Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sonos Error on random speakers

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sonos Error on random speakers

    I noticed recently that my SONOs speakers are exhibiting a fair number of Sonos Errors associated with specific speakers, is anyone else getting these type of messages and more importantly missing TTS announcements. I've done a number of HS3 Restarts but still get these types of error messages any help/guidance would be greatly appreciated. Mike

    Sonos Error ERROR in SetMute for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/RenderingControl1.xml with Action = SetMute. Parameters were passed by service but action was not found

    Sonos Error ERROR in SetVolumeLevel for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/RenderingControl1.xml with Action = SetVolume. Parameters were passed by service but action was not found

    Sonos Error ERROR in PlayURI for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. URI= and isObjectID = False, MetaData=, Error =MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/AVTransport1.xml with Action = SetAVTransportURI. Parameters were passed by service but action was not found

    Sonos Error ERROR in PlayURI for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. URI=x-rincon-queue:RINCON_B8E93739883401400#0 and isObjectID = False, MetaData=, Error =MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/AVTransport1.xml with Action = SetAVTransportURI. Parameters were passed by service but action was not found

    Sonos Error ERROR in SetVolumeLevel for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/RenderingControl1.xml with Action = SetVolume. Parameters were passed by service but action was not found

    Sonos Error ERROR in PlayURI for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. URI=x-rincon:RINCON_949F3E01683401400 and isObjectID = False, MetaData=http://192.168.0.55:10210/images/Sonos/Announcement.jpgHomeSeer Announcementobject.item.audioItem.musicTrackDirk CorsusSonosControllerDirk Corsus, Error =MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/AVTransport1.xml with Action = SetAVTransportURI. Parameters were passed by service but action was not found
    Sonos Error ERROR in DeletePreviousSavedQueues/Browse for zoneplayer = Dining Room with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.123:1400/xml/ContentDirectory1.xml while preparing to send Action = Browse for URI = http://192.168.0.123:1400/MediaServe...ectory/Control and Request = SQ: BrowseDirectChildren * 0 10 with error = Unable to connect to the remote server

    Sonos Error ERROR in SetMute for zoneplayer = Dining Room with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.123:1400/xml/RenderingControl1.xml while preparing to send Action = SetMute for URI = http://192.168.0.123:1400/MediaRende...ontrol/Control and Request = 0 Master 0 with error = Unable to connect to the remote server

    Sonos Error ERROR in SetVolumeLevel for zoneplayer = Dining Room with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.123:1400/xml/RenderingControl1.xml while preparing to send Action = SetVolume for URI = http://192.168.0.123:1400/MediaRende...ontrol/Control and Request = 0 Master 0 with error = Unable to connect to the remote server

    Sonos Error ERROR in PlayURI for zoneplayer = Dining Room with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. URI= and isObjectID = False, MetaData=, Error =MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.123:1400/xml/AVTransport1.xml while preparing to send Action = SetAVTransportURI for URI = http://192.168.0.123:1400/MediaRende...nsport/Control and Request = 0 with error = Unable to connect to the remote server

    Sonos Error ERROR in PlayURI for zoneplayer = Dining Room with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. URI=x-rincon-queue:RINCON_949F3EF224C801400#0 and isObjectID = False, MetaData=, Error =MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.123:1400/xml/AVTransport1.xml while preparing to send Action = SetAVTransportURI for URI = http://192.168.0.123:1400/MediaRende...nsport/Control and Request = 0 x-rincon-queue:RINCON_949F3EF224C801400#0 with error = Unable to connect to the remote server

    Sonos Error ERROR in SetVolumeLevel for zoneplayer = Dining Room with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.123:1400/xml/RenderingControl1.xml while preparing to send Action = SetVolume for URI = http://192.168.0.123:1400/MediaRende...ontrol/Control and Request = 0 Master 60 with error = Unable to connect to the remote server

    Sonos Error ERROR in PlayURI for zoneplayer = Dining Room with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. URI=x-rincon:RINCON_B8E937ED7C4C01400 and isObjectID = False, MetaData=http://192.168.0.55:10210/images/Sonos/Announcement.jpgHomeSeer Announcementobject.item.audioItem.musicTrackDirk CorsusSonosControllerDirk Corsus, Error =MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.123:1400/xml/AVTransport1.xml while preparing to send Action = SetAVTransportURI for URI = http://192.168.0.123:1400/MediaRende...nsport/Control and Request = 0 x-rincon:RINCON_B8E937ED7C4C01400 <DIDL-Lite xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:upnp="urn:schemas-upnp-org:metadata-1-0/upnp/" xmlns:r="urn:schemas-rinconnetworks-com:metadata-1-0/" xmlns="urn:schemas-upnp-org:metadata-1-0/DIDL-Lite/"><item id="-1" parentID="-1" restricted="true"><upnp:albumArtURI>http://192.168.0.55:10210/images/Sonos/Announcement.jpg</upnp:albumArtURI><dc:title>HomeSeer Announcement</dc:title><upnp:class>object.item.audioItem.musicTrack</upnp:class><dc:creator>Dirk Corsus</dc:creator><upnp:album>SonosController</upnp:album><r:albumArtist>Dirk Corsus</r:albumArtist></item></DIDL-Lite> with error = Unable to connect to the remote server
    Detection

    Sonos Error ERROR in PlayURI for zoneplayer = Patio Room with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. URI=x-rincon:RINCON_B8E937ED7C4C01400 and isObjectID = False, MetaData=http://192.168.0.55:10210/images/Sonos/Announcement.jpgHomeSeer Announcementobject.item.audioItem.musicTrackDirk CorsusSonosControllerDirk Corsus, Error =MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.109:1400/xml/AVTransport1.xml while sending Action = SetAVTransportURI for URI = http://192.168.0.109:1400/MediaRende...nsport/Control and Request = 0 x-rincon:RINCON_B8E937ED7C4C01400 <DIDL-Lite xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:upnp="urn:schemas-upnp-org:metadata-1-0/upnp/" xmlns:r="urn:schemas-rinconnetworks-com:metadata-1-0/" xmlns="urn:schemas-upnp-org:metadata-1-0/DIDL-Lite/"><item id="-1" parentID="-1" restricted="true"><upnp:albumArtURI>http://192.168.0.55:10210/images/Sonos/Announcement.jpg</upnp:albumArtURI><dc:title>HomeSeer Announcement</dc:title><upnp:class>object.item.audioItem.musicTrack</upnp:class><dc:creator>Dirk Corsus</dc:creator><upnp:album>SonosController</upnp:album><r:albumArtist>Dirk Corsus</r:albumArtist></item></DIDL-Lite> UPNP Error = faultcode = s:Client, faultstring = UPnPError, detail = 501 with error = The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
    Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
    Op System: Windows 10 Pro - Work Station
    HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

    Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.

  • #2
    Originally posted by MNB View Post
    I noticed recently that my SONOs speakers are exhibiting a fair number of Sonos Errors associated with specific speakers, is anyone else getting these type of messages and more importantly missing TTS announcements. I've done a number of HS3 Restarts but still get these types of error messages any help/guidance would be greatly appreciated. Mike
    Those errors are probably the result of your Sonos network topology or firewall issues. First, try disabling your HS computer's firewall and see if that clears it. If not please state exactly
    • How many Sonos speakers or clients you have
    • Are you using a separate boost
    • How many are connected to wired Ethernet
    I was having the same problems using one Sonos client hardwired to my network. I finally eliminated most of the errors by going to a completely WiFi (non boost in Sonos parlance) setup. With any or many hardwired clients, I had the same errors affecting one or more clients during an announcement. Now with every client on WiFi, the errors are astonishingly rare.
    Randy Prade
    Aurora, CO
    Prades.net

    PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

    Comment


    • #3
      Originally posted by rprade View Post
      Those errors are probably the result of your Sonos network topology or firewall issues. First, try disabling your HS computer's firewall and see if that clears it. If not please state exactly
      • How many Sonos speakers or clients you have currently have eight; 2 (S3), 3 (S1), and 3 (S12)
      • Are you using a separate boost No
      • How many are connected to wired Ethernet other than the controller all are wireless
      I was having the same problems using one Sonos client hardwired to my network. I finally eliminated most of the errors by going to a completely WiFi (non boost in Sonos parlance) setup. With any or many hardwired clients, I had the same errors affecting one or more clients during an announcement. Now with every client on WiFi, the errors are astonishingly rare.
      @Randy, thanxs for comeback. I answered your questions in bold/red. I just did a POR (Power On Reset) of my Wireless router in the attempts of clearing the errors. I too only occasionally would have sporadic messages but with the recent Beta activity they seemed to be come more constant. I will keep an I on my log to see if I have a reduction of Sonos Error messages. I might try turning off my firewall, although I never had any issues prior nor have I done any recent changes that I could put my finger on. Mike
      Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
      Op System: Windows 10 Pro - Work Station
      HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

      Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.

      Comment


      • #4
        Originally posted by MNB View Post
        I noticed recently that my SONOs speakers are exhibiting a fair number of Sonos Errors associated with specific speakers, is anyone else getting these type of messages and more importantly missing TTS announcements. I've done a number of HS3 Restarts but still get these types of error messages any help/guidance would be greatly appreciated. Mike
        What kind of players is this and what version of the PI are you running?
        Is this player an S1 perhaps linked to a soundbar?
        Could you post a screenshot of your player table and your announcement group table?
        Dirk

        Comment


        • #5
          Originally posted by dcorsus View Post
          What kind of players is this and what version of the PI are you running? 3.1.0.22
          Is this player an S1 perhaps linked to a soundbar? No they are individual single speakers they look like the S12, I had assumed that the S12 was a newer version?
          Could you post a screenshot of your player table and your announcement group table? See attached
          Dirk
          Dirk, I've responded to your enquires in bold/red. I did reset my Wifi router which in turned seemed to take care of the majority of my SONOS errors with exception of my Kitchen which is a S3 speaker, what's interesting is that I can control and play music using the SONOs App but I seem to be getting error messages related to the SONOs PI. I also did a power-on reset of the speaker in question in the hopes of possibly resetting it but that didn't resolve the issue with the Kitchen speaker. Mike
          Sonos Error ERROR in DeletePreviousSavedQueues/Browse for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/ContentDirectory1.xml with Action = Browse. Parameters were passed by service but action was not found

          Sonos Error ERROR in SetMute for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/RenderingControl1.xml with Action = SetMute. Parameters were passed by service but action was not found

          Sonos Error ERROR in SetVolumeLevel for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/RenderingControl1.xml with Action = SetVolume. Parameters were passed by service but action was not found

          Sonos Error ERROR in PlayURI for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. URI= and isObjectID = False, MetaData=, Error =MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/AVTransport1.xml with Action = SetAVTransportURI. Parameters were passed by service but action was not found

          Sonos Error ERROR in PlayURI for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. URI=x-rincon-queue:RINCON_B8E93739883401400#0 and isObjectID = False, MetaData=, Error =MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/AVTransport1.xml with Action = SetAVTransportURI. Parameters were passed by service but action was not found

          Sonos Error ERROR in SetVolumeLevel for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/RenderingControl1.xml with Action = SetVolume. Parameters were passed by service but action was not found

          Sonos Error ERROR in PlayURI for zoneplayer = Kitchen with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. URI=x-rincon:RINCON_949F3E01683401400 and isObjectID = False, MetaData=http://192.168.0.55:10210/images/Sonos/Announcement.jpgHomeSeer Announcementobject.item.audioItem.musicTrackDirk CorsusSonosControllerDirk Corsus, Error =MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.0.110:1400/xml/AVTransport1.xml with Action = SetAVTransportURI. Parameters were passed by service but action was not found

          TTS Speak: ($SONOS$Time$:*):c:\program Files (x86)\HomeSeer HS3\Media\Ship_Bell.mp3|The time is 11:00 PM
          Attached Files
          Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
          Op System: Windows 10 Pro - Work Station
          HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

          Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.

          Comment


          • #6
            Dirk, I had again had a large number of Kitchen SONOs error messages so I thought I would delete the Kitchen device within SONOs Player table but the PI seemed to hang and when I looked at my PI manage screen I had the following SONOs failure that has now hung my HS3 whilst trying to disable the PI.... any thoughts, Mike
            Attached Files
            Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
            Op System: Windows 10 Pro - Work Station
            HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

            Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.

            Comment


            • #7
              Originally posted by MNB View Post
              Dirk, I had again had a large number of Kitchen SONOs error messages so I thought I would delete the Kitchen device within SONOs Player table but the PI seemed to hang and when I looked at my PI manage screen I had the following SONOs failure that has now hung my HS3 whilst trying to disable the PI.... any thoughts, Mike
              Did you hit the delete all player button or just Kitchen? The prior causes the PI to restart which could explain why HS lost communication with the PI. The latter shouldn't.

              Just restart HS

              Dirk

              Comment


              • #8
                Originally posted by dcorsus View Post
                Did you hit the delete all player button or just Kitchen? The prior causes the PI to restart which could explain why HS lost communication with the PI. The latter shouldn't.

                Just restart HS

                Dirk
                @Dirk, I hit just the Kitchen delete. As my manage PI screen was hung, I then performed a HS restart. When I went back to SONOS it appeared like all of the player devices were deleted and re-found. So far I have not seen any SONO error message (knock on wood). I guess my question to you, when deleting players and allowing the app to rediscover the SONO devices are we rewriting a new config file that over time can become corrupt/flawed? Do we have to delete players over time to refresh them? Mike
                Last edited by MNB; March 7th, 2018, 04:24 PM.
                Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
                Op System: Windows 10 Pro - Work Station
                HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by MNB View Post
                  When I went back to SONOS it appeared like all of the player devices were deleted and re-found.
                  This sounds like the delete all option got somehow clicked

                  Originally posted by MNB View Post
                  I guess my question to you, when deleting players and allowing the app to rediscover the SONO devices are we rewriting a new config file that over time can become corrupt/flawed?
                  Delete all players wipes out the part in the .ini file that is associated with the players and removes all HS devices to start all over. It does however maintain your linkgroup table but players will have different HS device references so events you created are probably dead.
                  Unless somehow you had issues with the HS PC, say power outages, HW issues etc. the config is very static and hence doesn't corrupt easily (not to say at all). Typically when it becomes corrupt is due to user error, where HS DB was restored and the Sonos.ini wasn't (or ported between different PC). The biggest source is when people delete Sonos devices directly from the HS devices management page, that is the #1 source of mis-allignment of information between the Sonos PI and the HS DB.

                  Originally posted by MNB View Post
                  Do we have to delete players over time to refresh them?
                  Absolutely NOT!

                  The delete options on the Sonos config page are there to remove players that might not be on your network anymore (else they will be re-added) or if you ran into issues such as PC corruption or HS crashes and you suspect an issue (typically you have "object not found" errors at start-up).
                  In your case, it didn't look like a corruption but there were some error details that caused me pause and made me doubt you had a network issue. Having that said, some of the other errors however had network issues written all over them ....
                  So hopefully corruption was the source and you are good now.

                  Dirk

                  Comment


                  • #10
                    @Dirk, thank-you for taking the time to explain, so far after the deleting the device players I'm running normal and hope that I've made the "bad anomaly" go away . Mike
                    Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
                    Op System: Windows 10 Pro - Work Station
                    HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                    Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.

                    Comment


                    • #11
                      I was getting a lot of these exact errors and they decreased significantly when I changed out the S1 players with newer version of S12 players.

                      I do still get the occasional error and it seems to always be the same player. Only way I can get it to go away is to reboot the homeseer server.

                      Comment


                      • #12
                        I am having the exact same issues lately, and they seem to be getting worse.

                        ERROR in GetSoftwareVersion for zoneplayer = Bathroom with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.1.158:1400/xml/DeviceProperties1.xml while sending Action = GetZoneInfo for URI = http://192.168.1.158:1400/DeviceProperties/Control and Request = UPNP Error = with error = Error getting response stream (ReadDone2): ReceiveFailure

                        Usually the only possible way to regain control of Sonos from Homeseer is to reboot HS completely. The Sonos PI will not stop correctly, and locks up the PI Management page.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by bebaldin View Post
                          The Sonos PI will not stop correctly, and locks up the PI Management page.
                          I can confirm this. When I try to disable sonos plugin homeseer hangs and I have to reboot.

                          Comment


                          • #14
                            Also here.
                            Randy Prade
                            Aurora, CO
                            Prades.net

                            PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by bebaldin View Post
                              I am having the exact same issues lately, and they seem to be getting worse.

                              ERROR in GetSoftwareVersion for zoneplayer = Bathroom with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.1.158:1400/xml/DeviceProperties1.xml while sending Action = GetZoneInfo for URI = http://192.168.1.158:1400/DeviceProperties/Control and Request = UPNP Error = with error = Error getting response stream (ReadDone2): ReceiveFailure

                              Usually the only possible way to regain control of Sonos from Homeseer is to reboot HS completely. The Sonos PI will not stop correctly, and locks up the PI Management page.
                              This error ONLY can show up if you had restarted the PI.
                              Please take logs or do you have the log of the shutdown?

                              Comment

                              Working...
                              X