Announcement

Collapse
No announcement yet.

PHLocation V2 Discussion

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Steve, I've verified that I still get the same EasyTrigger Error (see below) even after I re-create a new virtual device from scratch (see attached screen shots);

    Feb-16 3:44:58 PM EasyTrigger ERROR SetDeviceValue: Cannot find control value 0 for device 297
    Feb-16 3:44:58 PM Event Event Trigger "Location Mike - Update Previous Location"
    Feb-16 3:44:58 PM Event Event Location Mike - Update Previous Location triggered by the event page 'Run' button.
    Attached Files
    Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
    Op System: Windows 10 Pro - Work Station
    HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

    Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.

    Comment


    • Steve, in my attempts of copying your updates, I deleted your previous method of using an immediate script would you repost your previous solution as it seemed to work until we're able to get EasyTrigger to work as advertised.

      I should have kept it and use Randy's suggestion of toggling "NEVER" which would have kept the previous solution without compromising the Event. Mike
      Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
      Op System: Windows 10 Pro - Work Station
      HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

      Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.

      Comment


      • Here you go. I'm heading out and I'll test more. I think I may go back to the script method as well since it works flawlessly.

        Click image for larger version

Name:	Screenshot_2019-02-16-16-03-17.png
Views:	14
Size:	129.9 KB
ID:	1285482

        Comment


        • Originally posted by MNB View Post
          Steve, I've verified that I still get the same EasyTrigger Error (see below) even after I re-create a new virtual device from scratch (see attached screen shots);

          Feb-16 3:44:58 PM EasyTrigger ERROR SetDeviceValue: Cannot find control value 0 for device 297
          Feb-16 3:44:58 PM Event Event Trigger "Location Mike - Update Previous Location"
          Feb-16 3:44:58 PM Event Event Location Mike - Update Previous Location triggered by the event page 'Run' button.
          You need to deselect “Status Only Device” so that Easy Trigger can control it.

          Randy Prade
          Aurora, CO
          Prades.net

          PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

          Comment


          • Thanxs Randy, that was the ticket! I'm able to update using EasyTrigger without error. I noticed that I know have multiple controls within the control section so I changed Both to Status and that too seem to work without producing an error...

            Thanxs Steve, based on Randy's recommendation it looks like EasyTrigger can update the previous location device, have you confirmed? Mike
            Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
            Op System: Windows 10 Pro - Work Station
            HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

            Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.

            Comment


            • Mike,

              ​​​​​I also removed the status only checkbox and set the status-controls to status and easy trigger is still able to update the previous location. Interestingly, I have an on and off control still showing, even though nothing is set to control or both. Do your devices show the on and off controls? I have a feeling there's something still set to control somewhere (just can't see it) which is why easy trigger still works with everything set to status.

              Comment


              • Steve, to answer your question yes I too have On/Off Controls showing (see attached) even after I de-select "Status only" Checkbox and set the Status-Control to all reflecting "Status". Randy do you have any insight as to how we can turn it off? Mike
                Attached Files
                Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
                Op System: Windows 10 Pro - Work Station
                HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.

                Comment


                • Originally posted by MNB View Post
                  Steve, to answer your question yes I too have On/Off Controls showing (see attached) even after I de-select "Status only" Checkbox and set the Status-Control to all reflecting "Status". Randy do you have any insight as to how we can turn it off? Mike
                  Download homeseer v 507 , it deals with that

                  Comment


                  • Thanxs Matt will do that once I finish my taxes … Mike
                    Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
                    Op System: Windows 10 Pro - Work Station
                    HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                    Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.

                    Comment


                    • Originally posted by MNB View Post
                      Steve, to answer your question yes I too have On/Off Controls showing (see attached) even after I de-select "Status only" Checkbox and set the Status-Control to all reflecting "Status". Randy do you have any insight as to how we can turn it off? Mike
                      UPDATE: Setting things back to Both resolved the issue. There's something wrong with the download for v 507 so we'll have to wait on that. Reading the fixes for that release, I don't think we'll be able to hide the controls. I've reached out to Spud to see if he can allow a status only device to be copied to another status only device.

                      Mike,

                      It looks like I'm still having problems updating the Previous location device with anything set to Status for the Status-Controls. I'm going to set them all back to "Both" and see if that resolves the issue.
                      Feb-17 10:29:30 EasyTrigger ERROR SetDeviceValue: Cannot find control value 4 for device 2826
                      Feb-17 10:29:30 Event Event Trigger "PHLocation 2 PHL - Steve - Update Previous Location"

                      Comment


                      • Steve, I've left the two "Execute immediate script" on and am waiting with baited breath for the way forward, Mike
                        Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
                        Op System: Windows 10 Pro - Work Station
                        HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                        Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.

                        Comment


                        • Originally posted by slbuck View Post

                          UPDATE: Setting things back to Both resolved the issue. There's something wrong with the download for v 507 so we'll have to wait on that. Reading the fixes for that release, I don't think we'll be able to hide the controls. I've reached out to Spud to see if he can allow a status only device to be copied to another status only device.

                          Mike,

                          It looks like I'm still having problems updating the Previous location device with anything set to Status for the Status-Controls. I'm going to set them all back to "Both" and see if that resolves the issue.
                          Feb-17 10:29:30 EasyTrigger ERROR SetDeviceValue: Cannot find control value 4 for device 2826
                          Feb-17 10:29:30 Event Event Trigger "PHLocation 2 PHL - Steve - Update Previous Location"

                          see this thread.
                          https://forums.homeseer.com/forum/ul...ue#post1283834

                          Comment


                          • Originally posted by MNB View Post
                            Steve, I've left the two "Execute immediate script" on and am waiting with baited breath for the way forward, Mike
                            If Spud says it's possible to copy the status only devices, I'll go that route with easy trigger. For now, I've set the previous location to status only and doing the script commands. It seems to be the most reliable way to update the device.

                            Comment


                            • I've not read all 38 pages of this thread, and a search of the thread turned up no relevant results, so apologies if this has been reported and discussed already....

                              Decided to try out PHLv2 tonight. When I enter my email and click the Register button on the General Settings tab of the plugin config page, nothing happens except for this error in the log:

                              Code:
                              Feb-17 9:50:35 PM           PHLocation2 Error     (RequestRegKey) WE:The operation has timed out
                              The License Status still says "Trial with 30 days remaining".

                              Is this a known issue? Not a biggie, guess I've got 30 days to get it resolved

                              Comment


                              • Originally posted by teladog01 View Post
                                I've not read all 38 pages of this thread, and a search of the thread turned up no relevant results, so apologies if this has been reported and discussed already....

                                Decided to try out PHLv2 tonight. When I enter my email and click the Register button on the General Settings tab of the plugin config page, nothing happens except for this error in the log:

                                Code:
                                Feb-17 9:50:35 PM PHLocation2 Error (RequestRegKey) WE:The operation has timed out
                                The License Status still says "Trial with 30 days remaining".

                                Is this a known issue? Not a biggie, guess I've got 30 days to get it resolved
                                Just found this thread, looks like maybe the registration server is down.

                                Comment

                                Working...
                                X