Announcement

Collapse
No announcement yet.

Zwave Node is gone?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zwave Node is gone?

    Hi,

    I have 2 Z-wave honeywell thermostats, One works perfect while the other is very slow and sometimes it doesn't receive the commands.
    I noticed that the one that does not work has lost its Node Number (seen on the device page of the main device), while the one that does has not lost its node number .

    I went to the Zwave Plugin under Node information and its no longer there.
    All the devices still exist and I can see it was Node 17. Is this normal?

    Can I manually add the node info into the zwave file (db) by copying the one that works and then "Auditing" the zwave device?

    I know I am using an old version of zwave but its been ROCK SOLID for years now. I don't see the need for upgrading.

    see system info:
    Current Date/Time: 6/22/2019 7:41:20 PM
    HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.293
    Operating System: Microsoft Windows 7 Professional - Work Station
    System Uptime: 68 Days 23 Hours 12 Minutes 49 Seconds
    IP Address: 10.0.0.151
    Number of Devices: 670
    Number of Events: 149
    Available Threads: 800

    Enabled Plug-Ins
    3.0.0.26: Autelis
    2.1.0.0: BLRussound
    2.0.76.0: BLSpeech
    3.1.3.33206: Blue-Iris
    0.0.0.3: Device Comparison 3P
    1.0.0.0: drhsEventEnabler
    3.0.0.68: HSTouch Server
    0.0.0.45: Pushover 3P
    3.1.0.18: Sonos
    3.0.1.0: Vista Alarm
    3.0.1.87: Z-Wave


  • #2
    If the ZWave controller (ZNet, USB Stick, etc) lost the node information changing the PC database will not help. I suggest that you remove the device from the ZWave tab and then re-install. You may have to manually delete the devices from the old node.

    Bob

    Comment


    • #3
      Thanks Bob,

      i removed the zwave device, added the device again and rebuilt all the events.

      funny thing is why did it ‘disappear’ from the node database...

      thanks for your help

      Chris

      Comment

      Working...
      X