Announcement

Collapse
No announcement yet.

AD2SERIAL?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    AD2SERIAL?

    I have an AD2Serial that I bought years ago and just never got around to
    working with it and my Visa 50P panel. I just upgraded to HS3 and started working with it again. It appears to be communicating with the panel ( confirmed via putty )

    Does the plugin work with the serial version of the AD2?
    I see the line "Vista Alarm Found the AD2USB on port COM4 running firmware version unknown" in the log file but not sure if
    that means it works or not?

    I proceeded on the assumption that it would and did the following:

    I installed the Vista plugin and the Plug-in status was ok. Then I took a first stab at some basic configuration.
    For instance, I setup one partition and one zone/point in that partition and it said that the zone was save ok...

    Question: The Settings page for the plugin mentions security code but the help file calls it master code. My installer's documenation lists an
    installer code, manager code, and operator code. Which one do I use for the "security code"?

    I saved the configuration and navigated to the device Management screen where I saw the newly created standard plug-in devices.
    I clicked the disarm button on the only partition I created and things went downhill pretty fast.

    It didn't seem to do anything so I tried to navigate to the Plugin manager again but HS seemed to hang.
    I stopped HS and ran putty and was able to successfully connect to com4 and see the vista panel messages.
    I also tried rebooting the computer but got basically the same results.

    I restarted HS and navigated to the Installed plug-ins page and it showed the messages below:
    "WARNING: Failed getting interfaceStatus from Vista Alarm - the interface was not found in the list of active interfaces, the list
    may need to be refreshed."



    ===========================================================
    The log file showed this prior to my attempting to update/uninstall the plugin:---------------------------

    Apr-03 7:47:56 PM Plug-In Finished initializing plug-in Vista Alarm
    Apr-03 7:47:56 PM Info Plugin Vista Alarm with instance: has disconnected
    Apr-03 7:47:53 PM Info Plugin Vista Alarm with instance: has disconnected
    Apr-03 7:47:53 PM Error Initializing plug-in(1): Vista Alarm Instance::Error opening COM port COM4 to Vista Alarm
    Apr-03 7:47:53 PM Vista Alarm Error: System.UnauthorizedAccessException: Access to the port 'COM4' is denied. at System.IO.Ports.InternalResources.WinIOError(Int32 errorCode, String str) at System.IO.Ports.SerialStream..ctor(String portName, Int32 baudRate, Parity parity, Int32 dataBits, StopBits stopBits, Int32 readTimeout, Int32 writeTimeout, Handshake handshake, Boolean dtrEnable, Boolean rtsEnable, Boolean discardNull, Byte parityReplace) at System.IO.Ports.SerialPort.Open() at HSPI_VistaAlarm.MSSerialPortClass.Open() at HSPI_VistaAlarm.VistaAlarmClass.OpenPort(String Port) [3.0.0.15]
    Apr-03 7:47:53 PM Vista Alarm Loading the Partitions
    Apr-03 7:47:53 PM Warning Attempt by plugin to register a duplicate link of vista_alarm. Plugin: Vista Alarm Instance:
    Apr-03 7:47:53 PM Info Plugin Vista Alarm has connected. IP:127.0.0.1:53640
    Apr-03 7:47:53 PM Plug-In Interface Vista Alarm is running as a trial, 30 days remaining.
    Apr-03 7:43:12 PM Error Getting plugin GenPage: Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-03 7:43:06 PM Error Getting plugin GenPage: Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-03 7:42:37 PM Error Initializing plug-in(2): Vista Alarm Instance::Object reference not set to an instance of an object.STACK: at System.Runtime.Remoting.Messaging.LogicalCallContext.Propaga teIncomingHeadersToCallContext(IMessage msg) at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(Mess ageData& msgData, Int32 type) at HomeSeerAPI.IPlugInAPI.InitIO(String port) at Scheduler.clsHSPI.CheckInterfaces()
    Apr-03 7:41:31 PM Web Server Web Server authorized local login successful from: 192.168.1.4 User: ray

    This is the log prior to restarting HS after it hung:----------------------------

    Apr-03 7:33:35 PM Error Getting plugin GenPage: Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-03 7:31:13 PM Error Getting plugin GenPage: Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-03 7:31:11 PM Warning Plugin Vista Alarm is not responding but it is still running, not restarting yet.
    Apr-03 7:30:55 PM Error Calling SetIOMulti in plugin Vista Alarm:Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-03 7:27:55 PM Vista Alarm Sending [code]+1
    Apr-03 7:27:55 PM Device Control Device: Vista Alarm Vista Alarm Partition 1 Status to Disarm (101) by/from: CAPI Control Handler
    Apr-03 7:24:05 PM Vista Alarm Settings page submitted
    Apr-03 7:23:39 PM Vista Alarm Add Zone page submitted
    Apr-03 7:15:00 PM Log Info The log database is currently 2.05MB in size.
    Apr-03 6:53:08 PM Vista Alarm Finished the Save Partition routine.
    Apr-03 6:53:08 PM Vista Alarm Loading the Partitions
    Apr-03 6:53:08 PM Vista Alarm Saving partition 8 data to the HS device.
    Apr-03 6:53:08 PM Vista Alarm Saving partition 7 data to the HS device.
    Apr-03 6:53:08 PM Vista Alarm Saving partition 6 data to the HS device.
    Apr-03 6:53:08 PM Vista Alarm Saving partition 5 data to the HS device.
    Apr-03 6:53:08 PM Vista Alarm Saving partition 4 data to the HS device.
    Apr-03 6:53:08 PM Vista Alarm Saving partition 3 data to the HS device.
    Apr-03 6:53:08 PM Vista Alarm Saving partition 2 data to the HS device.
    Apr-03 6:53:08 PM Vista Alarm Updating partition 1 chime information to the HS device
    Apr-03 6:53:07 PM Vista Alarm Saving partition 1 data to the HS device.
    Apr-03 6:53:07 PM Vista Alarm Adding active Partition 1 to the system.
    Apr-03 6:53:07 PM Vista Alarm Beginning the Save Partition routine...
    Apr-03 6:46:51 PM Warning File does not exist: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\html\images\homeseer\edit.gif
    Apr-03 5:06:00 PM Energy DB Info All energy database compacting routines completed.
    Apr-03 5:06:00 PM Energy DB Info No Records. Vacuuming database to condense.
    Apr-03 5:06:00 PM Energy DB Info Energy database compaction initiated.
    Apr-03 4:15:00 PM Log Info The log database is currently 2.05MB in size.
    Apr-03 3:16:38 PM Vista Alarm Settings page submitted
    Apr-03 3:12:33 PM Plug-In Finished initializing plug-in Vista Alarm
    Apr-03 3:12:33 PM Vista Alarm Monitor started...
    Apr-03 3:12:33 PM Vista Alarm Loading RF Devices...
    Apr-03 3:12:33 PM Vista Alarm Found the AD2USB on port COM4 running firmware version unknown
    Apr-03 3:12:30 PM Vista Alarm Sent cmd: V
    Apr-03 3:12:30 PM Vista Alarm Opened COM port COM4
    Apr-03 3:12:30 PM Vista Alarm Loading the Partitions
    Apr-03 3:12:30 PM HSTouch Server Warning Exception on Value Change callback: Object reference not set to an instance of an object.
    Apr-03 3:12:30 PM Vista Alarm Creating default devices for the plug-in, this is a one-time activity.
    Apr-03 3:12:30 PM Info Plugin Vista Alarm has connected. IP:127.0.0.1:58488
    Apr-03 3:12:30 PM Plug-In Interface Vista Alarm is running as a trial, 30 days remaining.
    Apr-03 3:12:19 PM Plug-In Finished initializing plug-in X10
    Apr-03 3:12:19 PM Info TI103 Plug-in, Version 3.0.36
    Apr-03 3:12:19 PM ACT TI103 Calling initIO in TI103 with port:COM3
    Apr-03 3:12:18 PM Info Plugin X10 has connected. IP:127.0.0.1:58433
    Apr-03 3:12:09 PM Info Plugin X10 with instance: has disconnected
    Apr-03 3:12:09 PM Plug-In Shutting down Plug-In: X10
    Apr-03 3:10:02 PM Updater Install/Update of package Vista Alarm was successful.

    I disabled the plugin and tried to both update and uninstall and it failed on both.
    Finally, I stopped HS, renamed plugin's exe and config file and restarted HS, then re-installed the plugin and its status went to OK.

    Here is the log file:


    Apr-03 8:42:07 PM Vista Alarm Settings page submitted
    Apr-03 8:42:01 PM Vista Alarm Add Zone page submitted
    Apr-03 8:41:11 PM Vista Alarm Finished the Save Partition routine.
    Apr-03 8:41:11 PM Vista Alarm Loading the Partitions
    Apr-03 8:41:11 PM Vista Alarm Saving partition 8 data to the HS device.
    Apr-03 8:41:11 PM Vista Alarm Saving partition 7 data to the HS device.
    Apr-03 8:41:11 PM Vista Alarm Saving partition 6 data to the HS device.
    Apr-03 8:41:11 PM Vista Alarm Saving partition 5 data to the HS device.
    Apr-03 8:41:11 PM Vista Alarm Saving partition 4 data to the HS device.
    Apr-03 8:41:11 PM Vista Alarm Saving partition 3 data to the HS device.
    Apr-03 8:41:11 PM Vista Alarm Saving partition 2 data to the HS device.
    Apr-03 8:41:11 PM Vista Alarm Updating partition 1 chime information to the HS device
    Apr-03 8:41:11 PM Vista Alarm Saving partition 1 data to the HS device.
    Apr-03 8:41:11 PM Vista Alarm Beginning the Save Partition routine...
    Apr-03 8:40:53 PM Vista Alarm Settings page submitted
    Apr-03 8:36:45 PM Plug-In Finished initializing plug-in Vista Alarm
    Apr-03 8:36:45 PM Vista Alarm Monitor started...
    Apr-03 8:36:45 PM Vista Alarm Loading RF Devices...
    Apr-03 8:36:45 PM Vista Alarm Found the AD2USB on port COM4 running firmware version unknown
    Apr-03 8:36:42 PM Vista Alarm Sent cmd: V
    Apr-03 8:36:42 PM Vista Alarm Opened COM port COM4
    Apr-03 8:36:41 PM Vista Alarm Loading the Partitions
    Apr-03 8:36:41 PM Info Plugin Vista Alarm has connected. IP:127.0.0.1:50716
    Apr-03 8:36:41 PM Plug-In Interface Vista Alarm is running as a trial, 30 days remaining.
    Apr-03 8:36:24 PM Updater Install/Update of package Vista Alarm was successful.
    Apr-03 8:36:24 PM Updater Copying file: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\html\vistaalarm\VistaAlarmHelp.htm

    I restarted HS and the plugin status changed to the same failure mentioned above:

    Here is the log file:
    Apr-03 8:51:14 PM Speaker Speaker host added, Name: Home1 Instance: Default IP address: 127.0.0.1
    Apr-03 8:51:04 PM TTS Speak ():Web server port number is 9130
    Apr-03 8:51:04 PM TTS Speak ():Welcome to Home-Seer
    Apr-03 8:50:54 PM Web Server Web Server authorized local login successful from: 192.168.1.4 User: ray
    Apr-03 8:50:33 PM Info System connected to MyHomeSeer Service successfully.
    Apr-03 8:50:33 PM Info System connected to MyHomeSeer Service, waiting for acknowledge...
    Apr-03 8:50:33 PM Startup Start up complete.
    Apr-03 8:50:33 PM Startup HSSentry is disabled in Setup, sentry will not be started.
    Apr-03 8:50:33 PM Startup (Startup.vb script) No speaker clients detected, waiting up to 30 seconds for any to connect...
    Apr-03 8:50:33 PM Startup (Startup.vb script) Scripting is OK and is now running Startup.vb
    Apr-03 8:50:33 PM Startup Starting Event Scheduler...
    Apr-03 8:50:33 PM Startup Running the startup script Startup.vb
    Apr-03 8:50:33 PM HSTouch Server Server started on port 10200
    Apr-03 8:50:33 PM Startup Starting DDNS service...
    Apr-03 8:50:33 PM Startup Updater services starting...
    Apr-03 8:50:33 PM Database Opening (Mode=Read/Write) up HomeSeer Energy database C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Data\Energy\Energy.hsd
    Apr-03 8:50:32 PM Speech Listening for remote speaker connections on port 10401
    Apr-03 8:50:32 PM Startup Initializing Speaker Client Interface
    Apr-03 8:50:32 PM Startup Start automation engine...
    Apr-03 8:50:32 PM Startup Creating ASP.NET application host...
    Apr-03 8:50:32 PM Web Server Web Server started on port 9130
    Apr-03 8:50:32 PM Web Server UPNP Discovery started
    Apr-03 8:50:32 PM Web Server Local IP address (subnet) is: 192.168.1.4 (255.255.255.0)
    Apr-03 8:50:32 PM Plug-In Finished initializing plug-in Vista Alarm
    Apr-03 8:49:53 PM MyQ Login successful.
    Apr-03 8:49:51 PM MyQ Logging in with stored API Type
    Apr-03 8:49:32 PM Vista Alarm Sent cmd: V
    Apr-03 8:49:32 PM Vista Alarm Opened COM port COM4
    Apr-03 8:49:32 PM Vista Alarm Loading the Partitions
    Apr-03 8:49:32 PM Info Plugin Vista Alarm has connected. IP:127.0.0.1:51816
    Apr-03 8:49:32 PM Plug-In Interface Vista Alarm is running as a trial, 30 days remaining.
    Apr-03 8:49:32 PM Plug-In Finished initializing plug-in X10
    Apr-03 8:49:32 PM Info TI103 Plug-in, Version 3.0.36
    Apr-03 8:49:32 PM ACT TI103 Calling initIO in TI103 with port:COM3
    Apr-03 8:49:31 PM Info Plugin X10 has connected. IP:127.0.0.1:51814
    Apr-03 8:49:31 PM Plug-In Finished initializing plug-in MyQ
    Apr-03 8:49:31 PM MyQ InitIO called, plug-in is being initialized...
    Apr-03 8:49:31 PM MyQ Starting version 1.0.16092.165
    Apr-03 8:49:31 PM Info Plugin MyQ has connected. IP:127.0.0.1:51812
    Apr-03 8:49:31 PM Plug-In Interface MyQ is running as a trial, 24 days remaining.
    Apr-03 8:49:31 PM Plug-In Finished initializing plug-in NetCAM
    Apr-03 8:49:31 PM Info Plugin NetCAM has connected. IP:127.0.0.1:51810
    Apr-03 8:49:30 PM Plug-In Finished initializing plug-in HSTouch Server
    Apr-03 8:49:30 PM Info Plugin HSTouch Server has connected. IP:127.0.0.1:51808
    Apr-03 8:49:30 PM Startup Initializing Plug-Ins
    Apr-03 8:49:30 PM Plug-In Found plug-in: X10, version: 3.0.0.36
    Apr-03 8:49:30 PM Plug-In Found plug-in: Vista Alarm, version: 3.0.0.15
    Apr-03 8:49:30 PM Plug-In Found plug-in: NetCAM, version: 3.0.0.11
    Apr-03 8:49:30 PM Plug-In Found plug-in: MyQ, version: 1.0.16092.165
    Apr-03 8:49:30 PM Plug-In Found plug-in: HSTouch Server, version: 3.0.0.68
    Apr-03 8:49:30 PM Startup Checking for available plug-ins
    Apr-03 8:49:30 PM Info Remote plug-in API interface started on port 10400
    Apr-03 8:49:30 PM Startup This version of HomeSeer is registered as a HS3STANDARD version.
    Apr-03 8:49:30 PM Startup Creating Speaker Client Interface Object...
    Apr-03 8:49:30 PM Startup HomeSeer version is: 3.0.0.258
    Apr-03 8:49:30 PM Load Config Loading TIMERS...
    Apr-03 8:49:30 PM Load Config Loading COUNTERS...
    Apr-03 8:49:30 PM Load Config 5 total events loaded.
    Apr-03 8:49:29 PM Load Config Loading Events...
    Apr-03 8:49:29 PM Load Config Loading Event Groups...
    Apr-03 8:49:29 PM Load Config 33 total devices loaded.
    Apr-03 8:49:29 PM Database Loading Devices...
    Apr-03 8:49:29 PM Database Opening (Mode=Read Only) up HomeSeer database C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Data\HomeSeerData.hsd
    Apr-03 8:49:29 PM Startup Loading configuration file ...
    Apr-03 8:49:29 PM Startup Database SAVE process started.
    Apr-03 8:49:29 PM Startup Local voice recognition class started.
    Apr-03 8:49:29 PM Startup HSPhone external interface class started.
    Apr-03 8:49:29 PM Startup Plug-In Interface class started.
    Apr-03 8:49:29 PM Startup E-Mail RECEIVE class started.
    Apr-03 8:49:29 PM Startup E-Mail SEND class started.
    Apr-03 8:49:29 PM Startup Web server class started.
    Apr-03 8:49:29 PM Startup Application interface class started.
    Apr-03 8:49:29 PM Startup COM port classes started.
    Apr-03 8:49:29 PM Startup Creating Class Objects...
    Apr-03 8:49:29 PM Startup
    Apr-03 8:49:29 PM Startup ************************************************************ ********************
    Apr-03 8:49:29 PM Startup HomeSeer version 3.0.0.258 Edition: HS3 Standard Starting Now
    Apr-03 8:49:29 PM Startup ************************************************************ ********************
    Apr-03 8:49:29 PM Startup
    Apr-03 8:49:29 PM Startup Settings Loaded.

    Any help/guidance would be greatly appreciated.

    #2
    the plugin does support the ad2serial. i would suggest updating the firmware on the device if possible.

    you can use any security code that can arm, and disarm the system - try the manager code as a start.

    make sure to create partitions within the plugin with appropriate addr and code.
    Mark

    HS3 Pro 3.0.0.534
    Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
    Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
    Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

    Comment


      #3
      Mark,
      Thanks for the quick reply. I updated the firmware on the AD2Serial. Sean said it was probably too old to work with your plugin. The alarm app from NuTech /AlarmDecoder was also updated and is "seeing" my panel's messages but I am still unable to arm from this app. Once I get that working, I will try the plugin again.

      Comment


        #4
        seems like a reasonable approach. typically if you can't control the panel from an app, its related to the address of the nutech devices and config in the panel

        just curious, what firmware version did you load?
        Mark

        HS3 Pro 3.0.0.534
        Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
        Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
        Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

        Comment


          #5
          Originally posted by mnsandler View Post
          seems like a reasonable approach. typically if you can't control the panel from an app, its related to the address of the nutech devices and config in the panel.

          I am not an Ademco/Honeywell panel programmer but I followed the programming doc (#93 menu driven programming...) and added device 18 ( which is the default address for the AD2SERIAL ) as an Alpha keypad. Still no dice though. The NuTech app is definitely reading fine and I can see it sending data to the panel. Just trying/still waiting to get some guidance/help from AlaramDecoder.

          just curious, what firmware version did you load?
          I loaded what Sean recommended which was V2_2a_8.

          Comment


            #6
            Originally posted by cyber_jocky View Post
            I loaded what Sean recommended which was V2_2a_8.
            ok. good. I've test with this version. I should have also asked what vista panel model do you have.
            Mark

            HS3 Pro 3.0.0.534
            Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
            Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
            Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

            Comment


              #7
              Originally posted by mnsandler View Post
              ok. good. I've test with this version. I should have also asked what vista panel model do you have.
              nevermind, i see 50p above.
              Mark

              HS3 Pro 3.0.0.534
              Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
              Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
              Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

              Comment


                #8
                Mark,
                I decided to go back into the Vista program and double check the keypad device info. Found that I "fat-fingered" the partition associated with the keypad. I am now able to arm/disarm.
                1) The zones all display and "unknown" status. Is that expected?
                2) I have an RF Expander and and Voice module installed. The RF Expander was used for key fobs I believe and the voice module was used for arming, etc. over the telephone as well as controlling some X-10 devices. Should I tell your plug-in about these? What can I do with these?
                3) In HSTouch on my Android, only Partitions and Partition Chime are listed under Vista Alarm. Is this expected behavior?
                Thanks in advance.
                Last edited by cyber_jocky; April 8, 2016, 12:03 PM. Reason: forgot to add question

                Comment


                  #9
                  Originally posted by cyber_jocky View Post
                  Mark,
                  I decided to go back into the Vista program and double check the keypad device info. Found that I "fat-fingered" the partition associated with the keypad. I am now able to arm/disarm.
                  1) The zones all display and "unknown" status. Is that expected?
                  2) I have an RF Expander and and Voice module installed. The RF Expander was used for key fobs I believe and the voice module was used for arming, etc. over the telephone as well as controlling some X-10 devices. Should I tell your plug-in about these? What can I do with these?
                  Thanks in advance.
                  Glad its starting to work

                  Q1. The default is Unknown. Try faulting a zone and then clearing it and see if that updates the status. Otherwise Make sure you set the correct Partition on each zone device when you create them. You can edit this info from the HS device Vista Alarm tab. updates the status. Also verify you defined Partition 1 in the plugin

                  Q2. you don't need to register either. You can register the fob as either a zone (if defined in the panel) or RF device if you just want to capture the RF msgs and use them for triggers.
                  Mark

                  HS3 Pro 3.0.0.534
                  Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                  Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                  Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                  Comment


                    #10
                    1) The partition for each zone is correctly set to 1. I faulted each zone and the status changed to fault.
                    When I disarm the system, I see that the last message indicated disarmed as expected but the zones
                    still indicate fault?
                    2) Is there any way to suppress say motion detector alarms while system is not armed?
                    HS log gets filled with these notifications when I am home and alarm is disarmed.
                    3) In response to Vista commands from HS, the log file always says "Setting Partition 2" but
                    I am issuing commands on a device in partition 1. The system can be armed as "away" or "stay". I
                    assume that the "stay" is a different partition but I am not certain. When I cycle through the zones
                    on the keypad, they all seem to be associated with partition 1.
                    4) I clicked the Bypass button for a zone and it's status changed to bypass. How do I re-arm a bypassed zone?

                    Comment


                      #11
                      1. once everything is working the zones should clear after the Message Timeout
                      2. use the 'do not log' on the hs device.
                      3. please post a screen shot of the plugin Settings tab and Partition tab
                      4. disarm the system again.
                      Mark

                      HS3 Pro 3.0.0.534
                      Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                      Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                      Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                      Comment


                        #12
                        1) I understand. What can I do to figure this out? Maybe look for a string to be sent from panel after say closing
                        a window that was faulted ( using Putty?)
                        2) I found that and did check it. But I still want to see that message if the panel is armed and the device causes an alarm status. Will I still see it then?
                        3) What is the typical method for inserting images. I used snipping tool to create a png and tried to paste it into this doc but it didn't work.
                        4) I can do that from the hard keypad and it doesn't make a difference. HS still reports no change.
                        Last edited by cyber_jocky; April 10, 2016, 04:06 PM. Reason: Images didn't save

                        Comment


                          #13
                          in general, i need debugging logs of what the panel is doing and how the plugin is responding.

                          1. please enabled debugging and capture a log snippet
                          2. i don't think you will get a log msgs, but the alarm msg will tell you what zone was tripped.
                          3. you have to attach png images as attachments. use advanced mode when composing the post.
                          4. lets save this issue until everything else is working.

                          before all this, i need you to test control of the panel via putty: arm disarm, etc. this will very the 'code' you are using works.
                          Mark

                          HS3 Pro 3.0.0.534
                          Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                          Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                          Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                          Comment


                            #14
                            requested data provided

                            Mark,
                            I have attached the data requested. I hope this is of some value.
                            BTW, As I mentioned, the installer created a stay and away "setup". I assume this was accomplished via partitions but I am really not certain. Do you know how I can ask the panel to list the number of programmed partitions?
                            Thank you so much for your help.
                            Attached Files

                            Comment


                              #15
                              i see the problem with the zone fault/clear issue. I've sent an email to sean at nutech to get some insight.
                              Mark

                              HS3 Pro 3.0.0.534
                              Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
                              Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
                              Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

                              Comment

                              Working...
                              X