Announcement

Collapse
No announcement yet.

Jowihue continually restarting

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Jowihue continually restarting

    I have started experiencing issues and it looks to me as if Jowihue is going through continual restarts. Deconz works ok but I can’t control through Jowihue. My version is 2.1.0.0. The lights are not working when I look at mange plugins it says the plugin has disconnected, then it says startup is pending and then it says it is ok. It seems to be continually going through that loop. System is WIN10.

    steve

  • #2
    Steve,

    That is no good at all... Anything mentioned on the issue in the HS3 log? Could you try to configure detailed logging and log to file? Maybe restarting HS3 might give you some slag to configure it.... I think you still have my mail address? Please send me both the JowiHue.log and JowiHue-last.log?

    Thanks,

    Wim
    -- Wim

    Plugins:RFXCOM, HSTouch Server, Squeezebox, BLGData, Restart, Jon00's Perfmon and Network monitor, WeatherXML, BLBackup, TenScripting, BC4, Pushover, PHLocation, JowiHue, Zwave, Sonos
    650 devices ---- 336 events ----- 40 scripts

    Comment


    • #3
      Hi Wim, I can not get to the configuration page. I tried reinstalling the latest version which made no difference. I have restarted Homeseer, which made no difference, I have restarted the PC with no difference. The log says
      Sep-09 05:30:43 Info Plugin JowiHue with instance: has disconnected
      Sep-09 05:30:43 JowiHue Initialisation bridgedevices did not complete correctly, exiting plugin
      Sep-09 05:30:43 JowiHue Error: (FindBridgesSelf)::Object reference not set to an instance of an object.
      Sep-09 05:30:29 Starting Plug-In Plugin JowiHue started successfully in 551 milliseconds
      Sep-09 05:30:29 JowiHue InitIO:Plugin basic initialisation done
      Sep-09 05:30:28 JowiHue Starting plugin JowiHue 2.1.0.0 on Windows
      Sep-09 05:30:28 Starting Plug-In Initializing plugin JowiHue ...
      Sep-09 05:30:28 Starting Plug-In JowiHue loaded in 15008 milliseconds
      Sep-09 05:30:13 Info Plugin JowiHue has connected. IP:127.0.0.1:64409

      Steve

      Comment


      • #4
        Hi Wim,

        I have now deleted my homeseer directory and recovered back to my BLBACKUP from three days ago, the system appears to work correctly.

        I then updated to 2.1.0.0 and it seems that is when the problem occurs.

        I have now recovered back to the 3 day’s ago position and will leave it running for today to make sure that the old position works ok Homeseer is a couple of versions ago I plan to upgrade that prior to any update to 2.1.0.0

        Are there any dependencies that 2.1.0.0 has?

        steve

        Comment


        • #5
          Steve,

          The error you see is a new part of code that was needed for an issue with slownes of hs3. Did you restart the plugin including HS3 each time over or did you also try to just disabe and enable the plugin?
          How many devices do you have?
          -- Wim

          Plugins:RFXCOM, HSTouch Server, Squeezebox, BLGData, Restart, Jon00's Perfmon and Network monitor, WeatherXML, BLBackup, TenScripting, BC4, Pushover, PHLocation, JowiHue, Zwave, Sonos
          650 devices ---- 336 events ----- 40 scripts

          Comment


          • #6
            Hi Wim, I have 64 devices. I tried both I disabled and restarted the plugin. I have also closed HS3 and bought up from closed.

            steve

            Comment


            • #7
              Steve,

              I think there is a different error then expected. Which version of the plugin are you running now? Could you post an image of the bridge devices properties/advanced tab for me?
              -- Wim

              Plugins:RFXCOM, HSTouch Server, Squeezebox, BLGData, Restart, Jon00's Perfmon and Network monitor, WeatherXML, BLBackup, TenScripting, BC4, Pushover, PHLocation, JowiHue, Zwave, Sonos
              650 devices ---- 336 events ----- 40 scripts

              Comment


              • #8
                Hi Wim, I am on 2.0.3.3, Not quite sure which screen you want so here is my first try

                Comment


                • #9
                  Steve,

                  No, sorry these are not the images I was asking for. I was also 'hoping' you were already on the beta earlier. But you are not, so the image would not have helped.
                  If you have the time and a save moment (if you are using lights, outside dark times ) could you try to re-enable the new version with tracing enabled and then restre the working version for you again? Follow these steps to do this with the correct trace:
                  1. With the old plugin still active enable detailed trace and log to file
                  2. disable the plugin and install the new version
                  3. be prepared to copy the file JowiHue.log and JowiHue-last.log from the logs directory at the moment the new plugin restarts
                  4. start the new plugin and let it convert the devices
                  5. if the plugin restarts after the conversion, please make sure to make the copy of the logs as it will overwrite the logfiles at start
                  6. if the plugin does not yet restart by itself, restart it once by hand after copying the JowiHue.log file first to a save place
                  7. after restarting the plugin by hand, also copy the JowiHue log file, so I can see it
                  Please send the log files to jowihue at ziggo dot nl?

                  Thanks,

                  Wim
                  -- Wim

                  Plugins:RFXCOM, HSTouch Server, Squeezebox, BLGData, Restart, Jon00's Perfmon and Network monitor, WeatherXML, BLBackup, TenScripting, BC4, Pushover, PHLocation, JowiHue, Zwave, Sonos
                  650 devices ---- 336 events ----- 40 scripts

                  Comment


                  • #10
                    Wim, I will get on to this when I return from my business trip. It would help to know which specific files I need to replace to revert back to the old version?

                    steve

                    Comment


                    • #11
                      Going back needs the HS database and the HSPI_JowiHue.exe files to be return to the old state. That should be enough...
                      No rush, I can wait Steve
                      -- Wim

                      Plugins:RFXCOM, HSTouch Server, Squeezebox, BLGData, Restart, Jon00's Perfmon and Network monitor, WeatherXML, BLBackup, TenScripting, BC4, Pushover, PHLocation, JowiHue, Zwave, Sonos
                      650 devices ---- 336 events ----- 40 scripts

                      Comment


                      • #12
                        I am also having issues with the 2.1.0 Plugin - I started another thread just in case they arent related to others issues.

                        Comment

                        Working...
                        X