Announcement

Collapse
No announcement yet.

Omni plugin & Alexa: She never finds a device.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Omni plugin & Alexa: She never finds a device.

    Ok, ongoing challenge. I have a virtual device created to set Omni to Armed Night. The device works as expected. Alexa discovery does not find it.

  • #2
    It's hard to say. Do you have the Voice Command box populated with the command?
    Click image for larger version

Name:	screenshot1.png
Views:	58
Size:	58.2 KB
ID:	1367609
    HS3Pro Running on a Raspberry Pi3
    68 Z-Wave Nodes, 174 Events, 326 Devices
    UPB modules via OMNI plugin/panel
    Plugins: Z-Wave, OMNI, HSTouch, weatherXML, EasyTrigger
    HSTouch Clients: 3 Android, 1 Joggler

    Comment


    • #3
      I do.

      Comment


      • #4
        I noticed your pic has a field "Device:" in it. See my snapshot. I do not have that in mine. Is this maybe the issue. Perhaps I missed a configuration step? Click image for larger version

Name:	Device field.JPG
Views:	61
Size:	135.4 KB
ID:	1367613

        Comment


        • #5
          Ok, I did what some posters tried: I disabled and unlinked the HS Smart Home skill, then re-enabled it. Alexa found all my configured devices. Whew!

          Comment


          • #6
            yep - you got it!
            HS3Pro Running on a Raspberry Pi3
            68 Z-Wave Nodes, 174 Events, 326 Devices
            UPB modules via OMNI plugin/panel
            Plugins: Z-Wave, OMNI, HSTouch, weatherXML, EasyTrigger
            HSTouch Clients: 3 Android, 1 Joggler

            Comment


            • #7
              Hi,
              I purchased the Omni plugin yesterday, and configured to get data from Omni, I could see all lights and zones in HS4, I am able to control the lights and zones from HS console. I enabled voice for two or three lights and then tried to add "HomeSeer SmartHome" in Alexa, added the myhs details, I clicked discover devices, I still don't see the lights etc which were enabled in HS as voice commands. Any help?

              Comment


              • #8
                Originally posted by jindala View Post
                Hi,
                I purchased the Omni plugin yesterday, and configured to get data from Omni, I could see all lights and zones in HS4, I am able to control the lights and zones from HS console. I enabled voice for two or three lights and then tried to add "HomeSeer SmartHome" in Alexa, added the myhs details, I clicked discover devices, I still don't see the lights etc which were enabled in HS as voice commands. Any help?
                When you setup your HS devices with Voice Commands, did you also tick the checkbox for Voice Command?

                There's also a really good setup doc from Leviton at:
                http://communities.leviton.com/docs/DOC-5146

                Let me know if you run into anything.


                ​​​​​​​
                HS3Pro Running on a Raspberry Pi3
                68 Z-Wave Nodes, 174 Events, 326 Devices
                UPB modules via OMNI plugin/panel
                Plugins: Z-Wave, OMNI, HSTouch, weatherXML, EasyTrigger
                HSTouch Clients: 3 Android, 1 Joggler

                Comment


                • #9
                  Thanks for replying, yeah I followed the same document. The only thing is that the screen shots were with HS3, but I have HS4, there is a little difference. Also I did not add voice command to every light, I just want to test first before I spend all the time to add all lights etc.

                  Comment


                  • #10
                    I haven't moved to Hs4 yet, but I think there is a separate tick box for voice command.

                    Also, under your network setup, make sure you have myhs and JSON support ticked, then discover devices.
                    Check your HS logs for any messages during the discovery process.
                    HS3Pro Running on a Raspberry Pi3
                    68 Z-Wave Nodes, 174 Events, 326 Devices
                    UPB modules via OMNI plugin/panel
                    Plugins: Z-Wave, OMNI, HSTouch, weatherXML, EasyTrigger
                    HSTouch Clients: 3 Android, 1 Joggler

                    Comment


                    • #11
                      I did check that box for Voice command. But I am not able to find below?

                      Also, under your network setup, make sure you have myhs and JSON support ticked, then discover devices.

                      Comment


                      • #12
                        I found that, myhs and Json are ticked, there are two skills in Alexa.
                        1. Homeseer Smart Home
                        2. HomeSeer Home Automaton Skill

                        I tried each of these, even both at the same time enabled, still it doesn't work.

                        Comment


                        • #13
                          Below are the pictures of the settings
                          Attached Files

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by jindala View Post
                            I found that, myhs and Json are ticked, there are two skills in Alexa.
                            1. Homeseer Smart Home
                            2. HomeSeer Home Automaton Skill

                            I tried each of these, even both at the same time enabled, still it doesn't work.
                            You should only use the first one. the second one uses "Tell HomeSeer to...."

                            HS3Pro Running on a Raspberry Pi3
                            68 Z-Wave Nodes, 174 Events, 326 Devices
                            UPB modules via OMNI plugin/panel
                            Plugins: Z-Wave, OMNI, HSTouch, weatherXML, EasyTrigger
                            HSTouch Clients: 3 Android, 1 Joggler

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by jindala View Post
                              Below are the pictures of the settings
                              These settings look fine. When you discover devices, is there anything in the HS log? In HS3, it is something like:
                              Amazon Echo Discovery requested, version 2

                              I'm not sure how it works in HS4 yet, but I would expect you see the same sort of log entry.
                              If you dont have a log entry for device discovery, then it has to be something between Alexa/myhs

                              HS3Pro Running on a Raspberry Pi3
                              68 Z-Wave Nodes, 174 Events, 326 Devices
                              UPB modules via OMNI plugin/panel
                              Plugins: Z-Wave, OMNI, HSTouch, weatherXML, EasyTrigger
                              HSTouch Clients: 3 Android, 1 Joggler

                              Comment

                              Working...
                              X