Announcement

Collapse
No announcement yet.

Homeseer very sluggish

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Homeseer very sluggish

    I have attached my system profile.

    I am posting this here because Homeseer Tech Support suggested that I contact the plug in authors with regard to a long running script.

    I have not written aby script for any events in my system.

    I purchase a new hometroller in March 2017. As you can see by my system profile I have a large quantity of Insteon devices in my home. Not all are physical devices, many are scenes and programs. I believe these are making homeseer run slow when I use the web interface. I have tried filtering but it seems that some of my filter options include the individual scenes, devices and Programs. For instance, When I try to filter by floor, not only do I get the options for the floors I created, I get the names of devices, scenes and programs from insteon. (see attached screen shot) why am I getting things like " basement dim scene" as a floor. I did not create that as a floor.

    I also so get the message from Windows the "10.0.0.132 is not responding due to a long running script." quite frequently. I contacted Homeseer Tech Support and here was the response:

    You may want to check all of your events and if you do not have any then ask the plugin authors if their plugin is running a script because that's the only way this message gets displayed. A long running script can cause your system to drag to a crawl.



    Please help.

    Current Date/Time: 1/13/2018 2:53:54 PM
    HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.368
    Operating System: Microsoft Windows Embedded Standard - Work Station
    System Uptime: 2 Days 6 Hours 56 Minutes 46 Seconds
    IP Address: 10.0.0.132
    Number of Devices: 780
    Number of Events: 28
    Available Threads: 200
    License: Registered
    License: 78230
    User Name and Access Level: XXXXX
    WAN IP Address: XXXXXXXXXXXX
    Web Server Port: XX
    Location: (Latitude) 42.38 (Longitude) 70.57

    Enabled Plug-Ins
    2.0.41.0: BLBackup
    1.1.6.0: Honeywell WiFi Thermostat
    3.0.0.46: ISYInsteon
    3.0.2.0: Napco Gemini
    Attached Files

  • #2
    I assume you have posted here as the Napco Gemini plugin is on your list of installed plugins and are wondering if it might run a script leading to the error you are seeing. The Napco Gemini plugin does not run a script so I do not believe it's involved in what you are seeing.

    Nathan
    HS 3.0.0.435 (PRO)
    Hardware: Napco GEM-P9600 | VenstarT1800 w/Insteon 2441V adapter | Insteon PLM
    Plugins HS3: Napco Gemini (mine) | Insteon Thermostat (mine) | Insteon Plug-in (mnsandler) | HSTouch Server (HST)
    Platform: Windows 10 Pro 64bit, core2 duo 2.0Ghz, 4GB memory
    http://www.kazteel.com/

    Comment


    • #3
      Yes, That is correct. Thanks for the reply.

      One down, two to go.

      MV

      Comment

      Working...
      X