Announcement

Collapse
No announcement yet.

Aeotec Dual Nano Energy Monitor Switch No Settings for Data Values

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Aeotec Dual Nano Energy Monitor Switch No Settings for Data Values

    Click image for larger version  Name:	Node.png Views:	1 Size:	104.9 KB ID:	1291388Click image for larger version  Name:	Settings.png Views:	1 Size:	70.9 KB ID:	1291389 I have two Aeotec Dual Nano Energy Monitor switches installed but get no settings/data values to select and thus no energy reporting. The switch function works fine. I attached the node info and settings info.

    #2
    The images you attached are not visible.
    HS 3.0.0.548: 1990 Devices 1172 Events
    Z-Wave 3.0.1.262: 126 Nodes on one Z-Net

    Comment


      #3
      I don't understand. I looked at them on the forum on two different computers and they look OK but I had to login to see them.

      Comment


        #4
        Originally posted by kkwoodbrey View Post
        I don't understand. I looked at them on the forum on two different computers and they look OK but I had to login to see them.
        I don't see them either.

        Comment


          #5
          Was this ever resolved? I have the same issue. There is set button but no option to check before hitting the set button. Unit does not report voltage, amperage or watts etc due to not being able to select them.

          Comment


            #6
            Double click the images they are fine

            Comment


              #7
              Still talking about original poster issue that he provided screen shots of. There are no options to check off before pressing the set button. Other Aeon prodcuts have check blocks for volts, amps, watts etc to set up reporting to varoius groups and such. This is missing for this Aeon product.

              Comment


                #8
                This does seem to be a bug in HS3.

                I am experiencing exactly the same thing: No fields in settings, and no updates to volts, watts, etc.

                I contacted HS Customer Service and was told that there is no product support available until next year sometime. All resources are allocated to HS4, and bugs of this nature don't warrant time and attention now.

                Comment


                  #9
                  Lot of Z-Wave devices have Z-Wave parameters that are not exposed on the Z-Wave tab. Look at the detailed Aeotec manual to locate the missing parameters (there will be at least a dozen) and look for ones that will push updates out on threshold changes, or do polling instead.

                  Use the bottom entry to configure them. Simply select one from drop-down box, and click SET to obtain the value if you don't specify a value, and adjust the Z-Wave device by inputting a value and using the same SET button. Just be sure to verify the manual on 1-byte vs 2-byte parameters and set them accordingly (majority will be 1-byte).

                  Comment

                  Working...
                  X