Announcement

Collapse
No announcement yet.

Error getting status

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Error getting status

    I have the plugin installed and it reports "OK" status but does not successfully control the pumps and throws the following errors into the log every 2 seconds as it polls status even though the polling interval is set to 5 minutes. I have attached a screenshot of the log as well. I have Jandy controller with software 1.6.9 on the Autelis.

    Thanks for your help.




    Oct-18 4:35:15 AM Autelis ERROR System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (1, 1). ---> System.Xml.XmlException: Data at the root level is invalid. Line 1, position 1. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(String res, String arg) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseRootLevelWhitespace() at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read() at System.Xml.XmlTextReader.Read() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializati onReaderJandyPumpsResponse.Read4_response() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(TextReade r textReader) at HSPI_Autelis.JandyController.GetPumpsCmd() at HSPI_Autelis.AutelisApp.OnPollTimerEvent(Object sender, ElapsedEventArgs e)
    Oct-18 4:35:15 AM Autelis DEBUG 404: File not found
    Oct-18 4:35:15 AM Autelis DEBUG WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (404) Not Found.
    Oct-18 4:35:15 AM Autelis INFO CMD SENT: http://192.168.0.134:80/pumps.xml?
    Oct-18 4:35:15 AM Autelis DEBUG 8 6520 10000000 0 554 0 1.6.9 1508326574 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 83 60 104 63 0 65 0 F
    Oct-18 4:35:15 AM Autelis INFO CMD SENT: http://192.168.0.134:80/status.xml?
    Attached Files

  • #2
    Strange,
    I believe Spud will need to know what pool panel / equipment you are controlling.

    What is returned with a browser when you enter: http://192.168.0.134:80/pumps.xml?
    Larry

    Comment


    • #3
      For the pumps part to work you need firmware 1.6.12 or later, see this thread:
      http://autelis.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=550

      The 2 seconds polling is definitely strange and I don't see how it can happen, anyway I fixed a few things in version 3.0.0.19 of the plugin available here to handle errors better. Please test it and let me know if you still see the log lines every 2 seconds. Thanks!

      Comment


      • #4
        Thanks for your help. I updated the firmware and installed the beta plugin and now seems to work without issue. No more log entries except every 5 min as expected.

        Comment

        Working...
        X