Announcement

Collapse
No announcement yet.

PHLocation V2 Discussion

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Steve, I've verified that I still get the same EasyTrigger Error (see below) even after I re-create a new virtual device from scratch (see attached screen shots);

    Feb-16 3:44:58 PM EasyTrigger ERROR SetDeviceValue: Cannot find control value 0 for device 297
    Feb-16 3:44:58 PM Event Event Trigger "Location Mike - Update Previous Location"
    Feb-16 3:44:58 PM Event Event Location Mike - Update Previous Location triggered by the event page 'Run' button.
    Attached Files
    Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
    Op System: Windows10 Pro - Work Station
    HS Version: HS4 Pro Edition 4.2.6.0

    Plug-Ins: BLBackup 2.0.63.0,BLEditor 2.0.11.0,BLGData 3.0.55.0,BLOccupied 2.0.28.0,BLRoombaWifi 2.0.37.0,BLShutdown 1.0.6.0,Blue-Iris 3.1.3.33206,Device History 3.2.0.1,EasyTrigger 3.0.0.74,Harmony Hub 4.0.13.0,HSBuddy 3.25.614.1,Nest 3.0.0.34,NetCam Plugin 1.0.0.5,PHLocation2 3.0.0.64,Pushover 3P 0.0.0.52,Random 3.0.0.2,Restart 1.0.0.7,rnbWeather 4.2.0.0,SDJ-Health 3.1.0.3,Sonos 3.1.0.59,UltraCID3 3.0.6681.34300,UltraMon3 3.0.6554.33094,UltraNetCam3 3.0.6413.20219,Unifi 4.0.14.0,Z-Wave 3.0.7.0,Z-Wave UI 1.0.0.0, and Jon00 scripts.

    Comment


      Steve, in my attempts of copying your updates, I deleted your previous method of using an immediate script would you repost your previous solution as it seemed to work until we're able to get EasyTrigger to work as advertised.

      I should have kept it and use Randy's suggestion of toggling "NEVER" which would have kept the previous solution without compromising the Event. Mike
      Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
      Op System: Windows10 Pro - Work Station
      HS Version: HS4 Pro Edition 4.2.6.0

      Plug-Ins: BLBackup 2.0.63.0,BLEditor 2.0.11.0,BLGData 3.0.55.0,BLOccupied 2.0.28.0,BLRoombaWifi 2.0.37.0,BLShutdown 1.0.6.0,Blue-Iris 3.1.3.33206,Device History 3.2.0.1,EasyTrigger 3.0.0.74,Harmony Hub 4.0.13.0,HSBuddy 3.25.614.1,Nest 3.0.0.34,NetCam Plugin 1.0.0.5,PHLocation2 3.0.0.64,Pushover 3P 0.0.0.52,Random 3.0.0.2,Restart 1.0.0.7,rnbWeather 4.2.0.0,SDJ-Health 3.1.0.3,Sonos 3.1.0.59,UltraCID3 3.0.6681.34300,UltraMon3 3.0.6554.33094,UltraNetCam3 3.0.6413.20219,Unifi 4.0.14.0,Z-Wave 3.0.7.0,Z-Wave UI 1.0.0.0, and Jon00 scripts.

      Comment


        Here you go. I'm heading out and I'll test more. I think I may go back to the script method as well since it works flawlessly.

        Click image for larger version

Name:	Screenshot_2019-02-16-16-03-17.png
Views:	77
Size:	129.9 KB
ID:	1285482

        Comment


          Originally posted by MNB View Post
          Steve, I've verified that I still get the same EasyTrigger Error (see below) even after I re-create a new virtual device from scratch (see attached screen shots);

          Feb-16 3:44:58 PM EasyTrigger ERROR SetDeviceValue: Cannot find control value 0 for device 297
          Feb-16 3:44:58 PM Event Event Trigger "Location Mike - Update Previous Location"
          Feb-16 3:44:58 PM Event Event Location Mike - Update Previous Location triggered by the event page 'Run' button.
          You need to deselect “Status Only Device” so that Easy Trigger can control it.

          Comment


            Thanxs Randy, that was the ticket! I'm able to update using EasyTrigger without error. I noticed that I know have multiple controls within the control section so I changed Both to Status and that too seem to work without producing an error...

            Thanxs Steve, based on Randy's recommendation it looks like EasyTrigger can update the previous location device, have you confirmed? Mike
            Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
            Op System: Windows10 Pro - Work Station
            HS Version: HS4 Pro Edition 4.2.6.0

            Plug-Ins: BLBackup 2.0.63.0,BLEditor 2.0.11.0,BLGData 3.0.55.0,BLOccupied 2.0.28.0,BLRoombaWifi 2.0.37.0,BLShutdown 1.0.6.0,Blue-Iris 3.1.3.33206,Device History 3.2.0.1,EasyTrigger 3.0.0.74,Harmony Hub 4.0.13.0,HSBuddy 3.25.614.1,Nest 3.0.0.34,NetCam Plugin 1.0.0.5,PHLocation2 3.0.0.64,Pushover 3P 0.0.0.52,Random 3.0.0.2,Restart 1.0.0.7,rnbWeather 4.2.0.0,SDJ-Health 3.1.0.3,Sonos 3.1.0.59,UltraCID3 3.0.6681.34300,UltraMon3 3.0.6554.33094,UltraNetCam3 3.0.6413.20219,Unifi 4.0.14.0,Z-Wave 3.0.7.0,Z-Wave UI 1.0.0.0, and Jon00 scripts.

            Comment


              Mike,

              ​​​​​I also removed the status only checkbox and set the status-controls to status and easy trigger is still able to update the previous location. Interestingly, I have an on and off control still showing, even though nothing is set to control or both. Do your devices show the on and off controls? I have a feeling there's something still set to control somewhere (just can't see it) which is why easy trigger still works with everything set to status.

              Comment


                Steve, to answer your question yes I too have On/Off Controls showing (see attached) even after I de-select "Status only" Checkbox and set the Status-Control to all reflecting "Status". Randy do you have any insight as to how we can turn it off? Mike
                Attached Files
                Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
                Op System: Windows10 Pro - Work Station
                HS Version: HS4 Pro Edition 4.2.6.0

                Plug-Ins: BLBackup 2.0.63.0,BLEditor 2.0.11.0,BLGData 3.0.55.0,BLOccupied 2.0.28.0,BLRoombaWifi 2.0.37.0,BLShutdown 1.0.6.0,Blue-Iris 3.1.3.33206,Device History 3.2.0.1,EasyTrigger 3.0.0.74,Harmony Hub 4.0.13.0,HSBuddy 3.25.614.1,Nest 3.0.0.34,NetCam Plugin 1.0.0.5,PHLocation2 3.0.0.64,Pushover 3P 0.0.0.52,Random 3.0.0.2,Restart 1.0.0.7,rnbWeather 4.2.0.0,SDJ-Health 3.1.0.3,Sonos 3.1.0.59,UltraCID3 3.0.6681.34300,UltraMon3 3.0.6554.33094,UltraNetCam3 3.0.6413.20219,Unifi 4.0.14.0,Z-Wave 3.0.7.0,Z-Wave UI 1.0.0.0, and Jon00 scripts.

                Comment


                  Originally posted by MNB View Post
                  Steve, to answer your question yes I too have On/Off Controls showing (see attached) even after I de-select "Status only" Checkbox and set the Status-Control to all reflecting "Status". Randy do you have any insight as to how we can turn it off? Mike
                  Download homeseer v 507 , it deals with that

                  Comment


                    Thanxs Matt will do that once I finish my taxes … Mike
                    Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
                    Op System: Windows10 Pro - Work Station
                    HS Version: HS4 Pro Edition 4.2.6.0

                    Plug-Ins: BLBackup 2.0.63.0,BLEditor 2.0.11.0,BLGData 3.0.55.0,BLOccupied 2.0.28.0,BLRoombaWifi 2.0.37.0,BLShutdown 1.0.6.0,Blue-Iris 3.1.3.33206,Device History 3.2.0.1,EasyTrigger 3.0.0.74,Harmony Hub 4.0.13.0,HSBuddy 3.25.614.1,Nest 3.0.0.34,NetCam Plugin 1.0.0.5,PHLocation2 3.0.0.64,Pushover 3P 0.0.0.52,Random 3.0.0.2,Restart 1.0.0.7,rnbWeather 4.2.0.0,SDJ-Health 3.1.0.3,Sonos 3.1.0.59,UltraCID3 3.0.6681.34300,UltraMon3 3.0.6554.33094,UltraNetCam3 3.0.6413.20219,Unifi 4.0.14.0,Z-Wave 3.0.7.0,Z-Wave UI 1.0.0.0, and Jon00 scripts.

                    Comment


                      Originally posted by MNB View Post
                      Steve, to answer your question yes I too have On/Off Controls showing (see attached) even after I de-select "Status only" Checkbox and set the Status-Control to all reflecting "Status". Randy do you have any insight as to how we can turn it off? Mike
                      UPDATE: Setting things back to Both resolved the issue. There's something wrong with the download for v 507 so we'll have to wait on that. Reading the fixes for that release, I don't think we'll be able to hide the controls. I've reached out to Spud to see if he can allow a status only device to be copied to another status only device.

                      Mike,

                      It looks like I'm still having problems updating the Previous location device with anything set to Status for the Status-Controls. I'm going to set them all back to "Both" and see if that resolves the issue.
                      Feb-17 10:29:30 EasyTrigger ERROR SetDeviceValue: Cannot find control value 4 for device 2826
                      Feb-17 10:29:30 Event Event Trigger "PHLocation 2 PHL - Steve - Update Previous Location"

                      Comment


                        Steve, I've left the two "Execute immediate script" on and am waiting with baited breath for the way forward, Mike
                        Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
                        Op System: Windows10 Pro - Work Station
                        HS Version: HS4 Pro Edition 4.2.6.0

                        Plug-Ins: BLBackup 2.0.63.0,BLEditor 2.0.11.0,BLGData 3.0.55.0,BLOccupied 2.0.28.0,BLRoombaWifi 2.0.37.0,BLShutdown 1.0.6.0,Blue-Iris 3.1.3.33206,Device History 3.2.0.1,EasyTrigger 3.0.0.74,Harmony Hub 4.0.13.0,HSBuddy 3.25.614.1,Nest 3.0.0.34,NetCam Plugin 1.0.0.5,PHLocation2 3.0.0.64,Pushover 3P 0.0.0.52,Random 3.0.0.2,Restart 1.0.0.7,rnbWeather 4.2.0.0,SDJ-Health 3.1.0.3,Sonos 3.1.0.59,UltraCID3 3.0.6681.34300,UltraMon3 3.0.6554.33094,UltraNetCam3 3.0.6413.20219,Unifi 4.0.14.0,Z-Wave 3.0.7.0,Z-Wave UI 1.0.0.0, and Jon00 scripts.

                        Comment


                          Originally posted by slbuck View Post

                          UPDATE: Setting things back to Both resolved the issue. There's something wrong with the download for v 507 so we'll have to wait on that. Reading the fixes for that release, I don't think we'll be able to hide the controls. I've reached out to Spud to see if he can allow a status only device to be copied to another status only device.

                          Mike,

                          It looks like I'm still having problems updating the Previous location device with anything set to Status for the Status-Controls. I'm going to set them all back to "Both" and see if that resolves the issue.
                          Feb-17 10:29:30 EasyTrigger ERROR SetDeviceValue: Cannot find control value 4 for device 2826
                          Feb-17 10:29:30 Event Event Trigger "PHLocation 2 PHL - Steve - Update Previous Location"

                          see this thread.
                          https://forums.homeseer.com/forum/ul...ue#post1283834

                          Comment


                            Originally posted by MNB View Post
                            Steve, I've left the two "Execute immediate script" on and am waiting with baited breath for the way forward, Mike
                            If Spud says it's possible to copy the status only devices, I'll go that route with easy trigger. For now, I've set the previous location to status only and doing the script commands. It seems to be the most reliable way to update the device.

                            Comment


                              I've not read all 38 pages of this thread, and a search of the thread turned up no relevant results, so apologies if this has been reported and discussed already....

                              Decided to try out PHLv2 tonight. When I enter my email and click the Register button on the General Settings tab of the plugin config page, nothing happens except for this error in the log:

                              Code:
                              Feb-17 9:50:35 PM           PHLocation2 Error     (RequestRegKey) WE:The operation has timed out
                              The License Status still says "Trial with 30 days remaining".

                              Is this a known issue? Not a biggie, guess I've got 30 days to get it resolved

                              Comment


                                Originally posted by teladog01 View Post
                                I've not read all 38 pages of this thread, and a search of the thread turned up no relevant results, so apologies if this has been reported and discussed already....

                                Decided to try out PHLv2 tonight. When I enter my email and click the Register button on the General Settings tab of the plugin config page, nothing happens except for this error in the log:

                                Code:
                                Feb-17 9:50:35 PM PHLocation2 Error (RequestRegKey) WE:The operation has timed out
                                The License Status still says "Trial with 30 days remaining".

                                Is this a known issue? Not a biggie, guess I've got 30 days to get it resolved
                                Just found this thread, looks like maybe the registration server is down.

                                Comment

                                Working...
                                X