Announcement

Collapse
No announcement yet.

HS4 and the Concord 4 plug-in

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • TeleFragger
    replied
    anyone confirm?

    Leave a comment:


  • TeleFragger
    replied
    no lag to report but i can say that when i go to add an event, only one device shows up. it isnt anything worthhile... has anyone else experienced it?

    i cant setup emails on panel control as i cant get to it... nor can i setup turn garage lights when door opens...

    i posted in hs4 beta area

    Leave a comment:


  • mattm55
    replied
    No. I haven't tested HS Mobile. Ill give it a try soon.
    Matt

    Leave a comment:


  • concordseer
    replied
    mattm55 are you using HS Mobile. Have you experienced the lag in device update I mentioned above.

    Leave a comment:


  • mattm55
    replied
    I tried setting up HS4 (Windows 10) this morning and ran out of time. Had to revert back to HS3. Got as far as the install, reset port but need to read more on getting HS3 setup into HS4. Also couldn't seem to find where to install license. It didn't prompt me for it? I would like to just copy stuff from HS3 > HS4 manually instead of a complete setup. -Matt

    2/24: Had a little more time to play with HS4 Pro on Windows 10.
    1. Shutdown HS3
    2. Backed up complete HomeSeer HS3 > HomeSeer HS3_Backup
    3. Uninstalled HS3 from Windows (didn't remove HS3 files when asked)
    3. Changed HomeSeer HS3 to HomeSeer
    4. Installed HS4 to HomeSeer
    5. Registered (http://yourHSip.../register.html
    *I had an issue getting HS3 license in. Had to double click my password, enter and then enter HS3 license?? Worked

    So far, looks OK but devices for Concord not displaying. The alarm is ACK so no annoying beeps.

    Edit: 2/24 Restore Concord Devices fixed
    1. Setup > Labs > Click Fix Device/Feature Relationships and restarted

    Edit: 2/25 Concord devices are showing up now as well as my other PI's. My first impressions from 20k feet > So far I see the GUI changed which I prefer the older version. Going into the devices (Concord at least) and the internal tabs aren't finished or working yet. Yup, beta. I'll see how the internals have changed. YMMV.

    Hope others have some tips, tricks as we move forward.
    Matt

    Leave a comment:


  • concordseer
    replied
    Running HS4 Beta v37 and there’s a noticeable delay in device status update on HS Mobile. Possibly 2-3 seconds. No problem in HS Touch. Status update fires immediately.

    Leave a comment:


  • mattm55
    replied
    Yes, busy here 3d printing up a storm. I will do a backup (snapshot) of my HS3 and then do the update. Matt

    Leave a comment:


  • TeleFragger
    replied
    Originally posted by mattm55 View Post
    That's great to hear. We'll see if Windows upgrade feedback goes as smooth )
    ive got one there.. just need to get back to this. i was on the early testing but due to a family death, havent got back to it.
    i do have my fresh built win10 box... so ill give a go hopefully tonight after MMA

    Leave a comment:


  • mattm55
    replied
    That's great to hear. We'll see if Windows upgrade feedback goes as smooth )

    Leave a comment:


  • concordseer
    replied
    Carried out the HS4 Beta upgrade and can report that everything appears to be running as expected with the Concord 4 plugin running on a Rock64 4Gb board running Armbian Linux. Certainly looks promising.

    Leave a comment:


  • mattm55
    replied
    Yes. I have just updated to W10 (still free upgrade from 8.1) and run Milestone & HSx on it with no issues. OK, the W10 reverted power settings to sleep -30mins and made my HS Concord4 start Bus Failure. Grrrrrr

    Leave a comment:


  • TeleFragger
    replied
    Originally posted by mattm55 View Post
    Looks like HS4 is getting closer to a release. ;o)
    yeah and ive got a win10 box freshly built to run it! also considering a 2k19 box as someone else said Server has less overhead...
    but ill be running it on a 7th gen i5, 32gb ddr4 memory and 512gb nvme... dont think overhead is a concern!

    so once i get HS4 installed... i will be installing Concord 4 FIRST and immediately...

    Leave a comment:


  • mattm55
    replied
    Looks like HS4 is getting closer to a release. ;o)

    Leave a comment:


  • TeleFragger
    replied
    wow... sweet.. this plugin in HS3 is rock solid for me and uses everything I totally need... glad yall are still using the plugin too and supporting it...

    Leave a comment:


  • mattm55
    replied
    Well, glad the forum subscriptions work as I've been distracted and didn't even know about the upcoming release of HS4. Ordered and ready to test.
    Matt

    Leave a comment:

Working...
X