Announcement

Collapse
No announcement yet.

HSZigbee Now In Beta

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • jlrichar
    replied
    You might want to disable the plugin, delete the light device, and re-enable the plugin to create devices again. This is how it works for some plugins.

    Leave a comment:


  • TechFan
    replied
    Originally posted by TechFan View Post
    I only see 3.0.0.4 in the updater on my Linux install. . .is there something newer? I still see license expiring. . .



    Also, what should the controls look like for being able to control the light color? My light strip still only shows the usual dimming bar. . .


    Update showed up. Expiration gone. Still no color controls for my light strip.

    Leave a comment:


  • TechFan
    replied
    Originally posted by Sgt. Shultz View Post
    I updated the plugin to run without the need of a license.

    (I specifically re-coded it so that Moskus would still need a license though.) j/k
    I only see 3.0.0.4 in the updater on my Linux install. . .is there something newer? I still see license expiring. . .

    Also, what should the controls look like for being able to control the light color? My light strip still only shows the usual dimming bar. . .

    Leave a comment:


  • Moskus
    replied
    Originally posted by Sgt. Shultz View Post
    I updated the plugin to run without the need of a license.

    (I specifically re-coded it so that Moskus would still need a license though.) j/k
    Hahaha! If that turned out to be true, I would actually laugh.

    But I updated before I saw your post, so I kind of spoiled it for myself...

    Leave a comment:


  • mbg0333
    replied
    Originally posted by Sgt. Shultz View Post
    They didn't have any local, so we ordered one from Amazon.

    We should have it soon.
    Ok great.

    Let me know if you need me to test a new version.

    Leave a comment:


  • Sgt. Shultz
    replied
    Originally posted by mbg0333 View Post
    Let me know if there is something I can do to help test.

    I currently have two of these.

    I am hoping to use these just as a button to launch another HS device or event since this device can be inwall mounted or over and existing paddle or toggle switch. This alone would mage the zigbee plugin awesome.

    The app allows you to choose what device it controls but appears to also allow you to add it without pairing to another device. Which is how I envision using it.

    I am going to add some garden spot lights hopefully tonight and see what kind of results I get.
    They didn't have any local, so we ordered one from Amazon.

    We should have it soon.

    Leave a comment:


  • Sgt. Shultz
    replied
    I updated the plugin to run without the need of a license.

    (I specifically re-coded it so that Moskus would still need a license though.) j/k

    Leave a comment:


  • Moskus
    replied
    5 days left...

    Leave a comment:


  • mbg0333
    replied
    Let me know if there is something I can do to help test.

    I currently have two of these.

    I am hoping to use these just as a button to launch another HS device or event since this device can be inwall mounted or over and existing paddle or toggle switch. This alone would mage the zigbee plugin awesome.

    The app allows you to choose what device it controls but appears to also allow you to add it without pairing to another device. Which is how I envision using it.

    I am going to add some garden spot lights hopefully tonight and see what kind of results I get.

    Leave a comment:


  • Sgt. Shultz
    replied
    Originally posted by mbg0333 View Post
    So I have now figured this out.

    My problem started when I added a Lightify Dimming Switch.

    I removed the dimming switch and I am able to create devices just fine.

    I added the switch back and immediately started receiving the error above.

    These switches were one of the main reasons I was excited since they come with the abiity to mount over an existing switch or inside a normal wall box.

    Has anyone at HS tested the dimming switch?

    Link for reference to switch

    https://www.amazon.com/SYLVANIA-LIGH...g+switch&psc=1
    I haven't had a chance to test one of these.

    I will check to see if we can get one for testing.

    Leave a comment:


  • TechFan
    replied
    I was interested in those as well, but hadn't tried one yet.

    Leave a comment:


  • mbg0333
    replied
    Originally posted by mbg0333 View Post
    Ok finally got connected.

    The way the plug in was built with OSR0XXXX. I was assuming I just needed to fill in the XXXXXX.

    Created a device with no problem with my light strips and succesfully controlled them.

    Added a dimming switch via the app and wanted to creat the device in HS.

    So hit create devices and got this.

    Posting back to plugin web page ZigBee_Config: Object reference not set to an instance of an object.-> Server stack trace: Exception rethrown at [0]: at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessag e(IMessage reqMsg, IMessage retMsg) at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(Mess ageData& msgData, Int32 type) at HomeSeerAPI.IPlugInAPI.PostBackProc(String page, String data, String user, Int32 userRights) at Scheduler.proxyPage.postBackProc(StateObject& state, String Data)
    Jan-22 2:35:49 PM

    ZigBee Error: There was an exception in the 'Send' function: Cannot convert null to a value type.

    I deleted my exisitng device and tried again and can now no longer add any devices.

    Any ideas?

    So I have now figured this out.

    My problem started when I added a Lightify Dimming Switch.

    I removed the dimming switch and I am able to create devices just fine.

    I added the switch back and immediately started receiving the error above.

    These switches were one of the main reasons I was excited since they come with the abiity to mount over an existing switch or inside a normal wall box.

    Has anyone at HS tested the dimming switch?

    Link for reference to switch

    https://www.amazon.com/SYLVANIA-LIGH...g+switch&psc=1

    Leave a comment:


  • Jobee
    replied
    Adding additional devices & HS status not updating

    I attached 2 Cree bulbs to the app and then used the used the create homeseer devices in the plugin. Both created just fine.

    If I turn them off or on via the plug in, they turn off or on and the lightify app shows them as off or on. If I turn them on or off via the lightify app, homeseer does not update with the new status but the bulb does.

    Also - I got 2 more bulbs and added them in the lightify app with no issue. I then went to the plugin and "assumed" I should just hit the create homeseer devices again. This worked but it also created new devices for the ones I already had. How do we get the plugin to only create devices for new devices added to zigbee?

    Thanks,

    Michael

    Leave a comment:


  • mbg0333
    replied
    Ok finally got connected.

    The way the plug in was built with OSR0XXXX. I was assuming I just needed to fill in the XXXXXX.

    Created a device with no problem with my light strips and succesfully controlled them.

    Added a dimming switch via the app and wanted to creat the device in HS.

    So hit create devices and got this.

    Posting back to plugin web page ZigBee_Config: Object reference not set to an instance of an object.-> Server stack trace: Exception rethrown at [0]: at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessag e(IMessage reqMsg, IMessage retMsg) at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(Mess ageData& msgData, Int32 type) at HomeSeerAPI.IPlugInAPI.PostBackProc(String page, String data, String user, Int32 userRights) at Scheduler.proxyPage.postBackProc(StateObject& state, String Data)
    Jan-22 2:35:49 PM

    ZigBee Error: There was an exception in the 'Send' function: Cannot convert null to a value type.

    I deleted my exisitng device and tried again and can now no longer add any devices.

    Any ideas?

    Leave a comment:


  • TechFan
    replied
    Originally posted by ChristerSG View Post
    Hello!



    I am currently looking into a home automation system for my house, and are leaning towards Homeseer.

    The only thing that is holding me back is the current Zigbee implementation.



    We have a Norwegian manufacturer named Elko which recently released their new (but limited) smarthome solution, based on Zigbee.

    Their solution only includes as far as I can tell, a small lineup of thermostats and dimmers. You can have a look here: http://privat.elko.no/smarthus/category1772.html



    The reason I would like to use the Elko units is beacause they will fit in my current in-wall mounting boxes, and I am allready using their same design non-zigbee dimmers and thermostats in some rooms. So I will get an inplace replacement for old dimmers and thermorstats without any hassel.



    But I havnt seen any mention of the Lightify supporting thermostats? (I might have missed it tho.)

    What are the chances of this working out of the box?

    Or is there any chance of a separate usb (or network) Zigbee adapter in the somewhat near future that will make this work?



    Elko does sell its own gateway, but is has an very high pricetag of almost $1000.



    Best regards,

    -Christer


    I personally wouldn't make plans on the beta Zigbee plugin.

    Leave a comment:

Working...
X