Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pool and Spa Chlorination Setpoint error in .26

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pool and Spa Chlorination Setpoint error in .26

    Hi spud

    It looks like there is bug in .26 when trying to set the pool or spa chlorination set points from HS3. I have an Autelis running on firmware 1.6.16 on a Jandy iAquaLink system.

    Debug shows:


    Mar-20 8:42:26 AM AutelisDEBUG 500 Internal Server Error: Expected data not present
    Mar-20 8:42:26 AM AutelisERROR WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
    Mar-20 8:42:26 AM AutelisINFO CMD SENT: http://192.168.1.35:80/set.cgi?name=chlrs&value=9
    Mar-20 8:42:26 AM Device ControlDevice: Pool Spa Chlorination Setpoint to (value)% (9) by/from: CAPI Control Handler
    Mar-20 8:42:03 AM AutelisDEBUG 9 25 54 5 54 0 0 0 0 0 0 0 0 0

    Mar-20 8:37:59 AM AutelisDEBUG 500 Internal Server Error: Expected data not present
    Mar-20 8:37:59 AM AutelisERROR WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
    Mar-20 8:37:59 AM AutelisINFO CMD SENT: http://192.168.1.35:80/set.cgi?name=chlrp&value=30
    Mar-20 8:37:59 AM Device ControlDevice: Pool Pool Chlorination Setpoint to (value)% (30) by/from: CAPI Control Handler


    I am not sure if this is just in .26 or has been there for a while since I am just opening my pool back up after a while.

    Thanks


    ——-
    EDIT:

    same problem with Setting pump speed

    Mar-20 8:50:12 AM Autelis DEBUG 500 Internal Server Error: Expected data not present
    Mar-20 8:50:12 AM Autelis ERROR WebException: ProtocolError The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
    Mar-20 8:50:12 AM Autelis INFO CMD SENT: http://192.168.1.35:80/set.cgi?name=vsp1&value=2
    Mar-20 8:50:12 AM Device Control Device: Pool Pump 1 Speed to Pool (2) by/from: CAPI Control Handler


    However, turning the spa heat on worked fine:

    Mar-20 8:51:25 AM Autelis DEBUG 1
    Mar-20 8:51:25 AM Autelis INFO CMD SENT: http://192.168.1.35:80/set.cgi?name=spaht&value=1
    Mar-20 8:51:25 AM Device Control Device: Pool Spa Heat to On (1) by/from: CAPI Control Handler

  • #2
    I see the problem, and I will fix it asap.
    However unless they changed the API, I think those commands have never worked before. Did they work at any point for you before?

    Comment


    • #3
      Originally posted by spud View Post
      I see the problem, and I will fix it asap.
      However unless they changed the API, I think those commands have never worked before. Did they work at any point for you before?
      Thanks! I don’t really know, I don’t remember if I tested them in the past (I have not done a comprehensive test of all the commands).

      Comment


      • #4
        Please test version 3.0.0.27 available in the beta section of the updater.
        Thanks!

        Comment

        Working...
        X