Announcement

Collapse
No announcement yet.

Radio from TuneIn does not resume on TTS announcement via Event

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Radio from TuneIn does not resume on TTS announcement via Event

    Just tried TTS via Events.

    I noticed, that if I play a song from a library, it resumes after the announcement.
    But if I was playing a radio from TuneIn, after the announcement, radio station is back on track, but have to manually trigger play button on Sonos App.
    Is there a workaround for this?

    Also, how do you manage to play a some chime just before the announcement, is there an easy way?

    Thanks.

  • #2
    Originally posted by chapa View Post
    Just tried TTS via Events.

    I noticed, that if I play a song from a library, it resumes after the announcement.
    But if I was playing a radio from TuneIn, after the announcement, radio station is back on track, but have to manually trigger play button on Sonos App.
    Is there a workaround for this?

    Also, how do you manage to play a some chime just before the announcement, is there an easy way?

    Thanks.
    Which PI version are you on? Which OS? Can you post screenshot of your events. Consult the help file (click (tools->help->Sonos) on how to do chimes before or after announcement.

    Dirk

    Comment


    • #3
      Hi Dirk,

      Sorry for not being concrete. I am new here. What is PI ? I often find it in comments.

      Some info:
      Sonos Plugin 3.1.0.24

      System:
      Current Date/Time: 8/13/2018 7:21:40 PM
      HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435
      Operating System: Microsoft Windows 10 Home - Work Station
      System Uptime: 2 Days 20 Hours 3 Minutes 53 Seconds
      IP Address: 192.168.1.207
      Number of Devices: 653
      Number of Events: 27
      Available Threads: 200
      HSTouch Enabled: True
      Event Threads: 0
      Event Trigger Eval Queue: 0
      Event Trigger Priority Eval Queue: 0
      Device Exec Queue: 0
      HSTouch Event Queue: 0
      Email Send Queue: 0
      Anti Virus Installed: Windows Defender

      Enabled Plug-Ins
      1.3.3.0: Device History
      3.0.0.48: EasyTrigger
      3.9.610.5: HSBuddy
      2.0.2.5: JowiHue
      3.1.0.24: Sonos
      3.0.6159.37431: UltraNetatmo3
      3.0.6175.15900: UltraNetatmoWelcome3
      3.0.1.190: Z-Wave

      Event:
      http://prntscr.com/ki4ivc

      Linkgroup:
      http://prntscr.com/ki4j2w

      Player Table:
      http://prntscr.com/ki4j7z

      Hope above helps.

      BTW I played more.
      Sometimes Radio resume playing, but seems on random.
      And when resume, often it is another Radio Station, but not the last I used to play.

      Comment


      • #4
        Originally posted by chapa View Post
        Hi Dirk,

        Sorry for not being concrete. I am new here. What is PI ? I often find it in comments.

        Some info:
        Sonos Plugin 3.1.0.24

        System:
        Current Date/Time: 8/13/2018 7:21:40 PM
        HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435
        Operating System: Microsoft Windows 10 Home - Work Station
        System Uptime: 2 Days 20 Hours 3 Minutes 53 Seconds
        IP Address: 192.168.1.207
        Number of Devices: 653
        Number of Events: 27
        Available Threads: 200
        HSTouch Enabled: True
        Event Threads: 0
        Event Trigger Eval Queue: 0
        Event Trigger Priority Eval Queue: 0
        Device Exec Queue: 0
        HSTouch Event Queue: 0
        Email Send Queue: 0
        Anti Virus Installed: Windows Defender

        Enabled Plug-Ins
        1.3.3.0: Device History
        3.0.0.48: EasyTrigger
        3.9.610.5: HSBuddy
        2.0.2.5: JowiHue
        3.1.0.24: Sonos
        3.0.6159.37431: UltraNetatmo3
        3.0.6175.15900: UltraNetatmoWelcome3
        3.0.1.190: Z-Wave

        Event:
        http://prntscr.com/ki4ivc

        Linkgroup:
        http://prntscr.com/ki4j2w

        Player Table:
        http://prntscr.com/ki4j7z

        Hope above helps.

        BTW I played more.
        Sometimes Radio resume playing, but seems on random.
        And when resume, often it is another Radio Station, but not the last I used to play.
        Thanks for the info, it all looks good nothing that jumps out. I see you have the same issue with living room player showing up multiple time, the only thing could be that you are picking a player, either as source or destination, that would be a good choice. The S9 would be a good choice, a paired S1 to an S9 would be a bad choice.
        Could you turn the PI (PlugIn) debug flag on, turn disk logging on, do the announcement that has the wrong station playing, turn off the disk-log-flag (important!!!) and post the log file which you can find under <hs root>\html\sonos\Logs

        Thanks,

        Dirk

        Comment

        Working...
        X