Announcement

Collapse
No announcement yet.

3.0.0.61 - Will not run and fills the log (on Linux)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    3.0.0.61 - Will not run and fills the log (on Linux)

    After upgrading just now to 3.0.0.61 from .60.... This is what happens. From the bottom up of course... (I have to shut it down as 1) it does not work and 2) It fills the log. It sure would be nice to have a way to just GO BACK to the version you had in case of things like this.)

    Code:
     
    Aug-25 1:33:57 PM AK GoogleCast Warning [442]: VerifyConnect timer fired - looks like connection chain failed, state retrying
    Aug-25 1:33:56 PM AK GoogleCast [466]: * ChromeCastClient: DisConnected (Shed Shield)
    Aug-25 1:33:56 PM AK GoogleCast [466]: * InnerException: Connection refused (Shed Shield)
    Aug-25 1:33:56 PM AK GoogleCast [466]: * Disconnected from ChromeCastClient (Connection refused) (Shed Shield)
    Aug-25 1:33:56 PM AK GoogleCast [466]: * Set Receiver '[SHIELD Android TV] Shed Shield (192.168.1.249:18719)' (HSPI_AKGoogleCast.DeviceCastRoot)
    Aug-25 1:33:56 PM AK GoogleCast [466]: * (2) SetReceiver HSPI_AKGoogleCast.SpeakerGoogleTransl => ConnectAsync [SHIELD Android TV] Shed Shield (192.168.1.249:18719)... (Shed Shield)
    Aug-25 1:33:56 PM AK GoogleCast [466]: * (1) Creating speaker GoogleTranslate...
    Aug-25 1:33:56 PM AK GoogleCast Warning [430]: VerifyConnect timer fired - looks like connection chain failed, state retrying
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [466]: (Ref: 466) Shed Shield (Unknown): Remove Receiver [SHIELD Android TV] Shed Shield (192.168.1.249:18719)
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [466]: Disconnected chromecast Shed Shield
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [430]: (Ref: 430) All Speakers (Unknown): Remove Receiver [Google Cast Group] All Speakers (192.168.1.248:58237)
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [430]: Disconnected chromecast All Speakers
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [442]: (Ref: 442) Living Room Max (Unknown): Remove Receiver [Google Nest Hub Max] Living Room Max (192.168.1.75:18719)
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [442]: Disconnected chromecast Living Room Max
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [454]: (Ref: 454) Bathroom Home (Unknown): Remove Receiver [Google Home] Bathroom Home (192.168.1.252:18719)
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [454]: Disconnected chromecast Bathroom Home
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast Warning Running on linux - using MonoZeroconf
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast ERROR at Mono.Zeroconf.Providers.AvahiDBus.ServiceBrowser.Browse (System.UInt32 interfaceIndex, Mono.Zeroconf.AddressProtocol addressProtocol, System.String regtype, System.String domain) [0x00006] in <8af9e6c42d7e4b2da1193a99a7d5e911>:0 at Mono.Zeroconf.ServiceBrowser.Browse (System.UInt32 interfaceIndex, Mono.Zeroconf.AddressProtocol addressProtocol, System.String regtype, System.String domain) [0x00001] in :0 at Locator.MonoZeroconf.DeviceLocator.CreateListener (System.Action`1[T] callback, System.Boolean IPv4only) [0x0004b] in <8ab5e421dd874c65beb508a1ed644361>:0
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast ERROR Locator.MonoZeroconf.DeviceLocator: FATAL CreateListener.ServiceBrowser: Object reference not set to an instance of an object
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [406]: (Ref: 406) Living room Home (Unknown): Remove Receiver [Google Home] Living room Home (192.168.1.248:18719)
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [466]: * ChromeCastClient: DisConnected (Shed Shield)
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [406]: Disconnected chromecast Living room Home
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [466]: * InnerException: Connection refused (Shed Shield)
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [466]: * Disconnected from ChromeCastClient (Connection refused) (Shed Shield)
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [466]: * Set Receiver '[SHIELD Android TV] Shed Shield (192.168.1.249:18719)' (HSPI_AKGoogleCast.DeviceCastRoot)
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [466]: * (2) SetReceiver HSPI_AKGoogleCast.SpeakerGoogleTransl => ConnectAsync [SHIELD Android TV] Shed Shield (192.168.1.249:18719)... (Shed Shield)
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast [466]: * (1) Creating speaker GoogleTranslate...
    Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast Warning [406]: VerifyConnect timer fired - looks like connection chain failed, state retrying
    Aug-25 1:33:53 PM AK GoogleCast [454]: * ChromeCastClient: DisConnected (Bathroom Home)
    Aug-25 1:33:53 PM AK GoogleCast [454]: * InnerException: Connection refused (Bathroom Home)
    Aug-25 1:33:53 PM AK GoogleCast [454]: * Disconnected from ChromeCastClient (Connection refused) (Bathroom Home)
    Aug-25 1:33:53 PM AK GoogleCast [454]: * Set Receiver '[Google Home] Bathroom Home (192.168.1.252:18719)' (HSPI_AKGoogleCast.DeviceCastRoot)
    Aug-25 1:33:53 PM AK GoogleCast [454]: * (2) SetReceiver HSPI_AKGoogleCast.SpeakerGoogleTransl => ConnectAsync [Google Home] Bathroom Home (192.168.1.252:18719)... (Bathroom Home)
    Aug-25 1:33:53 PM AK GoogleCast [454]: * (1) Creating speaker GoogleTranslate...
    Aug-25 1:33:52 PM AK GoogleCast [442]: * ChromeCastClient: DisConnected (Living Room Max)
    Aug-25 1:33:52 PM AK GoogleCast [442]: * InnerException: Connection refused (Living Room Max)
    Aug-25 1:33:52 PM AK GoogleCast [442]: * Disconnected from ChromeCastClient (Connection refused) (Living Room Max)
    Aug-25 1:33:52 PM AK GoogleCast [442]: * Set Receiver '[Google Nest Hub Max] Living Room Max (192.168.1.75:18719)' (HSPI_AKGoogleCast.DeviceCastRoot)
    Aug-25 1:33:52 PM AK GoogleCast [442]: * (2) SetReceiver HSPI_AKGoogleCast.SpeakerGoogleTransl => ConnectAsync [Google Nest Hub Max] Living Room Max (192.168.1.75:18719)... (Living Room Max)
    Aug-25 1:33:52 PM AK GoogleCast [442]: * (1) Creating speaker GoogleTranslate...
    Aug-25 1:33:51 PM Z-Wave Device: Node 2 Cargo kW Hours 2 Set to 3227.992 (3227.992 kW Hours)
    Aug-25 1:33:51 PM AK GoogleCast [430]: * ChromeCastClient: DisConnected (All Speakers)
    Aug-25 1:33:51 PM AK GoogleCast [430]: * InnerException: Connection refused (All Speakers)
    Aug-25 1:33:51 PM AK GoogleCast [430]: * Disconnected from ChromeCastClient (Connection refused) (All Speakers)
    Aug-25 1:33:51 PM AK GoogleCast [430]: * Set Receiver '[Google Cast Group] All Speakers (192.168.1.248:58237)' (HSPI_AKGoogleCast.DeviceCastRoot)
    Aug-25 1:33:51 PM AK GoogleCast [430]: * (2) SetReceiver HSPI_AKGoogleCast.SpeakerGoogleTransl => ConnectAsync [Google Cast Group] All Speakers (192.168.1.248:58237)... (All Speakers)
    Aug-25 1:33:51 PM AK GoogleCast [430]: * (1) Creating speaker GoogleTranslate...
    Aug-25 1:33:50 PM Z-Wave Device: Node 2 Cargo kW Hours 1 Set to 1881.692 (1881.692 kW Hours)
    Aug-25 1:33:49 PM AK GoogleCast Warning Found Receiver [SHIELD Android TV] SHIELD (192.168.1.143:18719): device is disabled!
    Aug-25 1:33:49 PM AK GoogleCast Warning [418]: Device is disabled: [SHIELD Android TV] SHIELD (192.168.1.143:18719)
    Aug-25 1:33:49 PM AK GoogleCast [406]: * ChromeCastClient: DisConnected (Living room Home)
    Aug-25 1:33:49 PM AK GoogleCast [406]: * InnerException: Connection refused (Living room Home)
    Aug-25 1:33:49 PM AK GoogleCast [406]: * Disconnected from ChromeCastClient (Connection refused) (Living room Home)
    Aug-25 1:33:49 PM AK GoogleCast [406]: * Set Receiver '[Google Home] Living room Home (192.168.1.248:18719)' (HSPI_AKGoogleCast.DeviceCastRoot)
    Aug-25 1:33:49 PM AK GoogleCast [406]: * (2) SetReceiver HSPI_AKGoogleCast.SpeakerGoogleTransl => ConnectAsync [Google Home] Living room Home (192.168.1.248:18719)... (Living room Home)
    Aug-25 1:33:49 PM AK GoogleCast [406]: * (1) Creating speaker GoogleTranslate...
    Aug-25 1:33:48 PM Plug-In Finished initializing plug-in AK GoogleCast
    Aug-25 1:33:48 PM Starting Plug-In AK GoogleCast loaded in 2102 milliseconds
    Aug-25 1:33:48 PM Starting Plug-In Plugin AK GoogleCast started successfully in 511 milliseconds

    #2
    Hmm, something in MonoZeroconf, I'll check.
    In the mean time, I put 3.0.0.60 in BETA section of the updater.

    Comment


      #3
      Thanks for the reply. Well for some reason when I went to try to update it again I got this...

      WARNING: Failed getting InterfaceStatus from AK GoogleCast - the interface was not found in the list of active interfaces, the list may need to be refreshed.

      I did a refresh of the plug in database and then looked up the plugin as it removed it. So I installed it again and again got the above. Now if I DISABLE it, it removes it. Add it back and get the same error.

      Click image for larger version  Name:	screenshot_2874.png Views:	0 Size:	145.3 KB ID:	1414209

      Comment


        #4
        Augh...Ok...Well, I just tried the one in BETA after re-reading your message and got the same error even though it is 3.0.0.60. (LOL...Maybe I was NOT on that version.) All I know is I was fine until the .61 update. I had thought I was current until then. At this point, same issue in .60 as in .61

        Comment


          #5
          According to release notes http://plugins.homeseer.com/releasenotes?productid=330 the previous (working on Linux) version should be 3.0.0.48, I put in BETA

          Comment


            #6
            Originally posted by DBNet View Post
            Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast ERROR
            at Mono.Zeroconf.Providers.AvahiDBus.ServiceBrowser.Browse (System.UInt32 interfaceIndex, Mono.Zeroconf.AddressProtocol addressProtocol, System.String regtype, System.String domain) [0x00006] in <8af9e6c42d7e4b2da1193a99a7d5e911>:0
            at Mono.Zeroconf.ServiceBrowser.Browse (System.UInt32 interfaceIndex, Mono.Zeroconf.AddressProtocol addressProtocol, System.String regtype, System.String domain) [0x00001] in :0
            at Locator.MonoZeroconf.DeviceLocator.CreateListener (System.Action`1[T] callback, System.Boolean IPv4only) [0x0004b] in <8ab5e421dd874c65beb508a1ed644361>:0
            Aug-25 1:33:54 PM AK GoogleCast ERROR Locator.MonoZeroconf.DeviceLocator: FATAL CreateListener.ServiceBrowser: Object reference not set to an instance of an object
            [/CODE]
            Error is in Mono.Zeroconf discovery, if ver. 3.0.0.48 works - it must be the changes after...

            Comment


              #7
              Build .61 has been working well for me using TmdsMDns discovery in HS3

              Sent from my LM-G820 using Tapatalk

              RJ_Make On YouTube

              Comment


                #8
                Originally posted by ServiceXp View Post
                Build .61 has been working well for me using TmdsMDns discovery in HS3

                DBNet has a problem on Linux - AvahiDBus is the only Mono.Zeroconf provider available on Linux, not on Windows.

                It's possible that when I was working on improving Zeroconf on Windows (all versions from .50 to 0.60) I broke something on Linux - I didn't test.

                Comment


                  #9
                  Hi Alex...Yes, 3.0.0.48 is working! Thank for uploading that!

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by DBNet View Post
                    Hi Alex...Yes, 3.0.0.48 is working! Thank for uploading that!
                    Great, I will test .61 on Linux

                    Comment


                      #11
                      Please try ver 3.0.0.66 (BETA) - fixed Avahi/Bonjour service port

                      Comment


                        #12
                        Hi...Just installed the 3.0.0.66 beta and so far so good. It is not tossing the error over and over and seems to function when testing firing one of my events that says something.

                        Thank you kindly for looking into it. I will let you know if I see anything show up weird in the beta.

                        Comment


                          #13
                          Originally posted by DBNet View Post
                          Hi...Just installed the 3.0.0.66 beta and so far so good. It is not tossing the error over and over and seems to function when testing firing one of my events that says something.

                          Thank you kindly for looking into it. I will let you know if I see anything show up weird in the beta.
                          There was a small problem in .66/.67 - please upgrade to .68

                          Comment


                            #14
                            Ok, .68 installed and loaded up just fine. Did a test "speak" and it would as expected. Will keep tabs on it and let you know if I see anything weird. (HS3 - Linux)

                            Comment


                              #15
                              Hope not

                              Comment

                              Working...
                              X