Announcement

Collapse

Contacting HomeSeer This Week

HomeSeer is open and operational this week. All orders are being processed and shipped as usual. However, some staff are working from home. If you need to contact HomeSeer for support or customer service, please use our Email or Chat options. https://homeseer.com/contact-us/
See more
See less

New to DirecTV and new to the DirecTV Plugin

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • olag00
    replied
    Ok. What's odd is I think it was working before I moved and now at new house it doesn't seem to be. I've had the plugin since 2013 and not sure I have ever noticed this before. Thanks for the information.

    Leave a comment:


  • spud
    replied
    Originally posted by olag00 View Post
    Sorry to bring this thread up but I have a similar issue with the mini's saying Power On even though they are off. Then when I try to Power Off, the command isn't received. All other commands are working. I turned all of the mini's off except for one and the genie and restarted the plugin instance for the one turned on. Any Ideas?

    Code:
     
    Jun-02 3:40:35 PM DirecTV DEBUG { "locations": [ { "clientAddr": "0", "locationName": "GENIE" }, { "clientAddr": "4634A7046FC4", "locationName": "2" }, { "clientAddr": "9AF7D77F121B", "locationName": "MB" } ], "status": { "code": 200, "commandResult": 0, "msg": "OK.", "query": "/info/getLocations" } }
    Jun-02 3:40:35 PM DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.1.179:8080/info/getLocations?
    Jun-02 3:40:34 PM DirecTV INFO DirecTV version 3.0.0.19
    It's a known problem, On/Off doesn't work for Genie clients, unfortunately the problem is not on the plugin side and I never found any explanation or workaround for this issue.
    https://forums.homeseer.com/forum/me...s-with-clients

    Leave a comment:


  • olag00
    replied
    Sorry to bring this thread up but I have a similar issue with the mini's saying Power On even though they are off. Then when I try to Power Off, the command isn't received. All other commands are working. I turned all of the mini's off except for one and the genie and restarted the plugin instance for the one turned on. Any Ideas?

    Code:
     
    Jun-02 3:40:35 PM DirecTV DEBUG { "locations": [ { "clientAddr": "0", "locationName": "GENIE" }, { "clientAddr": "4634A7046FC4", "locationName": "2" }, { "clientAddr": "9AF7D77F121B", "locationName": "MB" } ], "status": { "code": 200, "commandResult": 0, "msg": "OK.", "query": "/info/getLocations" } }
    Jun-02 3:40:35 PM DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.1.179:8080/info/getLocations?
    Jun-02 3:40:34 PM DirecTV INFO DirecTV version 3.0.0.19

    Leave a comment:


  • rwiese1
    replied
    Thanks for the update. I loaded. .13 and the Bad Request errors have gone away. Clients that are powered off are not being polled.
    Looks good.

    Here is a log file in case your care to view.

    Thanks for your quick response.

    I have all 6 client interfaces enabled on the plugin.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • spud
    replied
    please test version 3.0.0.13 attached
    it should fix most of the errors in your logs, and correctly update the mode device for Genie clients.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • rwiese1
    replied
    Here is the log

    Jan-30 11:10:43 Plug-In Interface DirecTV is running as a trial, 29 days remaining.
    Jan-30 11:10:43 Info Plugin DirecTV has connected. IP:127.0.0.1:3322
    Jan-30 11:10:48 Plug-In Finished initializing plug-in DirecTV
    Jan-30 11:10:48 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/getLocations?
    Jan-30 11:10:49 DirecTV DEBUG { "locations": [ { "clientAddr": "0", "locationName": "GENIE" }, { "clientAddr": "2832C5E7EDF4", "locationName": "MB" } ], "status": { "code": 200, "commandResult": 0, "msg": "OK.", "query": "/info/getLocations" } }
    Jan-30 11:10:52 Plug-In Interface DirecTV is running as a trial, 29 days remaining.
    Jan-30 11:10:52 Info Plugin DirecTV with instance Master Bedroom has connected. IP:127.0.0.1:3328
    Jan-30 11:10:52 Warning Attempt by plugin to register a duplicate link of directvconfig. Plugin: DirecTV Instance: Master Bedroom
    Jan-30 11:10:52 Warning Attempt by plugin to register a duplicate link of directvremote. Plugin: DirecTV Instance: Master Bedroom
    Jan-30 11:10:56 Plug-In Finished initializing plug-in DirecTV
    Jan-30 11:10:56 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/getLocations?
    Jan-30 11:10:56 DirecTV DEBUG { "locations": [ { "clientAddr": "0", "locationName": "GENIE" }, { "clientAddr": "2832C5E7EDF4", "locationName": "MB" } ], "status": { "code": 200, "commandResult": 0, "msg": "OK.", "query": "/info/getLocations" } }

    Leave a comment:


  • spud
    replied
    thanks, but could you restart one of the plugin instance because the getLocations request I want to see is only sent when the plugin starts

    Leave a comment:


  • rwiese1
    replied
    Debug log

    Here is the log. I shutdown my devices Basement, Craft, Kitchen, Office/Den. This left only Genie (Whole House box) and Master Bedroom on.


    Thanks for your help on this.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • spud
    replied
    It looks like the genie clients do not work exactly as I thought. It looks like only the ones that are turned on appear in the response of the getLocations request.

    Can you help me confirm that, by turning on only one genie client and starting only one instance of the DirectTV plugin so that I can see in your logs the getLocations reponse, i.e. something like:
    Code:
    Jan-29 17:23:21           DirecTV     INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/getLocations?
    Jan-29 17:23:21           DirecTV     DEBUG { "locations": [ { "clientAddr": "0", "locationName": "GENIE" }, { "clientAddr": "2832C5E7EDF4", "locationName": "MB" }, { "clientAddr": "2832C5EA28A0", "locationName": "OFFICE" }, { "clientAddr": "2832C5E7ED25", "locationName": "CRAFT" } ], "status": { "code": 200, "commandResult": 0, "msg": "OK.", "query": "/info/getLocations" } }
    thanks

    Leave a comment:


  • rwiese1
    replied
    Log file

    Here is the log from this afternoon after a reboot. When I have all 6 boxes on only 4 will show as connected. The other 2 show a screen telling me I have too many boxes running. DirecTV whole house has a limit of 4 simultaneous TVs on. I am able to change the channels like you suggested.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • rwiese1
    replied
    Thanks

    Actually I have the 1 Genie whole house box HR-44 and 5 client boxes. I leave the Genie box on all the time. The 5 clients turn off when the TV is off. I will setup some trouble shooting this evening when I am back at home with all boxes on and the log set to debug.

    Leave a comment:


  • spud
    replied
    the "Mode" device has only 2 possible statuses "Power On"=0 or "Stand By"=1

    so, from your logs it looks like you have one Genie box and 4 Genie clients, is that right?
    one of the client (2832C5E7EA13) does not return any error when the plugin polls for its status, but the 3 other ones return some errors. What are the actual status of the boxes? are they powered on? Is the main Genie box on?

    what happens if you try to change channel using HS3 for one of these 3 Genie client? does it work?

    also please set the log level to Debug for all your instances.

    Leave a comment:


  • rwiese1
    replied
    Update

    Getting these errors every 5 minutes

    Jan-28 19:35:09 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?clientAddr=0
    Jan-28 19:35:09 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned?clientAddr=0
    Jan-28 19:35:14 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5E7EDF4
    Jan-28 19:35:14 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:35:14 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5E7EDF4
    Jan-28 19:35:14 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:35:18 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5E7EA13
    Jan-28 19:35:19 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5E7EA13
    Jan-28 19:35:27 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5E7ED25
    Jan-28 19:35:27 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:35:27 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5E7ED25
    Jan-28 19:35:27 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:35:31 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5EA28A0
    Jan-28 19:35:31 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:35:31 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5EA28A0
    Jan-28 19:35:31 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:40:14 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5E7EDF4
    Jan-28 19:40:14 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:40:14 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5E7EDF4
    Jan-28 19:40:14 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:40:27 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5E7ED25
    Jan-28 19:40:27 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:40:27 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5E7ED25
    Jan-28 19:40:27 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:40:31 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/info/mode?c...r=2832C5EA28A0
    Jan-28 19:40:31 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Jan-28 19:40:31 DirecTV INFO CMD SENT: http://192.168.3.56:8080/tv/getTuned...r=2832C5EA28A0
    Jan-28 19:40:32 DirecTV INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.

    Leave a comment:


  • rwiese1
    started a topic New to DirecTV and new to the DirecTV Plugin

    New to DirecTV and new to the DirecTV Plugin

    Spud
    This Plugin looks great so far. A couple questions.
    All the units always show up as "Power On" and when looking at the advanced tab they show a value of "0". Is this correct or is something wrong.

    I am seeing a few of then errors in my log.

    INFO WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Any ideas?

    When I try to send a "Power Off" from either the remote or from the HS3 Home Screen nothing seems to happen.
    Any ideas here?
Working...
X