Announcement

Collapse
No announcement yet.

Fan Control Switch Status Graphics/Text

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Fan Control Switch Status Graphics/Text

    DonMor I have one of the Radio RA2 fan switches with the Low/Medium/Medium-High/High modes. I can control the switch within HS3. However the value of the device is different when I use the wall switch than when I control it through HS3. As a result, if I use the wall switch to turn on the fan, the correct status graphic and speed value do not display within HS3. Here are the values of the device at the various speed setting when using the switch and HS3:

    Fan-Speed............Set With Switch......Set with HS3

    Off .................................0 ...........................0
    Low ...........................25.49 .......................25
    Medium .....................50.59....................... 50
    Medium High .............75.69....................... 75
    High.............................100 ........................100

    This is also causing problems when I try to create a script to increase the value of the fan speed.

    Can you fix this within the plugin? Or is there a workaround? Thanks.

    Click image for larger version  Name:	Capture.JPG Views:	23 Size:	69.4 KB ID:	1361205

    #2
    Ok I never had the switch, do you always have the same result number when you press the wall switch, if so I will round-up the number?

    Low 25.49
    Medium 50.59
    Medium High 75.69

    Comment


      #3
      Originally posted by DonMor View Post
      Ok I never had the switch, do you always have the same result number when you press the wall switch, if so I will round-up the number?

      Low 25.49
      Medium 50.59
      Medium High 75.69
      I tried it 2 or 3 times and got the same number each time.

      Comment


        #4
        Originally posted by socalsharky View Post

        I tried it 2 or 3 times and got the same number each time.
        Hi Don--are you going to update the plugin, or do I need to make some changes to the devices?

        Comment


          #5
          Can you make a test for me, change the 25 for 25.49, 50 for 50.59 an 75 for 75.69.

          I’m not sure if we can use dec. in the edit status text.

          after I’ll update the plugin

          thanks

          Comment


            #6
            Originally posted by DonMor View Post
            Can you make a test for me, change the 25 for 25.49, 50 for 50.59 an 75 for 75.69.

            I’m not sure if we can use dec. in the edit status text.

            after I’ll update the plugin

            thanks
            In the status text area, the status graphics area, or both?

            Comment


              #7
              Only status text area

              This one is use in the events

              Comment


                #8
                Graphics will need to be adjust also

                this is only for display the icon graphics

                Comment


                  #9
                  Originally posted by DonMor View Post
                  Graphics will need to be adjust also

                  this is only for display the icon graphics
                  Don--I made the changes you suggested. It all seems to work fine now, except that for some reason, when I first turn on the fan with the Lutron switch, the fan comes on at 74.9. So the device does not have a Low/Medium/High status at that time. Otherwise, medium high always gets set to 75.69. I have no idea why, but this behavior seems consistent. Here is the Status Graphics tab:

                  Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	106
Size:	70.9 KB
ID:	1362120

                  Here is the log. You can see the value of 74.9 when I first turned on the fan. As I adjusted it with the switch, the log shows values of 50.59, 25.49, 50.59, and then 75.69. The 74.90 value only appear when you first turn on the fan with the Lutron switch.

                  Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	98
Size:	77.4 KB
ID:	1362121

                  Comment


                    #10
                    OK so we better go with a range without dec. instead single value

                    Comment


                      #11
                      Originally posted by DonMor View Post
                      OK so we better go with a range without dec. instead single value
                      OK. So you are updating the plugin?

                      Comment


                        #12
                        Yes I’ll

                        Comment


                          #13
                          Originally posted by DonMor View Post
                          Yes I’ll
                          Any updates?

                          Comment


                            #14
                            I’m very busy for next 2 week, I’m planning to do all the to do list when I’m vacation in 2 weeks

                            Comment


                              #15
                              Don--

                              Any progress on this? I really need to get my fan control up and running.

                              Thanks,

                              Comment

                              Working...
                              X