Announcement

Collapse
No announcement yet.

BLRfid plugin NOT working in Linux

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • BLRfid plugin NOT working in Linux

    Works fine in Windows Homeseer 3. It does not work in Ubuntu Linux Homeseer 3.

    Testing the plugin in Linux here...validated the serial connection looking at the serial input.

    CS-BTPro:/dev# cat ttyUSB1
    1lW9 1iSz 1lW9 1iSz 1lW9 1iSz 1lW9 1iSz 1lW9 1iSz 1lW9 1lW9 1iSz 1lW9 1iSz ^C



    So when trying to enter /dev/ttyUSB1 in com option box it changes the input to %dev%ttyUSB1.

    Edited the configuration file so it looks like this:

    [Settings]
    supportForumUrl=http://forums.homeseer.com/forumdisplay.php?f=1076
    sendToMessageServerClients=false
    sendToBLBroadcastClients=false
    debugLevel=true
    rfidReceiver1ComPort="/dev/ttyUSB1"

    Not seeing any of the tags though via the logging of the plugin.

    Looks like the plugin is starting fine.

    Jun-28 3:41:35 PM BLRfid start Initializing BLRfid...
    Jun-28 3:41:35 PM BLRfid start BLRfid version is: 2.0.11.0
    Jun-28 3:41:35 PM BLRfid start Loaded configuration successfully
    Jun-28 3:41:35 PM BLRfid start BLRfid Debug Logging is Enabled!
    Jun-28 3:41:35 PM BLRfid start Checking devices owned by BLRfid
    Jun-28 3:41:36 PM BLRfid start No RFID tags or groups have been assigned to BLRfid!
    Jun-28 3:41:37 PM BLRfid start RFID Receiver #1 (/dev/ttyUSB1) is Open!
    Jun-28 3:41:37 PM BLRfid start BLRfid plugin has been initialized
    Jun-28 3:41:37 PM Starting Plug-In Plugin BLRfid started successfully in 2001 milliseconds
    Jun-28 3:41:37 PM Starting Plug-In BLRfid loaded in 3008 milliseconds
    Jun-28 3:41:37 PM Plug-In Finished initializing plug-in BLRfid

    Am I the first to use this plugin in Linux?

    There is nothing seen at all in the debug logs here running the plugin in Linux. Plugin acts fine except that it doesn't see any of the tags.

    Only using 12VDC tags in automobiles and nothing else at this time (well since the beginning of the CheaperRFID plugin in the HS2 days).
    - Pete

    Auto mator
    Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
    Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

    X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

  • #2
    You may be the first that has tried it in Linux
    Can you log a ticket on my site for this so I can keep track of it and I will take a look
    Cheers,
    Bob
    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

    Comment


    • #3
      Thank you Bob.

      Logged a ticket on your support site.

      Using the RFID device here to test a LoRa 1 watt 8Km transciever (modem)...IE: you can utilize this remotely in out buildings / detached garage for all sorts of stuff and using your plugin to benchmark the device.
      - Pete

      Auto mator
      Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
      Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

      X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

      Comment


      • #4
        Yep I saw it - will get to it as soon as I can
        The next 2 weeks at work are gonna be busy as 3 people are off on vacation
        Will let u know
        Cheers,
        Bob
        Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

        Comment


        • #5
          Not an issue Bob. Thank you for the follow up.
          - Pete

          Auto mator
          Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
          Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

          X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

          Comment


          • #6
            You likely need to perform the steps here for the debug logging

            https://forums.homeseer.com/forum/3r...-debug-logging

            Then delete the debug log and capture a new debug
            Strange why you could not log to my site
            Cheers,
            Bob
            Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

            Comment


            • #7
              Strange why you could not log to my site

              I forgot the password and then logged in with the reminder...

              - Pete

              Auto mator
              Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
              Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

              X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

              Comment


              • #8
                Thank you Bob for the Linux fix to your BLRFid plugin. Working well on Ubuntu 18.04 64 bit Linux.
                - Pete

                Auto mator
                Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
                Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

                X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

                Comment


                • #9
                  You are welcome - glad to help
                  Cheers,
                  Bob
                  Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                  Comment


                  • #10
                    Seeing one issue with: (Linux version of plugin)

                    Last Tag Out Of Range shows: Not Set (never changes)

                    Where as in Windows it shows:

                    Last Tag Out Of Range shows: Tag and changes.

                    Should I open a ticket?


                    - Pete

                    Auto mator
                    Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
                    Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

                    X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

                    Comment


                    • #11
                      Yea open a ticket and I will take a look
                      Cheers,
                      Bob
                      Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                      Comment


                      • #12
                        Thank you Bob.

                        Well now it looks like it is working. It did not work all week.

                        This morning I disabled the plugin and deleted the Last Tag Out Of Range variable.

                        I then re-enabled the plugin and first auto used I saw a Last Tag Out Of Range with car used.



                        - Pete

                        Auto mator
                        Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
                        Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

                        X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

                        Comment


                        • #13
                          Glad its working
                          Keep an eye on it and let me know
                          Cheers,
                          Bob
                          Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                          Comment

                          Working...
                          X