Announcement

Collapse
No announcement yet.

Device values and strings not being updated

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Device values and strings not being updated

    I've installed the plugin and it has created the proper devices, to which I have added the zones to Partition 1. I can control the alarm system from Homeseer (for example, I can arm the system) and Homeseer is correctly seeing the Last Panel Message, and properly logging the time it received the message.

    However, changes to the zones (e.g. opening a door, or triggering a motion detector) are not being reflected in the values of the devices, even though Homeseer is seeing the activity in the log.

    Although the plugin is configured not to ignore repeat messages, the log says some of the messages are being ignored.Could that be causing the devices not to change their status?

    Here's a snippet from the log file, with the most recent message on top:
    Code:
    Jul-14 2:23:38 PM Vista Alarm  MessageKey=DISARMED CHIME Ready to Arm 0
    Jul-14 2:23:34 PM Vista Alarm  [10000001100000100A--],0bf,[f700000f10bf001228020000000000],"CHECK 103 LngRngRadio 0000"
    Jul-14 2:23:34 PM Vista Alarm  Ignoring Message
    Jul-14 2:23:34 PM Vista Alarm  MessageKey=CHECK 103 LngRngRadio 0000 0
    Jul-14 2:23:34 PM Vista Alarm  0980746,00
    Jul-14 2:23:32 PM Vista Alarm  [00000001100000000A--],018,[f700000f1018000028020000000000],"FAULT 18 KITCHENMOTION "
    Jul-14 2:23:32 PM Vista Alarm  Ignoring Message
    Jul-14 2:23:32 PM Vista Alarm  MessageKey=FAULT 18 KITCHENMOTION 0
    Jul-14 2:23:32 PM Vista Alarm  0920224,80
    Jul-14 2:23:30 PM Vista Alarm  0980746,20
    Jul-14 2:23:29 PM Vista Alarm  [10000001100000003A--],008,[f700000f1008001c28020000000000]," DISARMED CHIME Ready to Arm "
    Jul-14 2:23:29 PM Vista Alarm  Ignoring Message
    Jul-14 2:23:29 PM Vista Alarm  MessageKey=DISARMED CHIME Ready to Arm 0

    Any advice on how to fix would be appreciated, thanks.

    #2
    what address did you enter on partition 1 setup? it doesn't match the message source. looks like it should be address 16.
    Mark

    HS3 Pro 3.0.0.534
    Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
    Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
    Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

    Comment


      #3
      I configured the plugin to use address 19 - I already have existing keypads on 16, 17 and 18. And when I configure the plugin for address 19 communications with the panel work; with other addresses there is no communication. SO i'm confident address 19 is correct.

      Comment


        #4
        for the settings page, 19 is fine if you added it to the panel. the plugin will program the ad2usb with that address so it will pick up the messages.

        however on the partition page, you need to set an address to 16 which corresponds to the message that the panel is sending. this is why you are seeing the 'ignoring message' logged. The plugin reads the message partition address so it knows what partition the zone is on.
        Mark

        HS3 Pro 3.0.0.534
        Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
        Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
        Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

        Comment


          #5
          Thanks, that instantly fixed the problem. It might be worthwhile to edit the text on the Help page (under the Partition section) to make this clearer.

          Great plugin, really appreciate it.

          Regards.

          Comment


            #6
            glad you got it working. i will update the help page. others have tripped over this as well.
            Mark

            HS3 Pro 3.0.0.534
            Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
            Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
            Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

            Comment


              #7
              OK,

              Now I know why I was only able to some logs and sometimes the devices didn't update.

              I used the same address '16' and now everything is displayed.

              Thanks mnsandler.
              Chris

              Comment

              Working...
              X