects motion i phoscon, but not in the JowiHue plugin - status for the root device just says 'No Status (Root)' - while the phoscon has 'Motion: Detected'
Working...
X