Announcement

Collapse
No announcement yet.

X10 and HS4

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • X10 and HS4

    Will X10 support continue with HS4 as it does in HS3?
    As every light switch in my house is x10 and has been since HS1, upgrading to Zee or Insteon would be prohibitive.

  • #2
    As has been stated a number of times already, HS3 plugins are supported in HS4 which means X10 is supported in HS4.
    HS 3.0.0.548: 1990 Devices 1172 Events
    Z-Wave 3.0.1.262: 126 Nodes on one Z-Net

    Comment


    • #3
      Thank you. I had hoped that would be the case.
      But X10 is not listed in in any of the compatibility tables I reviewed, nor is it in the table of Lighting technologies.
      I have ordered the upgrade today.

      Comment


      • #4
        The HS3 X10/CM15a plugins should work in HS4, and I will update them as needed if there are issues..
        Best regards,
        -Mark-

        If you're not out on the edge, you're taking up too much room!
        Interested in 3D maps? Check out my company site: Solid Terrain Modeling

        Comment


        • #5
          Originally posted by mfisher View Post
          The HS3 X10/CM15a plugins should work in HS4, and I will update them as needed if there are issues..
          Bless you. We X10 old-timers are eternally grateful.

          Comment


          • #6
            Originally posted by stualden View Post

            Bless you. We X10 old-timers are eternally grateful.
            +1 Even though I had assumed that the "all HS3 plugins would work, it is reassuring to see this affirmed.
            Barry

            Comment


            • #7
              Someone please send me a loaded gun if X-10 stopped working! LOL

              Some of us old farts, have on the order of over 100+ devices or X-10 inter-device messages (i.e. OmniPro to another X-10 listener like HS1, or X-10 keypad, cheap, to trigger other events from the bedside, etc. ).

              Comment


              • #8
                ti-103 user here...lol
                HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

                HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

                Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

                Comment


                • #9
                  Of course X10 is not officially supported in HS3 and thanks to Mark it works so I imagine that situation won't change.

                  Comment


                  • #10
                    Same here, TI-103 and I wrote some of the code in the plugin that Rich sent to me, back in the (well, back in the 1.7 days) that Mark now has for the TI-103 portions. I guess he handed it off to Mark after I added the TI-103 support. (All that debugging screen levels and ignore house codes stuff is all mine). Format hasn't changed any at all from the source I have from way back then.

                    Gray hair is showing here I guess...

                    Comment


                    • #11
                      I just got finished replacing my last X10 switch tonight. Switched from ivory to white, what a pain this was. I'm amazed how long these cheap push button switches worked.
                      Click image for larger version

Name:	20191106_214017.jpg
Views:	220
Size:	67.0 KB
ID:	1338257
                      -Rupp
                      sigpic

                      Comment


                      • #12
                        Agreed, I would say that over the last 20+ years, I've had to replace about 2 of them. One is still broke, but the triac shorted out in the on position. It's the one for the back porch side light, so I just put a yellow florescent bug CFL in it and it just burns constantly. I've only had to replace the bulb once in the last 10 years!

                        Comment


                        • #13
                          imma ToggleLinc 23890w 2 way switch guy... and have had tons in the house and slowly they were dying. I think due to putting LED bulbs on them... that is my guess...
                          but slowly replacing them with zwave toggle.
                          I have 4 in basement, 1 in kids bedroom, 1 in foyer so 6 more to replace.. then 2 of those ws467s...
                          HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

                          HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                          Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

                          Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

                          Comment

                          Working...
                          X