Announcement

Collapse
No announcement yet.

General System Tamper not seen by plugin

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • General System Tamper not seen by plugin

    Greetings. Looking at the debug log, it looks like it receives the Trouble LED ON but I can't get any event to respond to it.
    In the following log I've started in a Tamper state then cleared the Tamper then create a new Tamper condition.

    Here is the debug log entries and event:
    Oct-21 18:16:01 DEBUG KeypadLedflashStatePartition1Only 10
    Oct-21 18:16:01 DEBUG VerboseTroubleStatus 01
    Oct-21 18:16:01 DEBUG KeypadLedStatePartition1Only 80
    Oct-21 18:16:01 DEBUG KeypadLedflashStatePartition1Only 00
    Oct-21 18:16:02 DEBUG KeypadLedStatePartition1Only 91
    Oct-21 18:16:02 DEBUG PartitionReadyForceArmingEnabled 1
    Oct-21 18:16:38 DEBUG Request: Poll
    Oct-21 18:16:38 DEBUG CommandAcknowledge 000
    Oct-21 18:17:26 DEBUG KeypadLedStatePartition1Only 81
    Oct-21 18:17:27 DEBUG TroubleLedoff 1
    Oct-21 18:17:27 DEBUG TroubleLedoff 2
    Oct-21 18:17:27 DEBUG TroubleLedoff 3
    Oct-21 18:17:27 DEBUG TroubleLedoff 4
    Oct-21 18:17:30 DEBUG KeypadLedStatePartition1Only 91
    Oct-21 18:17:31 DEBUG TroubleLedon 1
    Oct-21 18:17:31 DEBUG TroubleLedon 2
    Oct-21 18:17:31 DEBUG TroubleLedon 3
    Oct-21 18:17:31 DEBUG TroubleLedon 4

    Click image for larger version

Name:	tamper event.jpg
Views:	1
Size:	49.0 KB
ID:	1211530

    Also not reported is the AC Power Restored in the Verbose Message Triggers. Your thoughts appreciated. Thanks

  • #2
    Spud,
    Any ideas if this could be something I've overlooked in my configuration or if it might be the plugin.

    I am on a DSC 1864 with a RFK5564 keypad.
    Thanks.

    Comment


    • #3
      Code:
      Oct-21 18:16:01 DEBUG VerboseTroubleStatus 01
      This message means the panel reports a "Service is required" trouble status, so if you try to trigger with that parameter instead of SensorZoneTamper I think it should work.

      Comment


      • #4
        Originally posted by spud View Post
        Code:
        Oct-21 18:16:01 DEBUG VerboseTroubleStatus 01
        This message means the panel reports a "Service is required" trouble status, so if you try to trigger with that parameter instead of SensorZoneTamper I think it should work.
        Thanks Spud. Yes it does trigger when I use Service is Required. I am using the tamper input on a zone expander so I was expecting it would be a General System Tamper.

        Comment


        • #5
          Is there a Service Required Restored or Cleared ?

          Spud,
          I've been adding more logic to my tamper events and wanted to show the tamper restored. Using tamper inputs on the expansion cards I trigger on the Service Required, but on restore there is no matching Service Required Restored trigger to use in the event.

          I can use the Trouble LED OFF, but it is a bit generic and may be active in other situations.
          Thanks for your help.

          Comment


          • #6
            Originally posted by Kitar View Post
            Spud,
            I've been adding more logic to my tamper events and wanted to show the tamper restored. Using tamper inputs on the expansion cards I trigger on the Service Required, but on restore there is no matching Service Required Restored trigger to use in the event.

            I can use the Trouble LED OFF, but it is a bit generic and may be active in other situations.
            Thanks for your help.
            I haven't tested but I think you could use the same message "Verbose Trouble Status" but with the parameter Trouble = None

            You may need to use a virtual device or global variable that is set to 1 when the "Service Required" trouble happens and then only trigger when Trouble = None and this virtual device or global variable is set to 1

            Comment


            • #7
              Originally posted by spud View Post
              I haven't tested but I think you could use the same message "Verbose Trouble Status" but with the parameter Trouble = None

              You may need to use a virtual device or global variable that is set to 1 when the "Service Required" trouble happens and then only trigger when Trouble = None and this virtual device or global variable is set to 1
              I gave this a try and the None becomes true immediately after the tamper.

              In any case the device manager does not reflect a trouble condition. The Icon is a green "Ready" but the keypad does have an Amber LED lit.

              On my keypad, I look at the Service Required and press *2 to view it and it displays General System Tamper.

              Comment

              Working...
              X