Announcement

Collapse
No announcement yet.

PHLocation V2 Discussion

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • MNB
    replied
    Originally posted by rprade View Post
    As I stated in the two quotes you included in the post, it is up to you. I think that 100 meters (328 feet) is the tightest a fence can be to be reliable. I set mine to .1 mile (528 feet) and it never false triggers, if you have false triggers at .1 try .2. It is just a matter of balance. I cannot imagine a situation where a fence of even 1000 feet would cause a problem unless you are walking. Chances are if you are within 1000 feet you are home and if greater than 1000 you are not. At neighborhood speeds you travel at 37 feet per second, so 1000 feet is only 30 seconds away.

    With regard to maximum accuracy I stated that I use 100 meters. I came up with that number by looking at history. Any real readings from my phone are within that number for accuracy. When my phone looses GPS in the basement, it goes to WiFi for position, but Apple reports the accuracy as 65 meters. Looking at the actual positions reported that number seems to be correct. It is a matter of tuning your system to balance speed, accuracy and limiting bad reports.
    Randy, its been a few days since our discussion above and I have say I'm now working properly (no false alarms with moving Inside > Outside > Inside my GeoFency inner perimeters when the phone hasn't been moved) after fixing my "iCloud Device" iPhone > to reflect; "General options" > with my "Minimum Distance to Move" = 0.1 mile and my "Maximum Accuracy" = 100 Meters.

    I readjusted my GeoFency perimeters to a inner perimeter = 100 meters (328 feet) and a outer perimeter = 1700 meters (~1.02 mi) which works well with my various events (with help from your good self) so I feel like I'm finally up and running (PHL2 wise) many thanxs in this continued learning experience(s), Mike

    Leave a comment:


  • randy
    replied
    Originally posted by The Profit View Post

    Guess I was too quick to update....I’ve installed .47 so if there is anyway to get instructions on the best way to install future versions?


    Sent from my iPad using Tapatalk
    If you have a problem when the next update comes out:
    • Disable PHL and shutdown HomeSeer
    • Delete HSPI_PHLocation2.exe from the HS3 root directory
    • Restart HomeSeer
    • Drop updater_override.txt into the HS root directory
    • Drop the .zip file into Updates3/Zips
    • Goto Manage Plug-ins and install the local update
    • enable PHLocation2
    • Enjoy!
    Remember that HomeSeer automatically deletes all files in Updates3/Zips at startup and it deletes the updater_override.txt file, so they must be copied when HS is running. If .47 is in and running, don't do anything unless you have a problem with a future update.

    Leave a comment:


  • The Profit
    replied
    Originally posted by sooty View Post
    There is an issue with .47 so I've pulled the download until I resolve it.

    Actually the issue was introduced in a previous version (not sure exactly which one yet) but I'm pretty sure it was after .43 so hopefully not many have it.

    The issue is that the plug-in does not shut down properly so won't allow installation of a new version because HS3 still thinks it's still running.

    I've identified where the issue is and will have a fix soon.

    Paul..
    What would be a good update process for those of us who have already updated to .47?

    Disable plugin, install new version, shutdown HS3 then enable the new version?


    Sent from my iPad using Tapatalk

    Leave a comment:


  • sooty
    replied
    There is an issue with .47 so I've pulled the download until I resolve it.

    Actually the issue was introduced in a previous version (not sure exactly which one yet) but I'm pretty sure it was after .43 so hopefully not many have it.

    The issue is that the plug-in does not shut down properly so won't allow installation of a new version because HS3 still thinks it's still running.

    I've identified where the issue is and will have a fix soon.

    Paul..

    Leave a comment:


  • The Profit
    replied
    Originally posted by rprade View Post
    Al;

    I installed .45 last night and .46 this morning and both worked fine. When I tried to update to .47 from the full package this morning, I found the .exe was not shutting down properly. This was probably introduced with .46. .47 will likely install properly, but it may be difficult to apply future updates without shutting down HomeSeer.
    Guess I was too quick to update....I’ve installed .47 so if there is anyway to get instructions on the best way to install future versions?


    Sent from my iPad using Tapatalk

    Leave a comment:


  • MNB
    replied
    Thanxs Randy, I even tried reboot my PC to ensure that it wasn't on my end since Al indicated that he was able to download it. Mike

    Leave a comment:


  • randy
    replied
    Originally posted by sparkman View Post

    Worked fine for me in Chrome.
    Al;

    I installed .45 last night and .46 this morning and both worked fine. When I tried to update to .47 from the full package this morning, I found the .exe was not shutting down properly. This was probably introduced with .46. .47 will likely install properly, but it may be difficult to apply future updates without shutting down HomeSeer.

    Leave a comment:


  • randy
    replied
    Paul may have pulled it. There is a problem with the executable not shutting doen properly which prevents installation of new versions. He will likely post another update shortly.

    Leave a comment:


  • sparkman
    replied
    Originally posted by MNB View Post
    Paul, tried to download your latest v 3.0.0.47 Jan 21st 2019 but all I get is a white screen.... Tried it on Edge and FoxPro browsers with the same resolve, Mike
    Worked fine for me in Chrome.

    EDIT. It did earlier, but not anymore.

    Leave a comment:


  • MNB
    replied
    Paul, tried to download your latest v 3.0.0.47 Jan 21st 2019 but all I get is a white screen.... Tried it on Edge and FoxPro browsers with the same resolve, Mike

    Leave a comment:


  • sooty
    replied
    I've uploaded version 3.0.0.47.

    See the release notes post for the changes.

    Paul..

    Leave a comment:


  • randy
    replied
    Originally posted by The Profit View Post
    Paul, PHLocation2 no longer requires resetting/reauthorizing Apple devices every few months, correct?


    Sent from my iPad using Tapatalk
    Ive beeeuin rious iterations of PHL2 since October last year. The only time I had to reauthorize was when Apple screwed things up at the beginning of December. They fixed that in late Decemberand mine as stayed authorized.

    Leave a comment:


  • Malosa
    replied
    This morning it was for every poll
    Now it seems to be fixed.

    I wil monitor it for today, till now itw working perfect.

    regards


    Originally posted by sooty View Post

    I suspect the iCloud service was not available for some reason.

    Did this happen on just a few occasions or are you seeing these errors on every poll?

    Paul..

    Leave a comment:


  • sooty
    replied
    Originally posted by Malosa View Post
    hi sooty and rprade

    After i did change the accuracy to 100 meters it works.
    But this morning i got a new error in icloud.

    regards
    Jan-21 09:35:26 PHLocation2 Warning (PollAccount) iCloud Logout problem account: s@gmail.com
    Jan-21 09:35:26 PHLocation2 Error (Logout) IC WebException for Ref:4142 Msg:The remote server returned an error: (421) Misdirected Request.
    Jan-21 09:35:20 PHLocation2 Warning (UpdateDevices) IC GetDevices attempt 2 returned empty for s@gmail.com. Aborting update.
    Jan-21 09:35:20 PHLocation2 Error (GetDevices) WebException for Ref:4142 Msg:The remote server returned an error: (450).
    Jan-21 09:35:20 PHLocation2 Warning (UpdateDevices) IC GetDevices attempt 1 returned empty for s@gmail.com. Trying again.
    Jan-21 09:35:20 PHLocation2 Error (GetDevices) WebException for Ref:4142 Msg:The remote server returned an error: (450).
    Jan-21 09:35:14 PHLocation2 Warning (UpdateDevices) IC GetDevices attempt 2 returned empty for s. Aborting
    I suspect the iCloud service was not available for some reason.

    Did this happen on just a few occasions or are you seeing these errors on every poll?

    Paul..

    Leave a comment:


  • Malosa
    replied
    hi sooty and rprade

    After i did change the accuracy to 100 meters it works.
    But this morning i got a new error in icloud.

    regards
    Jan-21 09:35:26 PHLocation2 Warning (PollAccount) iCloud Logout problem account: s@gmail.com
    Jan-21 09:35:26 PHLocation2 Error (Logout) IC WebException for Ref:4142 Msg:The remote server returned an error: (421) Misdirected Request.
    Jan-21 09:35:20 PHLocation2 Warning (UpdateDevices) IC GetDevices attempt 2 returned empty for s@gmail.com. Aborting update.
    Jan-21 09:35:20 PHLocation2 Error (GetDevices) WebException for Ref:4142 Msg:The remote server returned an error: (450).
    Jan-21 09:35:20 PHLocation2 Warning (UpdateDevices) IC GetDevices attempt 1 returned empty for s@gmail.com. Trying again.
    Jan-21 09:35:20 PHLocation2 Error (GetDevices) WebException for Ref:4142 Msg:The remote server returned an error: (450).
    Jan-21 09:35:14 PHLocation2 Warning (UpdateDevices) IC GetDevices attempt 2 returned empty for s. Aborting

    Leave a comment:

Working...
X