Announcement

Collapse
No announcement yet.

TPI Session Closed/TPI Login

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • TPI Session Closed/TPI Login

    I have a Honeywell Vista 20p with the Envisalink 4. Has anyone else been experiencing any TPI Session Closed and TPI Login events? I'm coming from the Envisalink DSC plug-in with the Envisalink 3 and never noticed these events before (I get texted any time the plugin connects and disconnects from the Envisalink).

    I'm seeing this fairly regularly throughout the day whether the system is armed or not. When it happens, the plug-in will usually connect right back to the Envisalink within about 5-10 seconds. Here is a snip it of the debug log when the disconnect occurs.

    Feb-11 10:35:25 DEBUG Request: DumpZoneTimers ^02,$
    Feb-11 10:35:30 ERROR Receiver::Run() A socket error has occured: Unable to read data from the transport connection: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.
    Feb-11 10:35:30 DEBUG Stack: at System.Net.Sockets.NetworkStream.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
    at EnvisaLinkAdemco.Communications.Reciever.Run()
    Feb-11 10:35:30 INFO Connection Lost, will try to reconnect in 10 seconds
    Feb-11 10:35:41 INFO Trying to reconnect to: envisalink:4025
    Feb-11 10:35:41 INFO Reconnection OK
    Feb-11 10:35:41 ERROR Receiver::Run() A socket error has occured: Unable to read data from the transport connection: An existing connection was forcibly closed by the remote host.
    Feb-11 10:35:41 DEBUG Stack: at System.Net.Sockets.NetworkStream.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
    at EnvisaLinkAdemco.Communications.Reciever.Run()
    Feb-11 10:35:41 INFO Connection Lost, will try to reconnect in 10 seconds
    Feb-11 10:35:52 INFO Trying to reconnect to: envisalink:4025
    Feb-11 10:35:52 INFO Reconnection OK
    Feb-11 10:35:52 DEBUG Received: Login:

    Feb-11 10:35:52 DEBUG Request: SendKeystrokeString xxxxxx
    Feb-11 10:35:52 DEBUG LoginInteraction
    Feb-11 10:35:52 DEBUG Received: OK

    Current Date/Time: 2/11/2018 1:57:45 PM
    HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.368
    Operating System: Microsoft Windows 10 Pro - Work Station
    System Uptime: 23 Days 1 Hour 43 Minutes 45 Seconds
    Number of Devices: 596
    Number of Events: 512
    Available Threads: 400

    Enabled Plug-Ins
    3.0.0.43: EasyTrigger
    3.0.0.29: EnvisaLinkAdemco
    1.1.12.0: Honeywell WiFi Thermostat
    3.0.0.6: HSZigBee
    3.0.0.28: MediaController
    3.0.0.14: NetCAM
    2.1.6.0: OpenSprinkler
    3.0.1.114: PHLocation
    3.1.0.22: Sonos
    3.0.6601.28887: UltraLighting3
    3.0.0.80: weatherXML
    3.0.1.193: Z-Wave

  • #2
    What is the current firmware of your EVL4?

    This is a known problem which has recently been fixed in the EVL4 firmware version 1.12.189A. I'm not sure if this firmware has been pushed to everybody yet. If not, you can request the update to be pushed to your board by contacting eyez-on support.

    Comment


    • #3
      Originally posted by spud View Post
      What is the current firmware of your EVL4?

      This is a known problem which has recently been fixed in the EVL4 firmware version 1.12.189A. I'm not sure if this firmware has been pushed to everybody yet. If not, you can request the update to be pushed to your board by contacting eyez-on support.
      Firmware Version: 01.01.114A

      I'll get in touch with EyezON support and see if I can get the new firmware and confirm the issue is resolved.

      Thanks for the info!

      UPDATE: I just received Firmware Version: 01.01.127A and will report back if the issue is resolved.
      Last edited by slbuck; February 11th, 2018, 06:24 PM. Reason: updated information

      Comment


      • #4
        Ever since the new firmware has been pushed out to the Envisalink, I have not seen any TPI Session Closed events.

        Comment

        Working...
        X