Announcement

Collapse

Contacting HomeSeer This Week

HomeSeer is open and operational this week. All orders are being processed and shipped as usual. However, some staff are working from home. If you need to contact HomeSeer for support or customer service, please use our Email or Chat options. https://homeseer.com/contact-us/
See more
See less

Magic Color Controllers

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • fuzzysb
    replied
    These should just be set to bulb i think

    Leave a comment:


  • RK15
    replied
    these bulbs stop changings colors https://www.amazon.com/gp/product/B0...A2BM80QFXW4SS3
    i have then set for BULBRGBWARNWHITECOOLWHITE any ideas.

    Leave a comment:


  • fuzzysb
    replied
    Yes I get the same issue. Simply put we attempted to send data and recieve a response. But the device failed to send any response. There's not much I can do other than downgrade it from an error to a debug log entry. These devices aren't the best bit they do work. But they don't always respond and you need multiple attempts to achieve a response

    Leave a comment:


  • RK15
    replied
    I keep getting these errors in log

    Attached Files

    Leave a comment:


  • RK15
    replied
    is there a way to link 2 bulbs together so u only need to change 1 bulb color and the rest will change.

    Leave a comment:


  • RK15
    replied
    have mode set for bulb and color sliders are working but if I turn on warn white it goes on but if I try to change the colors the bulb blinks and stay warn white I have to move warn white slider to 0 then change color and i have no cool white

    Leave a comment:


  • fuzzysb
    replied
    based on what you stated that the following commands worked.

    31 FF 00 00 00 F0 0F 2F set red
    31 00 00 00 FF 0F 0F 4E set white


    I have confirmed that when you have your device set to bulb, you 100% do actually send the command as per the above red command.

    I have release v1.0.0.302 that now includes a BulbRgbWarmwhiteCoolwhite, as i can see from other sources that there is now a need for that device type also. but i dont think this is for your bulb. but i also have introduced a delay between the colour and white commands in case that was causing issues. and i also have made it skip the white set if its current value is 0

    for testing can you ensure that in the Magic home app you set all the whites level to off and the red to about half. then start the plugin and wait for discovery, once that is finished, just set the red slider to Full, does this increase the brightness of the Red to Full? it 100% should do in my testing as it sends the exact red command above.

    after which try different combinations of colour or whites, or colour and whites. let me know your results

    Leave a comment:


  • fuzzysb
    replied
    Ok. It's late and I've finished for the night here butbut ba on those commands you've confirmed work. I need to recheck the logic as I believed this is what I was sending in the last beta. But will 100% check tomorrow morning. And let you know

    Leave a comment:


  • RK15
    replied
    I think by looking at the app the cool white is only red,blue,green on full

    Leave a comment:


  • RK15
    replied
    31 FF 00 00 00 F0 0F 2F set red
    31 00 00 00 FF 0F 0F 4E set white

    Leave a comment:


  • fuzzysb
    replied
    RK15 ok i am going to need you to send some command with Packet Sender. sorry to be a pain

    if works should set red to 100%
    packetsender -xtw 500 <bulb IP> 5577 "31 FF 00 00 00 00 F0 0F 2F"

    if works should set red to 100%
    packetsender -xtw 500 <bulb IP> 5577 "31 FF 00 00 00 F0 0F 2F"

    if works should set warm white to 100%
    packetsender -xtw 500 <bulb IP> 5577 "31 00 00 00 FF 00 0F 0F 4E"

    if works should set cool white to 100%
    packetsender -xtw 500 <bulb IP> 5577 "31 00 00 00 00 FF 0F 0F 4E"

    if works should set warm white to 100%
    packetsender -xtw 500 <bulb IP> 5577 "31 00 00 00 FF 0F 0F 4E"

    can you just tell me if any work, i suspect both 1, 3, 4 should work for you, if so will require one more bulb type to be created in app if none work then i think the v8 firmware will be offering something else additional and i will have to see if i can purchase a device. but i don't have the same available for same in the UK. I do have however

    https://www.amazon.co.uk/Equivalent-...agic+Home+Bulb

    which hopefully with a later version i may hit the same issue. but if you can let me know the results above before i purchase a bulb i don't need

    Leave a comment:


  • RK15
    replied
    updated. have mode set to bulb and if I move the sliders the bulb blinks but dose not change color and the coloru box dose not change

    Leave a comment:


  • fuzzysb
    replied
    RK15 ah ok that information about the warm white slider is very important.

    I have just posted new update v1.0.0.297 Beta to the beta section of the updater, please update and let me know how you get on. does that fix the behaviour of your colour setting.

    Leave a comment:


  • RK15
    replied
    also noticed that the coloru box dose not change if u move the red,blue, green slders, I have mode set to blub or in
    RgbWarmwhiteCoolwhite

    Leave a comment:


  • RK15
    replied
    if I set to
    RgbWarmwhiteCoolwhite only can turn blub on an off no sliders work, and no error in logs. if I set it to bulb
    Warm White slider works

    Leave a comment:

Working...
X