Announcement

Collapse
No announcement yet.

Telco Failure Device (1=Dim)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    i found the issue. i'll post an new version here once i fix it.
    Mark

    HS3 Pro 3.0.0.534
    Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
    Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
    Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

    Comment


    • #17
      Nice work! Thanks as always for your responsive support.

      Comment


      • #18
        Wow, i can't believe anyone else ran into this problem sooner.

        can you please test the following while you are testing the telco fault issue:

        - pull the ac power and check the device status, and then reconnect ac and recheck
        - disconnect the battery and check the device status, and then reconnect the battery and check the device status

        thanks

        to install, just shutdown hs3, replace the existing vistaalarm exe with the one in the zip, then restart hs3
        Attached Files
        Mark

        HS3 Pro 3.0.0.534
        Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
        Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
        Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

        Comment


        • #19
          I installed the plugin, I am assuming that I need to initiate a telco failure for the plugin to interpret. I can do that tomorrow for sure. I will also test the other two (battery and AC) at the same time.

          Thanks for the quick Turnaround on this and I am glad to see another bug bite the dust.

          Comment


          • #20
            Originally posted by skarragallagher View Post
            I installed the plugin, I am assuming that I need to initiate a telco failure for the plugin to interpret. I can do that tomorrow for sure. I will also test the other two (battery and AC) at the same time.

            Thanks for the quick Turnaround on this and I am glad to see another bug bite the dust.
            you could try faulting a zone and then clearing it, but i think you will need to disconnect and reconnect
            Mark

            HS3 Pro 3.0.0.534
            Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
            Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
            Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

            Comment


            • #21
              please also arm the panel while you are getting the telco faults and see how the plugin responds.
              Mark

              HS3 Pro 3.0.0.534
              Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
              Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
              Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

              Comment


              • #22
                So I did some testing with the new version

                Both the "System Low Battery" and the "Telco Failure" device triggered to On when the respective condition arose.

                The AC Power Loss Device never triggered. I verified that the panel recognized the event by checking the last panel message.

                I am still waiting for the Telco and Battery Low fault to clear from the panel so I can verify that they have properly reset.

                Comment


                • #23
                  Originally posted by skarragallagher View Post
                  So I did some testing with the new version

                  Both the "System Low Battery" and the "Telco Failure" device triggered to On when the respective condition arose.

                  The AC Power Loss Device never triggered. I verified that the panel recognized the event by checking the last panel message.

                  I am still waiting for the Telco and Battery Low fault to clear from the panel so I can verify that they have properly reset.
                  can you post a debug log of the ad2usb msgs showing the ac loss
                  Mark

                  HS3 Pro 3.0.0.534
                  Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                  Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                  Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                  Comment


                  • #24
                    Ok, i'll email you the log since it may contain alarm codes. What is your email address?

                    BTW, Everything Reset properly.

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by skarragallagher View Post
                      Ok, i'll email you the log since it may contain alarm codes. What is your email address?

                      BTW, Everything Reset properly.
                      all i need is an log entry like the following. there are no panel codes embedded.

                      [10000001000000003A--],000,[f70000008000001c08000000000000],"****DISARMED**** READY TO ARM "
                      Mark

                      HS3 Pro 3.0.0.534
                      Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                      Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                      Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by mnsandler View Post
                        all i need is an log entry like the following. there are no panel codes embedded.

                        [10000001000000003A--],000,[f70000008000001c08000000000000],"****DISARMED**** READY TO ARM "
                        I cleared out the codes

                        sorry it is a big log. It has all of the testing done this morning including troubleshooting a Comm. Failure with my monitoring company
                        Attached Files

                        Comment


                        • #27
                          This is probably what you are looking for
                          [0000000000000000----],008,[f70000051008000c00020000000000],"AC LOSS "

                          Comment


                          • #28
                            Might not be a bad idea to add a device for the Comm. Failure

                            [0001000100000000----],0fc,[f700000510fc000008020000000000],"COMM. FAILURE "

                            Comment


                            • #29
                              Originally posted by skarragallagher View Post
                              Might not be a bad idea to add a device for the Comm. Failure

                              [0001000100000000----],0fc,[f700000510fc000008020000000000],"COMM. FAILURE "
                              in hs2 i had this msg trip the Telco Failure device. I'll get this working in HS3.
                              Mark

                              HS3 Pro 3.0.0.534
                              Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                              Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                              Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                              Comment


                              • #30
                                Nice, thanks!

                                Comment

                                Working...
                                X