Announcement

Collapse
No announcement yet.

Toggle On/Off HSTouchDesigner

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • bigjezza
    replied
    It works well! Sometimes the xml generated from HSTouch doesn't have the correct value, - I doubt that's anything to do with the plugin. Atlest when I change to 9000 they work as they should - without having to change the pairs.
    Last edited by bigjezza; March 21, 2016, 02:28 AM.

    Leave a comment:


  • bigjezza
    replied
    Wow, that was quick! I admire your work!

    I have just received a few more bulbs. Once they're updated I'll add them in and see how it goes

    Thanks!

    Leave a comment:


  • Ultrajones
    replied
    I posted UltraLighting3 HSPI version 3.0.5923.18028 that adds the on/off/dim control use value to newly created devices.

    Leave a comment:


  • matt246
    replied
    Awesome, tweaked it a bit to work with both lights but hopefully we get an api to use so that they can transition seemlessly, and both at the same time.

    Leave a comment:


  • bigjezza
    replied
    The toggle definitely wasn't working without the dim value/status pair, on, off pairs on a light I just tested. It was magically OK once I ran the above script to assign the range 1-99 controluse to dim, and used the gui to change on and off. Earlier when it wasn't working I tried it on a device I hadn't done the pairs on.

    Leave a comment:


  • bigjezza
    replied
    Code:
    Sub Main(ByVal Parms As Object)
    
    Dim cc as HomeSeerAPI.CAPI.CAPIControl = hs.CAPIGetSingleControl(49, True, "Dim (value)%", False, False)
    cc.ControlValue = hs.DeviceValue("47") 
    Dim cr as HomeSeerAPI.CAPI.CAPIControlResponse = hs.CAPIControlHandler(cc)
    End Sub
    This will set the dimming of light 49 based on light 47 - courtesy of tenscriptaid - go download it now!

    Ive been using Homeseer for 4-5 days now.
    You cannot use hs.setdevicevalue in HS3. It wont actually change the physical device from what I understand, you have to use capi.

    Leave a comment:


  • matt246
    replied
    It is 0 is off 100 is "on" so dimming is between 1 - 99.

    The trouble is with the script I use it changes the value for a split second then it changes back to On, i cant seem to work out how to fix it.

    Leave a comment:


  • matt246
    replied
    Even with them on this script still doesnt work.


    Sub Main(ByVal Parms As Object)
    Dim DimLevel
    DimLevel = hs.DeviceValue("116")
    hs.SetDeviceValueByRef(140, DimLevel, true)
    hs.SetDeviceValueByRef(141, DimLevel, true)
    End Sub

    Leave a comment:


  • bigjezza
    replied
    I have no idea whats happening but I just created a new project and it didn't work. It had set the button to "xsd:string" ToggleOnOff instead of "xsd:double" 9000

    The script I ran across the devices to change the pairs is here:
    http://board.homeseer.com/showthread.php?t=170475

    And keep in mind matt246, these bulbs can be set to dim 50% but not actually be on...

    Leave a comment:


  • matt246
    replied
    Hey how did you get it to dim? Im trying to use a master virtual device that can switch on off or dim all lifx bulbs in a room the on off works but i cant make the dim work?
    Thanks

    Leave a comment:


  • bigjezza
    replied
    I have managed to get this to work by running a script against my lifx devices that updates the value/status pairs for on, off and dim.

    Can you please look into your plugin and see if it can make those assignments?

    EDIT - It didn't seem to work on a new HSTouch project
    Last edited by bigjezza; March 20, 2016, 04:55 AM.

    Leave a comment:


  • bigjezza
    replied
    Here it is
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Ultrajones
    replied
    Hi,

    Can you post a screenshot of how you have it configured in HSTouch?

    Leave a comment:


  • bigjezza
    started a topic Toggle On/Off HSTouchDesigner

    Toggle On/Off HSTouchDesigner

    Hi,
    I cant toggle my lifx bulbs with the on/off toggle in HSTouch Designer. They work fine with separate on and off buttons. Am I doing something wrong?
Working...
X