Announcement

Collapse
No announcement yet.

Help setting up this plugin

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Help setting up this plugin

    I just has installed this plugin, it seems to initialize ok and shows it detected 2 lights, but the only devices I got are the 2 plugin devices: State (Enabled) and Root. I see no LIFX type devices in Homeseer, have I missed anything?


    Plug-In Status
    Name: UltraLighting3
    Status: OK
    Version: 3.0.6516.32486
    LIFX Lights
    Total Lights: 2
    LIFX Unknown: 0
    LIFX Original 1000: 0
    LIFX Color 650: 0
    LIFX White 800 (Low Voltage): 0
    LIFX White 800 (High Voltage): 0
    LIFX White 900 BR30 (Low Voltage): 0
    LIFX Color 1000 BR30: 0
    LIFX Color 1000: 0
    LIFX A19: 1
    LIFX BR30: 0
    LIFX + A19: 0
    LIFX + BR30: 0
    LIFX Z: 0
    LIFX Z 2: 1
    Attached Files

  • #2
    Originally posted by picta View Post
    I just has installed this plugin, it seems to initialize ok and shows it detected 2 lights, but the only devices I got are the 2 plugin devices: State (Enabled) and Root. I see no LIFX type devices in Homeseer, have I missed anything?


    Plug-In Status
    Name: UltraLighting3
    Status: OK
    Version: 3.0.6516.32486
    LIFX Lights
    Total Lights: 2
    LIFX Unknown: 0
    LIFX Original 1000: 0
    LIFX Color 650: 0
    LIFX White 800 (Low Voltage): 0
    LIFX White 800 (High Voltage): 0
    LIFX White 900 BR30 (Low Voltage): 0
    LIFX Color 1000 BR30: 0
    LIFX Color 1000: 0
    LIFX A19: 1
    LIFX BR30: 0
    LIFX + A19: 0
    LIFX + BR30: 0
    LIFX Z: 0
    LIFX Z 2: 1
    This issue should been resolved. I am now pulling the LIFX Product JSON file from LIFX so any new bulbs will be properly detected (e.g. color vs whites).

    I'll post the update later today.
    Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR

    Comment


    • #3
      Downloaded v. 3.0.6601.28887. The plugin found all my lights and identified correct types, but still see no devices.

      Comment


      • #4
        Originally posted by picta View Post
        I just has installed this plugin, it seems to initialize ok and shows it detected 2 lights, but the only devices I got are the 2 plugin devices: State (Enabled) and Root. I see no LIFX type devices in Homeseer, have I missed anything?


        Plug-In Status
        Name: UltraLighting3
        Status: OK
        Version: 3.0.6516.32486
        LIFX Lights
        Total Lights: 2
        LIFX Unknown: 0
        LIFX Original 1000: 0
        LIFX Color 650: 0
        LIFX White 800 (Low Voltage): 0
        LIFX White 800 (High Voltage): 0
        LIFX White 900 BR30 (Low Voltage): 0
        LIFX Color 1000 BR30: 0
        LIFX Color 1000: 0
        LIFX A19: 1
        LIFX BR30: 0
        LIFX + A19: 0
        LIFX + BR30: 0
        LIFX Z: 0
        LIFX Z 2: 1
        Make sure the View > Devices > Floor and Room dropdowns are set to "Check All" so that all device would be displayed.
        Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR

        Comment


        • #5
          Originally posted by Ultrajones View Post
          Make sure the View > Devices > Floor and Room dropdowns are set to "Check All" so that all device would be displayed.
          Checked all, but I don't see type LIFX in device types

          Comment


          • #6
            From the Device Types drop down, you don't see anything starting with LIFX?
            Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR

            Comment


            • #7
              Originally posted by Ultrajones View Post
              From the Device Types drop down, you don't see anything starting with LIFX?
              No, there are no devices types with LIFX. I have attached the image of the device drop-down in my previous post.

              Comment


              • #8
                Is there any further advice to help with this plugin? I am unable to use it as there are no devices. I am not sure if this is of help, but I enabled debugging and here is what's in the log:

                3/3/2018 2:12:13 PM...Debug~~!~~Entered SelectPage() Function
                3/3/2018 2:12:13 PM...Debug~~!~~pageName=UltraLighting3
                3/3/2018 2:12:13 PM...Debug~~!~~Entered postBackProc() function.
                3/3/2018 2:12:13 PM...Debug~~!~~Entered Version() function.
                3/3/2018 2:12:15 PM...Debug~~!~~Device address 68213338895312 cannot be found.
                3/3/2018 2:12:16 PM...Debug~~!~~Device address 177979750970320 cannot be found.

                I am running

                3.0.6601.28887: UltraLighting3
                HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.368
                Operating System: Microsoft Windows 7 Professional - Work Station

                Comment


                • #9
                  Originally posted by picta View Post
                  Is there any further advice to help with this plugin? I am unable to use it as there are no devices. I am not sure if this is of help, but I enabled debugging and here is what's in the log:

                  3/3/2018 2:12:13 PM...Debug~~!~~Entered SelectPage() Function
                  3/3/2018 2:12:13 PM...Debug~~!~~pageName=UltraLighting3
                  3/3/2018 2:12:13 PM...Debug~~!~~Entered postBackProc() function.
                  3/3/2018 2:12:13 PM...Debug~~!~~Entered Version() function.
                  3/3/2018 2:12:15 PM...Debug~~!~~Device address 68213338895312 cannot be found.
                  3/3/2018 2:12:16 PM...Debug~~!~~Device address 177979750970320 cannot be found.

                  I am running

                  3.0.6601.28887: UltraLighting3
                  HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.368
                  Operating System: Microsoft Windows 7 Professional - Work Station
                  I dug into this and found where the plug-in won't create a device unless all of the values are discovered from the device itself. Can you confirm you have the latest firmware applied to your LIFX bulbs and each bulb has a name, location and group defined in the LIFX App?

                  Regards,
                  Ultrajones
                  Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR

                  Comment


                  • #10
                    Thanks, that did it! After I had configured room and location on each device they have appeared in HS.

                    Comment

                    Working...
                    X