Announcement

Collapse
No announcement yet.

Could not load file or assembly 'System.Data.SQLite...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by dcorsus View Post

    I guess time to go back to basics. Can you also look for System.Data.SQLite.dll in your file folders. It is the companion dll. Despite the error being on SQLite.Interop.dll I believe both go together as an assembly.
    Next, is this a plain vanilla Window install or VM or ?? You peaked my curiosity that you use powershell to display files, anything special about this configuration?
    Is .NET updates up to date?
    Is HS running as admin (grasping at straws here)
    HS Is running as admin.

    .....


    Dirk
    Physical system, running on an Intel NUC (Old install was a Win7 VM)
    Well, all windows updates are installed, that should include .NET, right?
    Powershell simply because Powershell! (I just have not used a normal command promp in years)

    PS C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3> Get-ChildItem -Recurse -Include System.Data*


    Directory: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Bin\ImperiHome


    Mode LastWriteTime Length Name
    ---- ------------- ------ ----
    -a---- 2016-03-08 12:42 299008 System.Data.SQLite.dll


    Directory: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Bin\SDJ-Health


    Mode LastWriteTime Length Name
    ---- ------------- ------ ----
    -a---- 2017-04-02 11:11 1189888 System.Data.SQLite.dll


    Directory: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Bin\Z-Wave


    Mode LastWriteTime Length Name
    ---- ------------- ------ ----
    -a---- 2013-07-24 09:54 251392 System.Data.SQLite.dll


    Directory: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Bin


    Mode LastWriteTime Length Name
    ---- ------------- ------ ----
    -a---- 2016-05-06 12:22 251392 System.Data.SQLite.dll


    PS C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3>

    Comment


    • #17
      Originally posted by janjoh View Post

      Physical system, running on an Intel NUC (Old install was a Win7 VM)
      Well, all windows updates are installed, that should include .NET, right?
      Powershell simply because Powershell! (I just have not used a normal command promp in years)

      PS C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3> Get-ChildItem -Recurse -Include System.Data*


      Directory: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Bin\ImperiHome


      Mode LastWriteTime Length Name
      ---- ------------- ------ ----
      -a---- 2016-03-08 12:42 299008 System.Data.SQLite.dll


      Directory: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Bin\SDJ-Health


      Mode LastWriteTime Length Name
      ---- ------------- ------ ----
      -a---- 2017-04-02 11:11 1189888 System.Data.SQLite.dll


      Directory: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Bin\Z-Wave


      Mode LastWriteTime Length Name
      ---- ------------- ------ ----
      -a---- 2013-07-24 09:54 251392 System.Data.SQLite.dll


      Directory: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Bin


      Mode LastWriteTime Length Name
      ---- ------------- ------ ----
      -a---- 2016-05-06 12:22 251392 System.Data.SQLite.dll


      PS C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3>
      Well well, we might be getting somewhere, the file is missing in the html/sonos/bin subdirectory. Can you display that subdirectory?

      I just noticed maybe what the issue is. How do you start HS? Is a working directory specified or some path?

      At start up I see this entry in your previous posted log:
      CurrentAppPath = C:\Windows\system32

      This should be the HomeSeer directory, something like:
      CurrentAppPath = C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3

      I suspect you configured an auto-start setting and you may or may not have specified a working path. Whatever it is, I think that's where the problem is. For the PI to work (and I suspect other PIs as well), the "Environment.CurrentDirectory" (a .NET function) should return the HS root directory else PIs can't figure out where their subdierctories are.

      Dirk


      Comment


      • #18
        Originally posted by dcorsus View Post

        Well well, we might be getting somewhere, the file is missing in the html/sonos/bin subdirectory. Can you display that subdirectory?

        I just noticed maybe what the issue is. How do you start HS? Is a working directory specified or some path?

        At start up I see this entry in your previous posted log:
        CurrentAppPath = C:\Windows\system32

        This should be the HomeSeer directory, something like:
        CurrentAppPath = C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3

        I suspect you configured an auto-start setting and you may or may not have specified a working path. Whatever it is, I think that's where the problem is. For the PI to work (and I suspect other PIs as well), the "Environment.CurrentDirectory" (a .NET function) should return the HS root directory else PIs can't figure out where their subdierctories are.

        Dirk

        GAWD that was silly. Yes, working dir incorrect in script. (Silly that this was the only thing dislinking it )

        But, not quite there yet. I stopped/Reinstalled/Started.. now i get this instead
        Nov-07 20:03:37 Sonos Error LibGetObjectslist unable to open DB for zoneplayer = Sovrum with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
        Nov-07 20:03:33 Sonos Error LibGetRadioStationlists unable to open DB for zoneplayer = Sovrum with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
        Nov-07 20:03:29 Sonos Error LibGetRadioStationlists unable to open DB for zoneplayer = Kök with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
        Nov-07 20:03:24 Sonos Error GetArtists unable to open DB for zoneplayer = Kök with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
        Nov-07 20:02:37 Sonos Error GetArtists unable to open DB for zoneplayer = Kök with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
        Nov-07 20:02:30 Sonos Error GetArtists unable to open DB for zoneplayer = Kök with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
        Nov-07 20:02:26 Sonos Error LibGetRadioStationlists unable to open DB for zoneplayer = Kök with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks

        Comment


        • #19
          And now the path seem fine at least
          Nov-07 19:59:44 Sonos Sonos Plugin Initialized
          Nov-07 19:59:44 Sonos InitIO Called for Instance =
          Nov-07 19:59:44 Sonos InitIO for Instance = found this plugin running on Linux = False
          Nov-07 19:59:44 Sonos InitIO Called for Instance = and running on OS = Win32NT
          Nov-07 19:59:44 Sonos InitIO for Instance = found HS running on Linux = False
          Nov-07 19:59:44 Sonos InitIO for Instance = found CurrentAppPath = C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3
          Nov-07 19:59:44 Starting Plug-In Initializing plugin Sonos ...
          Nov-07 19:59:44 Info Plugin Sonos has connected. IP:127.0.0.1:50143
          Nov-07 19:59:44 Plug-In Finished initializing plug-in Sonos
          Nov-07 19:59:35 Updater Install/Update of package Sonos was successful.
          Nov-07 19:59:35 Updater Extraction Complete.
          Nov-07 19:59:35 Updater Extracting files from zip file: bin.zip
          Nov-07 19:59:35 Updater Extraction Complete.
          Nov-07 19:59:35 Updater Extracting files from zip file: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Updates3\Sonos3.1.0.26\images.zip Destination: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\html\images\Sonos\
          Nov-07 19:59:35 Updater Extraction Complete.
          Nov-07 19:59:34 Updater Extracting files from zip file: help.zip
          Nov-07 19:59:34 Updater Copying file: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\HSPI_Sonos.exe.config
          Nov-07 19:59:34 Updater Copying file: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\HSPI_Sonos.exe
          Nov-07 19:59:34 Updater Installing package Sonos
          Nov-07 19:59:34 Updater Update hspi_sonos.exe downloaded successfully
          Nov-07 19:59:31 Updater Downloading update: Sonos
          Nov-07 19:59:31 Updater Starting download of updates

          Comment


          • #20
            Oh wait.. On a hunch i changed DB zone from "Kök" to "Sovrum" to get rid of the pesky "non US" character.. that actually looks like it has fixed it. I now see the db populating.. Yey for now

            Comment


            • #21
              Originally posted by janjoh View Post

              GAWD that was silly. Yes, working dir incorrect in script. (Silly that this was the only thing dislinking it )

              But, not quite there yet. I stopped/Reinstalled/Started.. now i get this instead
              Nov-07 20:03:37 Sonos Error LibGetObjectslist unable to open DB for zoneplayer = Sovrum with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
              Nov-07 20:03:33 Sonos Error LibGetRadioStationlists unable to open DB for zoneplayer = Sovrum with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
              Nov-07 20:03:29 Sonos Error LibGetRadioStationlists unable to open DB for zoneplayer = Kök with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
              Nov-07 20:03:24 Sonos Error GetArtists unable to open DB for zoneplayer = Kök with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
              Nov-07 20:02:37 Sonos Error GetArtists unable to open DB for zoneplayer = Kök with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
              Nov-07 20:02:30 Sonos Error GetArtists unable to open DB for zoneplayer = Kök with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
              Nov-07 20:02:26 Sonos Error LibGetRadioStationlists unable to open DB for zoneplayer = Kök with error- SQL logic error or missing database no such table: Tracks
              Suspect you haven't yet created a musicDB. I'd be curious that the zoneplayer name screws up things. Don't think I use the name in the DB in the first place as the DB is the same for all players.

              Comment


              • #22
                Originally posted by dcorsus View Post

                Suspect you haven't yet created a musicDB. I'd be curious that the zoneplayer name screws up things. Don't think I use the name in the DB in the first place as the DB is the same for all players.
                Well, new wierd problem. Regardless if i select "Play track" or "Play artist" the picker shows me "Artist". I cannot select a track.. Gah.. I am cursed

                Edit: CLeared browser cache. That brought back "all" the pickers.
                Last edited by janjoh; November 8th, 2018, 04:42 PM.

                Comment

                Working...
                X