Announcement

Collapse
No announcement yet.

New to DirecTV and new to the DirecTV Plugin

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • New to DirecTV and new to the DirecTV Plugin

    Spud
    This Plugin looks great so far. A couple questions.
    All the units always show up as "Power On" and when looking at the advanced tab they show a value of "0". Is this correct or is something wrong.

    I am seeing a few of then errors in my log.

    INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Any ideas?

    When I try to send a "Power Off" from either the remote or from the HS3 Home Screen nothing seems to happen.
    Any ideas here?

  • #2
    Update

    Getting these errors every 5 minutes

    Jan-28 19:35:09 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?clientAddr=0
    Jan-28 19:35:09 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned?clientAddr=0
    Jan-28 19:35:14 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5E7EDF4
    Jan-28 19:35:14 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:35:14 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5E7EDF4
    Jan-28 19:35:14 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:35:18 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5E7EA13
    Jan-28 19:35:19 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5E7EA13
    Jan-28 19:35:27 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5E7ED25
    Jan-28 19:35:27 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:35:27 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5E7ED25
    Jan-28 19:35:27 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:35:31 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5EA28A0
    Jan-28 19:35:31 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:35:31 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5EA28A0
    Jan-28 19:35:31 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:40:14 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5E7EDF4
    Jan-28 19:40:14 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:40:14 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5E7EDF4
    Jan-28 19:40:14 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:40:27 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5E7ED25
    Jan-28 19:40:27 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:40:27 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5E7ED25
    Jan-28 19:40:27 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:40:31 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5EA28A0
    Jan-28 19:40:31 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:40:31 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5EA28A0
    Jan-28 19:40:32 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.

    Comment


    • #3
      the "Mode" device has only 2 possible statuses "Power On"=0 or "Stand By"=1

      so, from your logs it looks like you have one Genie box and 4 Genie clients, is that right?
      one of the client (2832C5E7EA13) does not return any error when the plugin polls for its status, but the 3 other ones return some errors. What are the actual status of the boxes? are they powered on? Is the main Genie box on?

      what happens if you try to change channel using HS3 for one of these 3 Genie client? does it work?

      also please set the log level to Debug for all your instances.

      Comment


      • #4
        Thanks

        Actually I have the 1 Genie whole house box HR-44 and 5 client boxes. I leave the Genie box on all the time. The 5 clients turn off when the TV is off. I will setup some trouble shooting this evening when I am back at home with all boxes on and the log set to debug.

        Comment


        • #5
          Log file

          Here is the log from this afternoon after a reboot. When I have all 6 boxes on only 4 will show as connected. The other 2 show a screen telling me I have too many boxes running. DirecTV whole house has a limit of 4 simultaneous TVs on. I am able to change the channels like you suggested.
          Attached Files

          Comment


          • #6
            It looks like the genie clients do not work exactly as I thought. It looks like only the ones that are turned on appear in the response of the getLocations request.

            Can you help me confirm that, by turning on only one genie client and starting only one instance of the DirectTV plugin so that I can see in your logs the getLocations reponse, i.e. something like:
            Code:
            Jan-29 17:23:21           DirecTV     INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/getLocations?
            Jan-29 17:23:21           DirecTV     DEBUG { "locations": [ { "clientAddr": "0", "locationName": "GENIE" }, { "clientAddr": "2832C5E7EDF4", "locationName": "MB" }, { "clientAddr": "2832C5EA28A0", "locationName": "OFFICE" }, { "clientAddr": "2832C5E7ED25", "locationName": "CRAFT" } ], "status": { "code": 200, "commandResult": 0, "msg": "OK.", "query": "/info/getLocations" } }
            thanks

            Comment


            • #7
              Debug log

              Here is the log. I shutdown my devices Basement, Craft, Kitchen, Office/Den. This left only Genie (Whole House box) and Master Bedroom on.


              Thanks for your help on this.
              Attached Files

              Comment


              • #8
                thanks, but could you restart one of the plugin instance because the getLocations request I want to see is only sent when the plugin starts

                Comment


                • #9
                  Here is the log

                  Jan-30 11:10:43 Plug-In Interface DirecTV is running as a trial, 29 days remaining.
                  Jan-30 11:10:43 Info Plugin DirecTV has connected. IP:127.0.0.1:3322
                  Jan-30 11:10:48 Plug-In Finished initializing plug-in DirecTV
                  Jan-30 11:10:48 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/getLocations?
                  Jan-30 11:10:49 DirecTV DEBUG { "locations": [ { "clientAddr": "0", "locationName": "GENIE" }, { "clientAddr": "2832C5E7EDF4", "locationName": "MB" } ], "status": { "code": 200, "commandResult": 0, "msg": "OK.", "query": "/info/getLocations" } }
                  Jan-30 11:10:52 Plug-In Interface DirecTV is running as a trial, 29 days remaining.
                  Jan-30 11:10:52 Info Plugin DirecTV with instance Master Bedroom has connected. IP:127.0.0.1:3328
                  Jan-30 11:10:52 Warning Attempt by plugin to register a duplicate link of directvconfig. Plugin: DirecTV Instance: Master Bedroom
                  Jan-30 11:10:52 Warning Attempt by plugin to register a duplicate link of directvremote. Plugin: DirecTV Instance: Master Bedroom
                  Jan-30 11:10:56 Plug-In Finished initializing plug-in DirecTV
                  Jan-30 11:10:56 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/getLocations?
                  Jan-30 11:10:56 DirecTV DEBUG { "locations": [ { "clientAddr": "0", "locationName": "GENIE" }, { "clientAddr": "2832C5E7EDF4", "locationName": "MB" } ], "status": { "code": 200, "commandResult": 0, "msg": "OK.", "query": "/info/getLocations" } }

                  Comment


                  • #10
                    please test version 3.0.0.13 attached
                    it should fix most of the errors in your logs, and correctly update the mode device for Genie clients.
                    Attached Files

                    Comment


                    • #11
                      Thanks for the update. I loaded. .13 and the Bad Request errors have gone away. Clients that are powered off are not being polled.
                      Looks good.

                      Here is a log file in case your care to view.

                      Thanks for your quick response.

                      I have all 6 client interfaces enabled on the plugin.
                      Attached Files

                      Comment


                      • #12
                        Sorry to bring this thread up but I have a similar issue with the mini's saying Power On even though they are off. Then when I try to Power Off, the command isn't received. All other commands are working. I turned all of the mini's off except for one and the genie and restarted the plugin instance for the one turned on. Any Ideas?

                        Code:
                         
                        Jun-02 3:40:35 PM DirecTV DEBUG { "locations": [ { "clientAddr": "0", "locationName": "GENIE" }, { "clientAddr": "4634A7046FC4", "locationName": "2" }, { "clientAddr": "9AF7D77F121B", "locationName": "MB" } ], "status": { "code": 200, "commandResult": 0, "msg": "OK.", "query": "/info/getLocations" } }
                        Jun-02 3:40:35 PM DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.1.179:8080/info/getLocations?
                        Jun-02 3:40:34 PM DirecTV INFO DirecTV version 3.0.0.19

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by olag00 View Post
                          Sorry to bring this thread up but I have a similar issue with the mini's saying Power On even though they are off. Then when I try to Power Off, the command isn't received. All other commands are working. I turned all of the mini's off except for one and the genie and restarted the plugin instance for the one turned on. Any Ideas?

                          Code:
                           
                          Jun-02 3:40:35 PM DirecTV DEBUG { "locations": [ { "clientAddr": "0", "locationName": "GENIE" }, { "clientAddr": "4634A7046FC4", "locationName": "2" }, { "clientAddr": "9AF7D77F121B", "locationName": "MB" } ], "status": { "code": 200, "commandResult": 0, "msg": "OK.", "query": "/info/getLocations" } }
                          Jun-02 3:40:35 PM DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.1.179:8080/info/getLocations?
                          Jun-02 3:40:34 PM DirecTV INFO DirecTV version 3.0.0.19
                          It's a known problem, On/Off doesn't work for Genie clients, unfortunately the problem is not on the plugin side and I never found any explanation or workaround for this issue.
                          https://forums.homeseer.com/forum/me...s-with-clients

                          Comment


                          • #14
                            Ok. What's odd is I think it was working before I moved and now at new house it doesn't seem to be. I've had the plugin since 2013 and not sure I have ever noticed this before. Thanks for the information.

                            Comment

                            Working...
                            X